Hotel unde să lași maiaua când pleci în vacanță/ În mod paradoxal, astfel de locuri există, iar în Suedia le găsești chiar și în aeroport 7 septembrie Laura Soare 0 comentarii
STUDIU | Nouă formulă împotriva obezității: mănânci la fel, dar slăbești, prin activarea unei proteine care stimulează metabolismul 7 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce este Fırın Helvası, desertul turcesc tradițional de pe malul Bosforului / Cum se prepară halvaua turcească la cuptor, în 15 minute / Fırın helvası se servește mai ales după mesele cu pește 7 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 3805 vizualizări
FOTO | Șase ferme gastronomice unde mâncarea locală e vedeta/ Mici locații rurale sau conace spectaculoase își întâmpină oaspeții cu preparate create din ingrediente locale, adesea cultivate chiar pe proprietate 7 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 2389 vizualizări
Istoria gusturilor la români (Ep. 8) | Câteva rețete regale celebre: Supă Xavier și jumări de ouă a la Reine Marie 7 septembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii 1084 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | La 18 ani are deja 2 ani de școală de bucătari/ În total va face 6 ani de studiu și practică, dar deja lucrează în bucătaria unui restaurant bine cotat/ Aryana Jessyca Camarasan: „Eu m-am născut în Spania, am crescut aici. Părinții mei sunt din România. Gătesc paella la restaurant, dar acasă mâncăm românește. De mică mi-a plăcut să stau în bucătărie” 7 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1096 vizualizări
Trei sfaturi simple pentru rutina de dimineață, menite să-ți stimuleze metabolismul și să te scape de burtă / Cercetătorii explică de ce este benefic un pahar cu apă caldă, băut pe stomacul gol 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ai o digestie bună și să te simți plin de energie? / Cel mai bun mod de a-ți începe ziua este să mănânci la micul dejun fulgi de ovăz cu mere și unt de arahide, pregătit de seara și lăsat peste noapte, conform unui nutriționist 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ora de masă la vârste înaintate poate influenţa sănătatea şi longevitatea, arată un nou studiu 6 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | Churros – gogoșile lungi și subțiri, crocante la exterior și moi în interior/ Se servesc pudrate cu zahăr sau scufundate într-o ceașcă de ciocolată topită 6 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Shaorma ca la carte… dar sănătoasă / Cum e posibil? Îți explică nutriționistul Tania Fântână: „Shaorma, pizza sau fast food-ul în general nu e dușmanul tău, ci felul în care e construită” 6 septembrie Tania Fântână 2 comentarii
Fasolea, mai bună decât carnea? Ambele sunt bogate în proteine, dar una dintre ele poate fi un aliat mai bun pentru sănătate și siluetă 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Potasiul ar putea fi secretul unui somn odihnitor / Mineralul poate ajuta corpul să se relaxeze și să doarmă mai bine / Descoperă ce alimente să consumi seara pentru un somn profund 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ceea ce bei îți poate accelera încărunțirea și căderea părului, conform unor studii recente / Vestea bună e că există o vitamină care ar putea inversa procesul 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Sarmale și Tapas | Andreea Prună, influencer: „Obiceiurile culinare românești nu cred ca dispar vreodată. Ciorbele, sarmalele, micii … cred că astea sunt cele mai bune trei exemple pe care pot să le dau” 5 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Ce este „teff”-ul, cereala cu origini africane și beneficii pentru sănătate / Nu are gluten și are conținut ridicat de proteine / Cum poate fi integrat în dietă 5 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Cristina Bragarencu, psiholog: „Emoțiile nerezolvate se transformă în boli reale și duc adesea la mâncat compulsiv” 5 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
11 motive pentru care prea mult zahăr îți poate afecta sănătatea / Sfaturi pentru a-l reduce din alimentația zilnică 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Trucul cu ceapă care schimbă gustul mâncării / Obții ceapă crocantă fără prăjeală în baie de ulei 4 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Experții în longevitate dezvăluie care sunt cei mai dăunători aditivi alimentari/ De ce ar trebui să eviți alimentele ultraprocesate, pentru a-ți reduce riscul de moarte prematură 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce beneficii dar și efecte secundare poate avea ketchup-ul și ce alternative mai sănătoase există?/ Conține licopen util, este mai caloric decât muștarul, dar mult mai dietetic decât maioneza 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Andreea Prună, influencer: „Am ajuns să trăim într-o societate în care totul este toxic, oricât de bio și natural ai vrea să trăiești” 4 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO Coca-Cola cu bere | De unde vine combinația ciudată pe care o bea Dakota Johnson în „Materialists” 4 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ouăle de prepeliță, o alternativa sănătoasă la ouăle de găină / Avantaje nutriționale și rețete simple de la un chef dintr-un restaurant din Paris: „Ouăle de prepeliță merg de minune în bucătăria franțuzească pentru că dau un aer chic și sunt acea «bijuterie» a oricărui preparat” 4 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 7494 vizualizări
