INS: Costul orar al forţei de muncă a crescut în trimestrul II cu 10,34% / Singurele scăderi ale costului orar al forţei de muncă s-au observat în hoteluri şi restaurante 3 septembrie Redacția 0 comentarii
De la vechii traci la barurile cu design nordic: Arezan, povestea vinului care unește tradiția cu noul urban 3 septembrie Publicitate 0 comentarii
VIDEO I Restaurantele rămân fără clienți, pe fondul creșterii prețurilor / Românii preferă să gătească acasă: „E foarte greu. Merg doar la evenimente, cum a fost o nuntă. În rest, gătesc acasă, e mai ieftin” 3 septembrie Laura Soare 0 comentarii
În contextul dificil al pieței americane actuale, mai multe fast food-uri cu specific de pizzerie din SUA se extind pe piața extrem de concurențială din India 2 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Bolojan: Când TVA pentru HoReCa a rămas la 11%, am anunţat că în octombrie se va face o evaluare a situaţiei 2 septembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 46) | Soiul de struguri Mavrud are parte în 2025 de o lună de sărbători ale vinului în Bulgaria. Românii sunt așteptați 1 septembrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Ciocolata artizanală, un dar dulce sau un desert de calitate? | Vera Maxim, Poem Chocolat: „Ciocolata se vinde mai mult ca un cadou” 29 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Înapoi în viitor. Experienta unui chef italian care a renunțat la fine dining și a revenit la conceptul popular de trattoria, de pe vremuri, la care renunțase 28 august Laura Soare 0 comentarii
Un nou magazin „La Cocoș” se deschide la Pitești. Retailerul achiziționat recent de grupul Schwartz face recrutări de personal, oferind salarii brute de până la 7.500 lei 28 august Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Magnus Monte de la Crama Ceptura, vinul care aduce vara înapoi, cu fiecare pahar 28 august Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 45) | „Treasures of the East”, concursuri și expoziții cu degustare de vinuri, brânzeturi, beri artizanale și preparate culinare tipice/ Totul la „Craiova, capitală gastronomică est-europeană” 25 august Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | Cheia unei prăjituri bune este simplitatea/ Robert Eisler, cofetar: „Cu un croissant nu poți greși” 24 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | Fisticul și zmeura, în topul preferințelor românilor/ Robert Eisler, cofetar artizanal: „Tortul cu fistic și zmeură e cel mai cerut” 23 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
FOTO | Chef fără secrete | Alex Petricean pune suflet românesc într-o bucătărie cu formă internațională: „Bucătăria este emoție!” / „România poate deveni «the next big thing» pe partea gastronomică” 23 august Ciprian Rus 0 comentarii
VIDEO | Candy Bar | Robert Eisler, cofetar artizanal: „Partea creativă există în cofetărie”/ Creatorul de dulciuri nu este inventiv doar în laboratorul său, ci a scris și o carte pentru copii 22 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Operațiunea „Nostalgia” în restaurantele de la Paris, unde revin în forță preparatele tradiționale. Unele au chiar nume sugestive în acest sens: Mamine, Chez Mamie, Bonne maman, Mémé, Retour aux racines 21 august Laura Soare 0 comentarii 1056 vizualizări
VIDEO | Vinul săptămânii: MACI de la Strunga Winery / Cezar Ioan: „Un vin ca o pictură, perfect pentru masă și conversație” 21 august Cezar Ioan 0 comentarii
Vremea și problemele de pe piața muncii afectează sectorul HoReCa din peninsula Iberică/ Terase goale din cauza căldurii și bucătării închise din lipsă de personal 19 august Ioana Radu 0 comentarii
Restaurantele reduc porțiile pentru a se adapta apetitului celor care iau Ozempic/ Clienții în această situație mâncau foarte puțin și generau multă risipă de alimente 18 august Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 44) | Ce nu ți-a spus nimeni despre diferența dintre prosecco și șampanie / Cezar Ioan îți explică de ce una e mai scumpă decât alta 18 august Cezar Ioan 0 comentarii
CRAFT BEER REVOLUTION FESTIVAL revine pe terasa Berăriei H între 5 și 7 septembrie 2025! (Parteneriat) 18 august Viviana Anton 0 comentarii
Soluția inventată de un supermarket pentru a împiedica furtul de produse. Care alimente se fură cel mai mult în Italia 17 august Laura Soare 0 comentarii
Ce semnificație are distincția Bib Gourmand acordată de inspectorii Michelin unor localuri fără cunoscutele stele conferite de cunoscutul ghid al restaurantelor 16 august Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Un spumant care face bine de două ori / Cumpărându-l susțineți vinul românesc și cauze umanitare 14 august Cezar Ioan 0 comentarii
Lanțul de fast food cu burgeri vegani susținut de Leonardo DiCaprio și Lewis Hamilton a dat faliment, în condițiile unei piețe imprevizibile și a modificării preferințelor de consum 12 august Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 43) | Meseria de bucătar, între pasiune, educație și responsabilitate / Chef Cezar Munteanu: „Trebuie să construim o bază solidă, nu doar să visăm la podiumuri” 11 august Cezar Ioan 0 comentarii
