Istoria gusturilor la români (Ep. 9) | Cum se distrau bucureștenii la culesul viilor / Mesele erau încărcate cu pescărie rece, mititei, patricieni, momițe și uger de vacă, fudulii de berbec, colace de ghiudem și sferturi de pastramă de capră 21 septembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
VIDEO | Sebastian Câmpean, brutarul care coace pâine în țest în inima Transilvaniei: „Practic, aceste cuptoare au unit familiile o grămadă de ani” 21 septembrie Otilia Serescu 0 comentarii
Ai auzit despre aluloză? / Este o alternativă la zahăr „fără calorii” care, potrivit nutriționiștilor, ar putea susține controlul greutății / Nu este considerată un îndulcitor artificial 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Jumările, de la provizie țărănească la delicatesă pe mesele de azi / Gabriela Filip (muzeograf): „Erau preparate care adunau familia în jurul mesei. Toți știau că nimic din porc nu se aruncă. Femeile din sat găseau mereu un rost pentru fiecare bucățică” 21 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce unii oameni se îngrașă și alții nu, deși mănâncă la fel? / Cercetătorii au descoperit că totul ține de microbiomul intestinal, pe care, din fericire, îl putem modifica prin dietă personalizată 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Reportaj FOTO-VIDEO | Niagara, o altfel de filosofie agricolă: crame de familie, mese la fermă, cu bucate din gospodăria proprie și evenimente culturale/ Cum pot schimba cramele-boutique viața economică și turistică a unei comunități! 21 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Nutriționist, despre cel mai bun mic dejun pentru copii: „Dacă îi dai un bol de cereale dimineața, la prânz o să facă hipoglicemie”/ Iată ce ar trebui sa mănânce cei mici dimineața, înainte de a merge la școală 20 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 3689 vizualizări
Cum te poate ajuta reamenajarea bucătăriei să SLĂBEȘTI / Cercetătorii de la Universitatea Cornell au descoperit cum putem scăpa de „mâncatul fără să ne dăm seama” 20 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De ce nu e bine să dăm lapte copiilor seara / Medic stomatolog: „Îngroașă mucusul și vulnerabilizează căile respiratorii ale copilului” 20 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Secretele longevității de pe insula Icaria din Grecia: „Icaria era o insulă foarte săracă, așa că mâncau orice găseau în grădinile lor. Și astăzi, unele restaurante păstrează rețetele tradiționale din plante. Duminica este singura zi în care se gătește carne” 20 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să prepari un prânz în stil mediteraneean, în doar 10 minute, fără să ai nevoie de o rețetă complicată / Pune cerealele integrale în centru, adaugă proteine și umple farfuria cu legume 20 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO I Povestea „aurului lichid” din Niagara: Ce este „Icewine”, vinul emblemă al Canadei / Culesul strugurilor înghețați se face manual / Un hectar de vie poate da doar câteva sute de litri de vin 20 septembrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Dieta la 20–30 de ani: Reguli simple și smart pentru energie și sănătate pe termen lung, împărtășite de nutriționistul Tania Fântână 20 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Un studiu realizat de cercetători afiliați Harvard arată că ora la care mănânci îți poate influența longevitatea: „Orele de masă mai târzii sunt asociate cu probleme de sănătate și risc crescut de mortalitate” 20 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu știi ce să mănânci în timpul menopauzei ca să ameliorezi simptomele specifice? / O nutriționistă te sfătuiește să eviți cofeina și ultraprocesatele. Alege, în schimb, cereale integrale, somon, macrou, lactate, broccoli 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Pan con chicharrón, sandwich-ul cu jumări din piept de porc a câștigat „Campionatul Mondial al Micului dejun”/ Peste 25 de milioane de persoane din întreaga lume au votat în această competiție/ Rețeta acestui preparat la modă 19 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Dr. Iustina Stoian: „Merele fac un cleaning natural, iar morcovii și țelina apio stimulează masticația și hidratarea” 19 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Creșterea masei musculare, cheia încetinirea îmbătrânirii / Recomandările unui medic specializat în longevitate: „Nu e nevoie de să ridicați greutăți. Obiectivul principal este dezvoltarea puterii musculare și a capacității funcționale” 19 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Pentru fiecare oră în care amâni micul dejun, riscul de deces crește cu până la 11%, conform unui studiu / Cercetătorii avertizează: cu cât iei prima masă a zilei mai târziu cu atât crește riscul de boli și deces prematur 19 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1761 vizualizări