Dieta „sănătoasă” care nu e recomandată pentru toată lumea/ STUDIU: Vârstnicii vegetarieni nu sunt mai feriți de boli cronice și afectări cognitive 3 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Andreea Prună, influencer : „Am stat 7 ani în Anglia, stau de 4 ani în Spania, nu se pot compara. Alimentația din Spania este mult mai echilibrată” 3 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Mici, sarmale, salată de vinete, tocăniţe, ostropel, ciorbă de perişoare sau papanaşi şi salam de biscuiţi – degustare la Pavilionul României de la Expo 2025 Osaka/ Andra Grosu, unul dintre bucătarii care le pun pe masă japonezilor bucate româneşti 3 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
7 alimente pentru micul dejun cu mai multe proteine decât ouăle: de la brânză cottage la unt de arahide 3 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieta săracă în sare, la fel de riscantă ca excesul: Ce spun experții / „Ar trebui să fim conștienți că prea multă sare este cu adevărat dăunătoare, dar să nu o eliminăm complet din dietă” 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce dispar restaurantele vegane sau introduc carne în meniu / Valul vegan se lovește de realități dure 2 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 2941 vizualizări
Cum să mănânci sănătos cu bani puțini / Scurt ghid recomandat de nutriționiști: Planifică mesele și nu evita fructele și legumele „urâte” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente neperisabile sănătoase pe care e bine să le în casă / Nutriționist: „O cămară bine aprovizionată îți asigură accesul la alimente nutritive, chiar și când cele proaspete nu sunt disponibile” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Biscuiții sunt bogați în nutrienți și îți oferă energie, dar nu face excese: îngrașă și îți cresc colesterolul și glicemia/ Cum să alegi cei mai buni biscuiți și cum să-i depozitezi, pentru a se păstra proaspeți mai mult timp 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vine toamna, bine-mi pare/ Ce fructe și legume de sezon găsim în luna septembrie/ Nu uita de conservele pentru iarnă 2 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep 12 | A plecat în Mare Britanie ca asistent medical și a ajuns în Spania promovând suplimente nutritive/ Andreea Prună, cadru medical și influencer: „De multe ori observ că românilor le este foarte greu să renunțe la obiceiurile culinare românești, mai puțin sănătoase, consumul de foarte mulți carbohidrați și de alcool” 2 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1065 vizualizări
Despre borborisme: când sunt normale și când să ne îngrijorăm / Tania Fântână (nutriționist): „Zgomotele din stomac apar în mod obișnuit și sunt un semn că sistemul digestiv funcționează” 2 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Șase fructe care pot ajuta la reducerea riscului de cancer, potrivit experților în sănătate / Afinele, avocado și merele, în fruntea listei 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce este dieta Pegan și cum te poate ajuta să slăbești? / Pune accent pe anumite alimente integrale și nutritive, cum ar fi fructele și legumele / Cu ce riscuri vine la pachet, conform unei nutriționiste 1 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Turrón -ul de Jijona – un dulce tipic spaniol/ În funcție de formă și textură, seamănă puțin cu halvița sau nugaua românească 1 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Aditivii alimentari care cresc riscul de mortalitate: îndulcitorii, coloranții și aromele, în fruntea listei / Ce au descoperit cercetătorii din Germania 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce am mâncat bun în vacanță: De neratat experiența culinară de la punctul gastronomic Casa Dani din Biertan 1 septembrie Valentin Bora 0 comentarii
De la „districtul gunoaielor” la meniuri în restaurante recunoscute Michelin / Piața din zona săracă ce alimentează cele mai bune restaurante din Ciudad de México 1 septembrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | De la bucatele medievale la produse tradiționale de astăzi, prin tunelul timpului. O incursiune în istoria culinară, cu mocănița de la Sovata 1 septembrie Grigoriev Alexandru 1 comentarii 1746 vizualizări
Înlocuitorii de masă – soluție pentru slăbit sau capcană ascunsă? / Tania Fântână, nutriționist: „Folosește-i pe termen scurt sau mediu și ascultă-ți vocea interioară” 1 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cum să creezi amestecuri de condimente ca un profesionist / Reguli de bază, pași practici și inspirație pentru bucătăria ta / Bonus, două rețete de amestecuri de condimente din bucătăria internațională 31 august Ana Roman 0 comentarii
Cafeaua turcească nu e doar o băutură / Este un ritual de ospitalitate și tradiție, băutura care îți arată destinul și spune povești de cinci secole 31 august Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | De unde cumpără micii restaurantele românești din străinătate/ Larisa Olteanu, proprietar restaurant Alicante: „Deocamdată îi luam de la o fabrică din Madrid, dar ne-am gândim și să începem să-i facem noi” 31 august Ioana Costescu 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 7) | Varza, fasolea și prazul, constante ale bucătăriei românești. Dar ne aparțin, oare, numai nouă? 31 august Grigoriev Alexandru 0 comentarii
FOTO | Călătorii culinare în Chișinău | Borșuri roșii, ciorbe cu salamuri, plăcinte moldovenești, beri craft și degustări de vinuri 31 august Ciprian Rus 0 comentarii
Restaurantele din Ciudad de México adoptă inițiativa „Mănânci ce vrei, plătești cât poți” / Un model de solidaritate ce promite să devină global 31 august Angela Sabău 0 comentarii