Un cunoscut lanț românesc își cere insolvența: „E o luptă de supraviețuire pe care n-o înțelege nimeni din piață” / Are peste 400 de angajați 24 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Historia” de la Avantis, un vin alb grecesc cu gust de vacanță / Cezar Ioan: „E un asamblaj expresiv și răcoritor, cu note de pară zemoasă, citrice exotice și un strop de ananas” 24 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
FOTO- VIDEO | Tesla Diner, primul restaurant retro-futurist al lui Elon Musk, deschis la Hollywood / Ce preparate sunt incluse în meniu / Clienții care au mașini Tesla își pot comanda meniurile direct din vehicul 24 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Scumpirile pun presiune pe HoReCa. Consultant: „Doar cei pregătiți financiar și operațional vor rezista” / Ce soluții au antreprenorii: „Digitalizarea nu doar că reduce costurile, dar oferă o imagine clară și în timp real a afacerii” 24 iulie Otilia Serescu 0 comentarii
Invitație la lectură și cafea: Starbucks vrea să-și atragă clienții prin săli de lectură gratuite 23 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Relaxare urbană: 3 restaurante cu piscină din București pentru zile toride 23 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Tu unde ai mâncat cel mai bine în vacanță?” | Recomandare de la un cititor G4Food: „Dacă treceți prin Cluj, eu zic să mergeți măcar o dată. Merită” 22 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 40). Adelina Rusu, fondatoarea ARCA Resort: „Putem produce până la două tone de pește pe zi. Lucrăm foarte mult manual. Legumele sunt tăiate de mână, iar fiecare rețetă este testată lot cu lot” 21 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Şapte cluburi de pe litoral, închise temporar de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor / Amenzi de peste 230.000 de lei 19 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Wendy’s, al treilea lanț american de fast food, deschide o rețea de 170 de locații în Italia, în sistem de franciză exclusivă, acordată unei companii locale creată în acest scop 18 iulie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Biblia Chora, un alb grecesc cu spirit de vacanță / Cezar Ioan: Merge perfect și lângă pește și fructe de mare, dar și cu un gyros 17 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Criza modelului tradițional de restaurant italian, pe fondul creșterii francizelor. Cu peste 19.000 de localuri închise în 2024, sectorul trece printr-o criză structurală 16 iulie Laura Soare 0 comentarii
Românii condamnă risipa alimentară, dar 30% dintre ei lasă mâncarea în farfurie la restaurant 15 iulie Economedia 0 comentarii
FOTO | Chef fără secrete | Alex Cîrțu și viața ca o lecție de „cooking”: „Dacă tu nu mănânci broccoli și trăiești cu impresia că al tău copil o să mănânce doar pentru că-i explici tu că e sănătos, te înșeli amarnic” 15 iulie Ciprian Rus 0 comentarii 1448 vizualizări
Amenzi de peste 1,2 milioane de lei, aplicate de Protecția Consumatorului pe litoral, în ultima săptămână / Activitate suspendată temporar la 28 de unităţi 14 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 39). Ștefan Chirițescu: „Producătorii români nu simt presiunea să lupte pentru piețe externe. Suntem o piață naționalistă, iar vinurile moldovenești care au prins la noi au avut nume cu sonoritate românească” 14 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Ultimele zile de înscriere la Bakery School Cluj, școala care pregătește viitorii cofetari ai industriei HoReCa / Elevii au acces la burse de 500 de lei 11 iulie Comunicate de presă 0 comentarii
Analiză platformă de food delivery: Romanii au comandat peste 4 milioane de kebab-uri in ultimul an / România se poziționează pe locul doi la nivel global în ceea ce privește volumul comenzilor de kebab, fiind depășită doar de Polonia 11 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Picpoul de Pinet, un alb mătăsos din sudul Franței, ideal pentru vacanță / Cezar Ioan: „Imaginați-vă o pânză de mătase căzând peste o tăișul unei săbii de samurai” 10 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Înghețată preparată în fața clienților ca pe tarabele din Thailanda. Afacerea deschisă de doi frați la Timișoara 10 iulie Ștefan Both 0 comentarii
Lungul adio al Carrefour în Italia, considerată „o piață complicată”. Circulă zvonuri tot mai insistente că lanțul francez de retail va ieși de pe piața din Peninsulă 9 iulie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 38): Daniel Micu, antreprenor și doctorand USAMV: „România are nevoie de un brand de țară pentru vin, altfel riscă să dispară din joc. Avem soiuri, avem terroir, avem oameni competenți. Doar că trebuie să punem toate acestea într-o poveste coerentă și vizibilă” 7 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Controale pe litoral: Produse alimentare expirate, preparate din carne fără etichetare clară privind data deschiderii și condiţii neigienice în spaţii de preparare şi depozitare, descoperite de Protecția Consumatorului 7 iulie Redacția 0 comentarii
Concurs de cheesecake cu influențe românești pentru tinerii cofetari / Prima ediție „Young Chefs”, organizată în septembrie la București / Preselecțiile au loc până pe 15 august 7 iulie Redacția 0 comentarii
