O celebră bucătăreasă din Tailanda recompensată cu o stea Michelin pentru mâncarea sa de tip street food iese la pensie 28 octombrie Redacția 0 comentarii
Un restaurant care plutește la suprațafa apei printre fjordurile norvegiene. La Iris se ajunge doar cu barca, iar meniul are 18 feluri pe durata a 6 ore 28 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un antreprenor român, care a deschis un restaurant în Milano, disperat că nu reușește să găsească angajați dornici de muncă: „Un bucătar a refuzat un contract de 4 000 de euro” 28 octombrie Redacția 0 comentarii 1056 vizualizări
Ceapa dispare din meniurile Burger King, Taco Bell, KFC și Pizza Hut din America, după focarul de E. coli de la McDonald’s 25 octombrie Redacția 0 comentarii 1202 vizualizări
SURSE: G4Food publică draftul de Ordonanță de Urgență împotriva creșterii prețurilor / Ce prevede concret documentul redactat de Guvern (DOCUMENT) 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Lanțul de cofetării-patiserii Dulcinella România a lansat modelul de dezvoltare prin franciză și vrea ajungă la 200 de unități în următorii ani / Compania are, de asemenea, planuri pentru o nouă fabrică la Cernica, pe lângă cea existentă la Târgu Neamț 25 octombrie Redacția 0 comentarii
Se lansează un nou program de sprijin dedicat antreprenorilor care dezvoltă tehnologie pentru HoReCa și Retail (Parteneriat) 24 octombrie Viviana Anton 0 comentarii
Situație gravă în exporturile de cafea din Brazilia. Peste 2 milioane de saci de cafea sunt blocate de luni de zile în porturi 22 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Coffee Berry”, unul dintre cele mai mari lanțuri de cafea din Grecia, se pregătește să intre pe piața românească 22 octombrie Redacția 0 comentarii
O delegație de producători români din sectorul agrolimentar este prezentă în aceste zile la Paris la SIAL, cel mai prestigios târg de sector din Europa 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Au rezervat o masă pentru 20 de persoane și au comandat 20 de meniuri/ Au venit doar 17 și au fost puși să plătească tot/ E corect sau nu? 19 octombrie Redacția 0 comentarii
VIDEO Cam toate restaurantele în Spania au un meniu de prânz la preț fix. Poți alege un aperitiv, un fel principal, un desert și o băutură. Există opțiuni populare pentru angajați și pensionari, dar și meniuri ale localurilor de lux 18 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii
„The Marmorosch Bucharest” lansează meniul de toamnă / Cristian Șerb, Executive Chef: „Încercăm să ne aprovizionăm cât mai mult cu ingrediente locale, de la legume rădăcinoase la carne. Fiecare preparat este o ocazie de a susține producătorii români” 17 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce crede un personaj important italo-american din lumea gastronomiei că restaurantele trebuie să redevină democratice 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1247 vizualizări
Lipsa personalului se anunță a fi cea mai mare problemă în domeniul HoReCa, pentru anul viitor/Se anunță o creștere pentru un anume segment 15 octombrie Redacția 0 comentarii
NOUA, desemnat cel mai bun restaurant din România. Peste 750 de profesioniști HoReCa au celebrat, la Ateneu, câștigătorii anului în cadrul Romanian Hospitality Awards 15 octombrie Viviana Anton 0 comentarii
Atmosfera de bisto anii ’50 și puiul cu cartofi rămas la prețul de pe vremea francilor, dinainte de moneda euro. Formula de mare succes a unui resturant popular din Paris 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Să lupți să obții o stea Michelin și apoi să renunți la ea ca să redevii un restaurant popular. Au făcut asta de curând proprietarii unui local din Italia 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 15953 vizualizări
Nu mănânci tot din farfuria pe care ți-ai umplut-o singur la restaurant? Plătești amendă 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Fenomenul „ciocolata Dubai” intră în meniul cofetăriilor din România / Batoanele mari de ciocolată umplute cu cremă inspirată din deserturi orientale au devenit virale pe TikTok 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Ajută cu adevărat stelele Michelin un restaurant? 40% din restaurantele stelate de la NY deschise între 2005-2014 au dat faliment până în 2019 10 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Starbucks cumpără în premieră plantații de cafea în America centrală de teama perturbațiilor pe piață datorate schimbărilor climatice 9 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pâine, prăjituri și cafea, de 150 de ani într-o cafenea cu stil din Madrid. Un business de familie, care nu doar a supraviețuit, ci s-a și extins 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Ospătar la distanță? Pare desprins din filmele SF, dar o aplicație pune la dispoziția restaurantelor și a ospătarilor această opțiune 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Restaurantul PAPILA din centrul Capitalei, renovat cu 65.000 de euro. Proprietarii se extind cu o locație dedicată ramen și renunță la parteneriatele cu platformele de livrare 8 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Tendințe HoReCa pe contrasens: La Paris câștigă teren în restaurante prânzul de duminică în farfurii vintage, cu argintărie, cristaluri, broderii și atmosferă ca în familie 7 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cât câștigă un chelner în diferite țări europene și de ce nu mai este atât de rentabil să lucrezi „afară”. Spania și Italia au salarii mici. Cei din spațiul mediteranean caută și ei soluții în țările mai bogate 5 octombrie Redacția 0 comentarii 3729 vizualizări
