VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 55) | Riesling german de top în teste internaționale: o zi nu chiar obișnuită la biroul unui importator de vinuri 10 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Lanţul de cafenele Starbucks a anunţat că vinde cea mai mare parte a operaţiunilor sale din China, a doua mare piaţă a companiei 4 noiembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 54) | Premiere românești cu valoare de cooperare internațională la Treasures of the East Craiova 3 noiembrie Cezar Ioan 0 comentarii
Fast food nu înseamnă obligatoriu mâncare banală, nesănătoasă sau de origini incerte. Trei exemple italiene de fast food cu preparate sănătoase care folosesc ingrediente locale 31 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | Syrah/Shiraz, soiul internațional care se simte ca acasă pe nisipurile din sudul României 30 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
Câștigătorii concursurilor „Treasures of the East” 2025/ Cele mai bune vinuri, beri și brânzeturi din Estul Europei 30 octombrie Redacția 0 comentarii
Cine a inventat conceptul de restaurant all you can eat și cum a evoluat el în timp. Legatura cu prăbușirea bursei americane și Marea Criză din 1933 29 octombrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Chef fără secrete | Flaviu Mureșan: „Peștele este subestimat. Mi-aș dori să văd mai mult pește românesc în restaurantele din București, iar oaspeții să fie mai deschiși către pește autohton, din Marea Neagră sau din Dunăre” 29 octombrie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Daniela Alecse, fondatoarea unei cofetării care vinde produse fără gluten: „Avem producători români care au grâul tăiat pe etichete” 27 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 54) | Halloween Garden Market, un nou spațiu ultracentral de întâlnire cu micii producători artizanali 27 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Daniela Alecse fondatoarea unei cofetării care vinde dulciuri fără gluten: „Au fost creșteri exagerate de prețuri la materii prime. Acum doi ani, prețul untului a început s-o ia razna” 26 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Daniela Alecse (L’Amande) a testat prăjituri cu diferite inserții, dar rezultatul nu a atras clienții: „Am ajuns să le mâncăm tot noi pentru că în continuare s-au cerut eclerele și amandina, doboșul, savarina” 25 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
25 octombrie, Ziua Internațională a Pastelor. Unde se află localul care vinde, doar azi, o porție de paste cu suma de 320 de lei 25 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3265 vizualizări
VIDEO | CANDY BAR | „Mixul de ingrediente și culori îți va lăsa gura apă” – Georgiana Dragomir, proprietara unei brutării artizanale din Iași, despre „bizuuri” / Este vorba despre crochete din pâine, reinterpretate în cheie modernă, cu diferite toppinguri 24 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Stiința din spatele creării unui meniu fast casual. În serviciile de consultanță intră în joc și cunoștințe de psihologie, design, economie, tehnologie alimentară și tendințe de consum 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
România a obținut eliminarea din PNRR a unui jalon prin care se obliga să reducă deficitul de încasare de TVA. Și-a asumat în schimb alte obligații, printre care acceptarea de plăți electronice pentru toți operatorii economici din comerțul cu amănuntul și en gros, inclusiv baruri și restaurante (Surse Economedia) 23 octombrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | „Mavrud”, mândria roșie a Bulgariei, soiul care cucerește prin aromele sale intense / Vinul de peste Dunăre este sărbătorit pe 26 octombrie 23 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Romanian Hospitality Awards 2025: Restaurantul NOUA, condus de chef Alex Petricean, a primit patru distincții / Social Food, asociația fondată de chef Adrian Hădean, recompensată cu premiul special pentru excelență 22 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Calcule IMM România: Afacerile din sectorul HoReCa ar putea scădea cu 10 miliarde de lei dacă TVA urcă la 21% 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Promenada Mall modernizează zona foodcourt și deschide 8 noi restaurante / Noile unități aduc preparate mexicane, burgeri sau preparate japoneze 21 octombrie Economedia 0 comentarii
De la Crowne Plaza Dublin, la afacere proprie în HoReCa acasă, la Târgu Mureș. Iulian Suciu, fondator Green Kitchen, despre antreprenoriat în România: “Pe când scoteam capul la suprafață, îl băgam înapoi: iar au crescut prețurile, iar s-au mărit impozitele, s-a majorat TVA-ul” 21 octombrie Economedia 0 comentarii
Pizza Hut închide 68 de restaurante în Marea Britanie. Peste 1.200 de angajaţi vor fi concediaţi 21 octombrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 53) | Pe lin, pelin, Dolghin 20 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Când se deschide cel mai mare food hall din Europa de Est / Cătălin Gheorghe, CEO TOMCAT Hospitality: „Vom avea în hală cel mai mare bar central din România, în care oamenii vor veni să simtă atmosfera, un loc vibrant cu 1.500-1.700 de persoane” 20 octombrie Economedia 0 comentarii
VIDEO | Doar 1 din 10 angajați români ia prânzul la restaurant / „Țara noastră are o specificitate. La noi, dimineața are pauza de țigară, pauza de cafea. Dacă mergi în Varșovia nu o să vezi pe nimeni dimineața în fața biroului” / „Este nevoie de o schimbare de mentalitate” 16 octombrie Otilia Serescu 0 comentarii