GALERIE FOTO | Bethlen Estates Transylvania, domeniul nobiliar din satul Criș, cu o istorie de peste opt secole, prima destinație din Transilvania inclusă în selecția hotelieră a Ghidului Michelin 11 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Lanțurile de restaurante din Statele Unite resimt presiunea instabilității economice pe măsură ce consumatorii americani strâng cureaua. Veniturile fast-food-urilor, în scădere de mai multe luni 10 august Laura Soare 0 comentarii
Amenzi de aproape 3 milioane de lei în industria alimentară, în luna iulie / Ce au găsit inspectorii ANSVSA 8 august Redacția 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: „Un vin care miroase a dulceață de trandafiri, dar e perfect sec” – Recomandarea lui Cezar Ioan pentru vacanțele în Grecia 7 august Cezar Ioan 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Top 10 restaurante de excepție din Barcelona în 2025 / Începem lista cu localuri exclusiviste, cu stele Michelin, și o terminăm cu baruri unde merg să mănânce localnicii 5 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Platformă de livrări: Cererea de înghețată a crescut cu 40%, în timpul valului de căldură / Cea mai scumpă comandă din iulie a costat 17.829 lei și a fost plasată la un restaurant libanez 5 august Comunicate de presă 0 comentarii
Cât câștigă un ospătar, pe litoral, în 2025 / „Zona de fast-food este foarte atrăgătoare. Se poate duce spre un venit de 9.000 de lei/lună” 5 august Economedia 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 42) | „O sticlă cu poveste”: Cum reinventează antreprenorul George Chendi experiența vinului prin artă, poezie și gusturi neobișnuite 4 august Cezar Ioan 0 comentarii
Amenzi de 800.000 lei, date pe litoral de comisarii de la Protecția Consumatorului, în această săptămână / Produse alimentare nesigure, depistate la control 2 august Redacția 0 comentarii
FOTO | Bucureștiul văzut de sus: 7 rooftop-uri unde merită să ieși în serile de vară 2 august Ingrid Georgescu 0 comentarii 1346 vizualizări
Topul job-urilor de vară: Cele mai multe oferte sunt în retail / HoReCa este domeniul cel mai slab plătit, conform statisticii oficiale, dar veniturile sunt completate de bacșișuri 2 august Economedia 0 comentarii
Ghid pentru ghidul Michelin. Șapte detalii la care să fii atent dacă ești în vacanță și faci o rezervare într-un restaurant din ghidul Michelin 1 august Laura Soare 0 comentarii
Concurența globală pentru Starbacks vine din China, se numește Luckin Coffee și mizează pe calitate, costuri mici și viteză dată de tehnologie 1 august Mihaela Găneț 0 comentarii
Oana Coantă, bucătarul-șef și co-proprietarul unui restaurant din Brașov: Mărirea TVA e cea mai mică problemă pe care o avem în HoReCa 31 iulie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii: Malagousia de la Crama Alpha, un alb grecesc aromat, perfect pentru vacanță 31 iulie Cezar Ioan 0 comentarii
Salad Box intră în insolvență și se reorganizează strategic: „Vrem să vindem în jur de jumătate din afacere. Vom ieși din insolvență într-un an” 31 iulie Redacția 0 comentarii
Ritualul verii începe cu Arezan: Trei moduri de a transforma o cină într-o experiență memorabilă 30 iulie Publicitate 0 comentarii
FOTO | Unde ieșim la pizza în București? 6 pizzerii care îți servesc Italia la farfurie / Un Poco, Fomizza și Centrale, pe listă 30 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1769 vizualizări
Inspecţia Muncii, campanie naţională de control în sectorul HoReCa: Au fost descoperite 161 de persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare / S-au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare totală de peste 4 milioane de lei 30 iulie Redacția 0 comentarii
Un toast pentru vară: Arezan, vinul cu care începi și termini orice petrecere 28 iulie Publicitate 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 41). Andreea Popa, „fromelier”-ul român din top 10 mondial: „Brânza de burduf ar putea fi cartea noastră de vizită în lume” / „Telemeaua nu este cu nimic mai prejos decât faimoasa brânză feta. Este meritul grecilor că au început mai devreme” 28 iulie Cezar Ioan 1 comentarii 2544 vizualizări
Amenzi în valoare de 730 000 lei date de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor pe litoral/Zece unităţi, închise temporar 26 iulie Ioana Radu 0 comentarii
Una dintre cele mai mari fabrici de pizza din Europa se reinventează pentru a deveni mai ecologică: 25% din energia electrică a companiei, generată din surse regenerabile proprii 25 iulie Ioana Radu 0 comentarii
4 winebaruri din București unde să simți ca în vacanță / Locuri în care vara asta poți descoperi vinuri excelente și te poți simți ca în concediu, fără să ieși din oraș 24 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii