Paste la cuptor cu pui, ciuperci și sos de smântână / O rețetă anti-risipă, ușoară, gătită cu carnea rămasă de la cină 25 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Rețetă anti-risipă: din roșii aproape pierdute, un suc perfect pentru o rețetă de supă / Deși s-au ofilit, tomatele mai pot fi încă folosite pentru o supă sau suc de roșii 23 octombrie Angela Sabău 0 comentarii 2058 vizualizări
Consumăm sau nu alimente după data de expirare? Tania Fântână (nutriționist): E important să facem distincția între „a se consuma până la…” și „a se consuma de preferință înainte de…” 22 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1170 vizualizări
Comisia Europeană: Noile norme privind deşeurile vor reduce risipa de alimente 16 octombrie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Risipa alimentară, subiectul central al unei expoziții de artă găzduită de Art Safari până pe 5 octombrie / „Reducerea risipei alimentare înseamnă hrană salvată, resurse folosite cu grijă și speranță acolo unde e mai mare nevoie” 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ziua Internațională împotriva risipei alimentare, marcată pe 29 septembrie / Milioane de oameni flămânzi, în timp ce tone de hrană sunt aruncate / ANSVSA cere consum responsabil 29 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Cum să salvezi fructele care se ofilesc și să eviți risipa / Bananele pătate și merele ofilite nu trebuie aruncate / Ce metode simple am găsit pentru a evita risipa și a mă bucura de gustul lor 25 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Din resturi în delicatese / Rețetă anti-risipă: Cum să transformi cartofii pai rămași într-un preparat delicios 17 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Parlamentul European a adoptat noi reguli pentru reducerea risipei alimentare. Deșeurile textile sunt vizate și ele. În UE se aruncă 132 kg de alimente pe an, de persoană 9 septembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Cea mai ingenioasă gustare din resturi / Cum să transformi niște coji de cartofi copți în vedetele mesei 8 august Ana Roman 0 comentarii
Un român aruncă, în medie, o porţie de mâncare pe zi. Asta înseamnă 6.000 de tone de alimente irosite zilnic la nivelul întregii ţări/ Asociație: „Risipa începe când cumpărăm prea mult, continuă când gătim disproporţionat şi se încheie când aruncăm ce a fost muncit cu trudă” 8 august Redacția 0 comentarii
Cum poate fi regândit sistemul alimentar pentru a deveni mai rezilient și mai prietenos cu natura / „Când elimini risipa, crești productivitatea și opțiunile. Se extind alegerile alimentare sănătoase, sursele și piețele. Fermierii au o nouă sursă de venit” 18 iulie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Cum îi învățăm pe copii să mănânce sănătos și să evite risipa alimentară / Simona Paraschiv (Asociația InspirAction): „Educația este cheia care deschide ușa către obiceiuri sustenabile” 13 iunie Andreea Drăghici 0 comentarii
Start-up-ul belgian Polysense atrage 2 milioane de euro pentru a reduce risipa alimentară cu soluții AI revoluționare / Inteligența artificială promite eficiență și zero risipă în industria alimentară 12 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Un mare retailer din UK vinde banane necoapte, pentru a reduce risipa alimentară la domiciliu 9 iunie Redacția 0 comentarii
Chef Alex Cîrțu: „Totul se poate refolosi. Nu ai nevoie de echipamente scumpe ca să eviți risipa în bucătărie. Ai nevoie doar de o schimbare de perspectivă: ingredientele nu sunt resturi, ci resurse” 31 mai Andreea Drăghici 0 comentarii
O soluție revoluționară în procesul de coacere a fructelor, gândită să elimine risipa. Tehnologia Softripe combină inteligența artificială cu atmosfera controlată. Fructele ajung la destinație mai crude și se coc indoor 30 mai Redacția 0 comentarii
Studiu: 46% dintre români aruncă mâncare gătită / Tinerii, cei mai predispuși la risipă alimentară / Iulian Stănescu (cercetător): „De cele mai multe ori se ajunge la risipă alimentară din diferența dintre ceea ce oamenii estimează că vor consuma și ceea ce se întâmplă în mod real” 27 mai Otilia Serescu 0 comentarii
Ți-au rămas murături? 5 idei pentru a le folosi în mâncăruri delicioase / Eviți risipa alimentară și te bucuri de gust 13 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii 6075 vizualizări
„Grătargiul” TikTok-ului: La grătar, risipa vine mai ales din „ochiometrie greșită”. Nu e nevoie să punem jumătate de porc pe grătar. Mai bine mai puțin și bun, gătit corect, decât mult și ars / Greșeala clasică: „Să întorci micii de 10 ori” 1 mai Otilia Serescu 0 comentarii
„Cu puțină organizare și atenție putem avea sărbători cu bucurie și cu minim de risipă” / Ce facem după masa de Paște? Sfatul nutriționistului Tania Fântână 18 aprilie Tania Fântână 0 comentarii
O ieșeancă a dat lovitura pentru că a încercat să reducă risipa alimentară din cantină 17 aprilie Economedia 0 comentarii