VIDEO | Restaurantele vor mai mult contact direct cu micii producători locali. Radu Tănase (HORA): „Local nu înseamnă mic: poți fi local și mare” 16 octombrie Otilia Serescu 0 comentarii
Șapte din zece restaurante observă o creștere a cererii pentru produse locale, conform celui mai recent Barometru FOOD 2025 / 84% dintre restaurante colaborează deja cu producători locali 16 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ziua Internațională a Pâinii | Ce înseamnă brutăria artizanală și cum poți deschide și tu una? | „La nivel profesional e simplu să faci o pâine, dar complicat să o faci corect” – Daniel Ion (Casa del Pan) 16 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Vinul săptămânii | „Negru de Drăgășani”, soiul românesc obținut în 1993 prin încrucișarea soiurilor Saperavi și Negru vârtos 16 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
Studiu: Românii comandă mâncare mai des decât ies la restaurant. Bonul mediu pentru o comandă este de 61 lei/persoană. Apel la sindicalizare pentru studii în privința comportamentului consumatorilor 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Ziua Internațională a Pâinii | „Folosind doar ingrediente de calitate superioară, costurile de producție sunt mari”: De la tradiție la business, cum crești o brutărie modernă? / G4Food a stat de vorbă cu mai mulți brutari artizani 16 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Prima hartă a restaurantelor etnice din România cuprinde 100 de localuri din Capitală. Proiectul se va extinde și la restul marilor orașe, iar utilizatorii sunt invitați și ei să contribuie la completarea hărții 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Producătorul spaniol de cafea Candelas intră oficial pe piața românească, după ce până acum își distribuia produsele printr-un importator local 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Telecabina Tâmpa și restaurantul Panoramic, două simboluri arhitecturale și turistice ale Brașovului, își redeschid porțile în data de 19 octombrie 15 octombrie Redacția 0 comentarii
Hard Rock Cafe ajunge în Brașov, Cluj, Iași, Timișoara și Chișinău, începând din 2026 / Grupul Sphera (KFC, Pizza Hut, Taco Bell, Cioccolatitaliani) a achiziționat drepturile de franciză pentru România și Republica Moldova 15 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 52) | Vinuri naturale? Ce sunt ele și unde le poți (re)cunoaște în București 13 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
Radu Savopol, cofondator 5 to go: Avem 650 de locații și putem ajunge la 1000 în România și 500-700 în afară 13 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Cafenelele din România, într-o situație tot mai dificilă din cauza schimbării obiceiurilor de consum și a costurilor tot mai mari. Cresc vânzările pe segmentul home barista 13 octombrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO – VIDEO | Eleganță, rafinament și măiestrie în arta servirii la Castelul Bethlen-Haller – Cetatea de Baltă / Finala Concursului Național Maitre d’hôtel „Trofeul Marian Bugan” – Ediția a XX-a (2025) 12 octombrie Ioana Radu Angela Sabău 0 comentarii
Industria HoReCa trăieşte din ce câştigă pe perioada Târgului de Crăciun de la Craiova, iar banii încasaţi de la vizitatori, de câteva milioane de euro, se reflectă foarte mult în dezvoltarea oraşului, afirmă primarul orașului 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Swiss Chalet, fast-food-ul canadian devenit un reper național / Acesta este pentru canadieni, ceea ce este McDonald’s pentru americani / Ce au special puiul canadian rotisat și sosul brun a cărui rețetă este și azi secretă 10 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | CANDY BAR | Bibiana Stanciulov, producătoarea „Magiunului de Topoloveni”: Conține inclusiv seleniu, care este baza tinereții / Am făcut un studiu clinic și s-a demonstrat clar că poate fi consumat de persoanele care suferă de diabet 10 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Premieră istorică: România a fost selectată oficial să participe la Bocuse d’Or Europe 2026, cea mai prestigioasă competiție gastronomică din lume 9 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1252 vizualizări
VIDEO | Vinul săptămânii | Feteasca albă: „Un vin alb din care se pot face vinuri seci, dulci sau spumante” 9 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
Inspectorii sanitari-veterinari au amendat cu peste 1,7 milioane de lei unităţi din industria agroalimentară 8 octombrie Redacția 0 comentarii
VIDEO I Downsizing, varianta HoReCa. De la restaurantele gourmet la cele fast food, noul trend este de micșorare a porțiilor. Micro meniul pe care îl propune un local din NY la prețul de 8 dolari 7 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Connaisseur fără ifose (Ep. 51) | Ziua gastronomiei și vinurilor din România, prima duminică din fiecare octombrie 6 octombrie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Eclere cu borș, colivă și cremă de bere. Andi Drăgulin (DulcEclair): „Când văd un ingredient mă gândesc cu ce aș putea să-l combin” 5 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Celebrul chef Jamie Oliver și soția sa, Jools, și-au acordat dividende de 2,5 milioane de lire sterline pentru al doilea an consecutiv, deși profiturile imperiului lor de media și restaurante au înregistrat o scădere 4 octombrie Ioana Radu 1 comentarii
VIDEO | Ce am mâncat la o cină „four-hands” semnată de doi chefi / Unul dintre bucătari este distins cu două stele Michelin și cu steaua verde Michelin pentru sustenabilitate 4 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1320 vizualizări