Sosirile în structurile de primire turistică sunt în creştere cu 4,8% în primele opt luni ale anului în curs, arată datele INS 4 octombrie Redacția 0 comentarii
Brunch „Ziua Recoltei” și live barbeque, la un celebru restaurant din Otopeni / Din meniu fac parte brânzeturi și mezeluri românești, ciorbă de cocoș și plăcintă cu dovleac 3 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Mobilizare impresionantă: Localnicii unui sat din Marea Britanie s-au mobilizat și au cumpărat un han vechi de 180 de ani, care urma să se închidă / A fost un loc de întâlnire pentru generații întregi 2 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cătălin Gheorghe, fondatorul rețelei de pizzerii Treevi, anunță lansarea unui proiect de amploare în zona Floreasca din Capitală. Va deschide un food hall cu peste 50 de restaurante și cafenele 1 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
O vedetă a unui reality show TV a pus pe jar internetul, pentru că și-a adus, la restaurant, un avocado de acasă/ „Am decis că nu vreau să plătesc 6 dolari pentru o jumătate de avocado, când pot plăti cam 5 dolari pentru a obține două avocado bune” 29 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Tavernă din Bucureşti, închisă de ANPC. Controlul, efectuat în urma unei reclamaţii 28 septembrie Redacția 0 comentarii
ANPC a închis temporar restaurantul Elisabeta din Bucureşti, unde au loc şi spectacole / Unitatea nu avea autorizaţie de la Primărie, nici avize DSP şi ISU. Alte nereguli constatate 27 septembrie Redacția 0 comentarii
După București, Pitești, Craiova și Buzău, lanțul de fast food Popeyes deschide un nou restaurant la Ploiești 27 septembrie Redacția 0 comentarii
Cele mai mici salarii în 2023, în sectorul HoReCa. Câştigul mediu net pe lună anul trecut, 4.412 lei 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Pizza și șampanie, 1500 de euro de persoană. Specialitatea unui restaurant dintr-un nou hotel de ultralux de 5 stele inaugurat la Milano 24 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un mic restaurant din Alsacia și-a sporit clientela după ce a interzis telefoanele la masă. „Oamenii discută între ei și se nasc noi prietenii” 22 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cine achită nota de plată la restaurant și cum se împarte atunci când sunt mai mulți oameni la masă? Regulile actualizate ale codului bunelor maniere 21 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii 20799 vizualizări
Nemții se pregătesc de Oktoberfest: Mai multă securitate, fără „iarbă”, cu mâncare și bere mai scumpă și consum în scădere 20 septembrie Redacția 0 comentarii
Analiza unui operator de travel: Românii au preferat Grecia, Spania şi Italia pentru vacanţa de vară 16 septembrie Redacția 0 comentarii
4800 de gnocchi făcuți manual. Meniu și vinuri italiene la ceremonia premiilor Emmy de azi noapte 16 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Peripețiile unei femei de afaceri din domeniul HoReCa: De ce a ajuns Silvia să închidă restaurantul din incinta hotelului său? / Printre problemele semnalate de ea: controale „excesive și corupte”, angajați neserioși, turiști care vin cu mâncare de acasă 13 septembrie Andreea Drăghici 3 comentarii 1287 vizualizări
Episodul 4. Valea Aranului – Gastronomia locală. Restaurante de top, produse de km 0 și mâncarea tradițională care seamănă cu sarmalele românești 12 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
McDonald’s lansează în Statele Unite chioșcuri pentru comenzi care acceptă numerar și pot da rest. Lucrătorii umani nu vor dispărea, asigură compania 11 septembrie Economedia 0 comentarii
Nutella vegană recent lansată pe piață este mai sănătoasă decât cealaltă? Care sunt diferențele dintre ele? 11 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Berăria H se extinde agresiv: Investiție de 40 de milioane de euro la Iași, unde a cumpărat fosta Fabrică de Țigarete / Discuții pentru locații în alte două orașe / A cumpărat restaurantul Shorley din Grozăvești 11 septembrie Economedia 0 comentarii
Cel mai vechi restaurant din lume este în Madrid. Are în ofertă purceluș de lapte pe care îl prepară în cuptorul vechi de aproape 300 de ani 11 septembrie Redacția 0 comentarii
Nicuța Enache, antreprenoarea din spatele brandului Ciao Niki supranumită „Regina Pastelor”, despre dificultățile din HoReCa: „Turiștii străini cheltuie în România te miri ce și mai nimic!” / Anul acesta, „avalanșă de controale de tot felul” 9 septembrie Aura Alexa Ioan 4 comentarii 3175 vizualizări