5 locuri din București unde mănânci burgeri „ca la mama lor acasă”, de Ziua Americii 4 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Harta apei de la robinet / Unde poți găsi cafenelele, restaurantele și magazinele care oferă gratuit apă 4 iulie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Robert Eisler, cofetar artizanal: „Noi am decis ce produse facem, iar publicul s‑a ales singur. Simplitatea e cheia” 4 iulie Andreea Drăghici 0 comentarii
Analiștii BRK evaluează acțiunile Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell) cu 8% mai sus față de prețul din piață: „Ne-am revizuit prognoza de vânzări pentru 2025 la 1,65 mld. lei” 3 iulie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Primordial” de la Domeniul Bogdan, un Chardonnay bio, savuros și sofisticat / Cezar Ioan: „Este un partener ideal pentru preparate rafinate, cum ar fi homarul. Sigur că îl puteți savura și lângă o porție de sărmăluțe” 3 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Organizația Patronală a Hotelurilor și Restaurantelor din România, scrisoare deschisă către Guvernul Bolojan: „Majorarea TVA la mâncare va afecta grav industria ospitalității” / Mischie: „Va conduce la o creștere a prețurilor cu aproximativ 1,8%” 3 iulie Otilia Serescu 0 comentarii
Un nou concept de experiență gourmet la restaurant: o cameră rezervată exclusiv unui grup, cu preț și meniu fix și atmosferă informală, propunerea unui chef cu trei stele Michelin 2 iulie Mihaela Găneț 0 comentarii
EXCLUSIV | Lanțul american de restaurante Chili’s intră pe piața din România la finalul anului 2025 / Prima unitate, deschisă în Mall Băneasa / Investiția se ridică la 1 milion de euro / 90% din produse provin de la furnizori locali 1 iulie Otilia Serescu 0 comentarii 2310 vizualizări
Sancțiuni dure pentru patronii din industria alimentației: Peste 11 tone de produse retrase, activități suspendate în hipermarketuri / Inspectorii sanitar-veterinari au dat amenzi de peste 5,4 milioane de lei 1 iulie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 37): Răzvan Stoenescu, despre utilitatea unui curs despre vinurile românești: „Ar fi bun inclusiv pentru expații care vor să înțeleagă vinul românesc și să devină mini-ambasadori ai lui” 30 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Magazinul Unirea Shopping Center din Bucureşti va fi reconfigurat: Noul concept va include restaurante, cafenele şi rooftop bars (consultanți) 30 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Crearea unui nou produs de patiserie poate dura până la nouă luni. Valentin Strugaru (Maison des Crepes): „Nu ne permite mult să ne jucăm pentru că folosim doar ingrediente naturale” 29 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Un restaurant cu un meniu creat în jurul smochinelor. Se numește Ficheria, nu departe de Napoli, și a fost creat ca un concept-pilot, în colaborare cu un producător important din zonă 29 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Creșterea TVA riscă să închidă mii de localuri” / Dragoș Panait (consultant), despre programul de guvernare: „HoReCa va fi una dintre cele mai afectate industrii. Numărul disponibilizărilor va crește cu cel puțin 20%” 29 iunie Otilia Serescu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Pancakebar-ul, o alternativă la celebrele candy-bar-uri. Valentin Strugaru (antreprenor): „Are un impact vizual foarte bun. Oamenii nu se așteaptă” 28 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
„Tu unde ai mâncat cel mai bine în vacanță?” | Recomandare de la un cititor G4Food: „O surpriză culinară la Buzău. La capitolul sushi stau foarte bine” 28 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Valentin Strugaru (antrepenor): „Cel mai comandat produs e unul în care eu nu am crezut. Conține nutella și căpșuni” 27 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Cum vede mediul de afaceri programul de guvernare. Ruslan Cojocaru, Tucano: Vrem schimbări egale pentru toți, ca să putem fi concurențiali. Stabilitatea este și ea importantă 27 iunie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Valentin Strugaru (antreprenor): „Într-un business contează viziunea, ce crezi și simți tu. Sunt lucruri pe care începi să le construiești cu mult înainte să deschizi o afacere” 26 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Roze de vacanță de la Crama Liliac 2023, un vin savuros și solid din inima Transilvaniei 26 iunie Cezar Ioan 0 comentarii
Dragoș Petrescu (antreprenor): Scumpirea TVA pentru HoReCa de la 9 la 19 % va aduce un dezastru în domeniul ospitalității 26 iunie Redacția 0 comentarii
Radu Savopol (HORA): „Dublarea TVA-ului va aduce închiderea a peste 10.000 de afaceri din HoReCa și zeci de mii de concedieri. Majorarea taxelor pune presiune și mai mare pe business-urile corecte” 26 iunie Otilia Serescu 3 comentarii 3095 vizualizări
Federaţia Patronatelor din Industria Ospitalităţii din România (FPIOR): Soluţii reale pentru deficitul bugetar există. Ele trebuie să facă parte dintr-un plan de redresare asumat. „Este inadmisibil ca mediul privat să suporte deficitul creat de stat” 25 iunie Redacția 0 comentarii
„Viața e prea scurtă ca să mănânci un croissant gol”. Și mai interesant, dacă e umplut cu cremă și duce cu gândul la o înghețată la con. Noua idee antreprenorială a unui cofetar italian 25 iunie Mihaela Găneț 0 comentarii 1163 vizualizări
AI în HoReCa. Un instrument creat de Unilever Italia și aflat în fază experimentală elaborează tendințele de viitor în domeniu prin corelarea datelor colectate din meniurile online și comenzile engrosiștilor 24 iunie Redacția 0 comentarii