Semințele de chia pot provoca alergii, constipație și iritații ale pielii? Dacă ai diabet, hipertensiune sau probleme cu tiroida, cere sfatul unui medic înainte de a folosi semințe de chia 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1608 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Când a plecat acum 20 de ani în Turcia nu s-a gândit că va ajunge la Castellon, unde zilnic postează câte o rețetă pentru cei peste un milion de urmăritori ai blogului „La Sebi Acasă”/ Sebastian Stoica: „Dacă ar fi să propun o modificare importantă în dieta românilor, aș introduce mai mult ulei de măsline” 18 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Tempeh, cea mai bună proteină pentru rezistența la insulină, potrivit specialiștilor/ Experții în sănătate spun că este o proteină vegetală completă, bogată în fibre și compuși cu efect antioxidant și antiinflamator 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce este mochi, desertul japonez înghețat/ Prepară „mochi” cu aroma dorită în doar câteva minute, folosind doar două ingrediente 18 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 12358 vizualizări
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Ce rol are alimentația în dezvoltarea dinților copiilor/ Dr. Iustina Stoian (pedodont): „Tot ce sădim acum în obiceiurile copiilor noștri este ceea ce vor cultiva mai departe” 18 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bune legume de toamnă și ce beneficii pentru sănătate aduc/ Nutriționiștii ne sfătuiesc să mâncăm dolveac, sfeclă, morcovi și alte câteva legume colorate, gustoase și nutritive, specifice acestui sezon 18 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 10090 vizualizări
VIDEO FOTO | Ce feluri de carne „exotică” am testat într-un restaurant din munți, la granița între Spania și Franța/ Bizon, crocodil sau cangur sunt servite alături de carne de vită din regiune 17 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Dictatura proteinei: chiar trebuie să o includem la fiecare masă? Nutriționistă: „La sportivi sau femei la menopauză putem fi mai stricți, dar în general populația nu are deficit de proteină, ci dimpotrivă” 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Matei Amarandei, tânărul care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Fitness din Spania: „Acest sport m-a învățat disciplina, să am o alimentație corectă, să mă antrenez corect” 17 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Din resturi în delicatese / Rețetă anti-risipă: Cum să transformi cartofii pai rămași într-un preparat delicios 17 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas/ Sarmalele au fost primul fel de mâncare pe care l-a testat în România/ Dar mai ales ține minte sarmalele de la nunta sa din Bistrița/ Spaniolul Agustin Montero: „A fost o nuntă tradițională, a durat trei zile” 17 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
USAMV Cluj-Napoca organizează a patra ediție a Vinea Apoldia Maior Fest, la Apoldu de Sus / Oaspeții sunt așteptați cu bucate tradiționale și vinuri din podgoria proprie 17 septembrie Comunicate de presă 0 comentarii
Cum să alegi cea mai sănătoasă “carne” pe bază de plante/ O nutriționistă spune că o astfel de dietă poate ajuta la reducerea inflamației, întărirea imunității, reducerea riscului de boli de inimă și diabet și chiar te-ar putea feri de anumite tipuri de cancer 17 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Piața globală a turismului gastronomic se apropie de 4 miliarde de dolari / Călătorii moderni nu mai caută doar o masă, ci doresc să înțeleagă istoria și tehnicile din spatele preparatelor locale 17 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Medici: Obezitatea la copii nu se tratează cu interdicții alimentare, ci prin controlul hormonilor 17 septembrie Redacția 0 comentarii
Planificarea meselor: de ce e important ce mănânci, dar și când mănânci? / Tania Fântână (nutriționist): „Ora mesei influențează digestia, energia și chiar calitatea somnului” 17 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Hostal de la Gavina, hotelul cu peste 100 de ani de existență, așezat în „Bevery Hills”-ul Costei Brava/ Cei mai faimoși artiști, actori, fotbaliști sau politicieni i-au fost oaspeți, de la Salvador Dali și Ava Gardner, până la ultimii doi regi ai Spaniei, Lady Gaga sau Messi/ Nu mai puțin de 8 baruri și restaurante se întrec în meniuri de 5 stele plus 16 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Grăsimea viscerală este tăcută, nu se observă așa cum se vede „colăcelul”, dar este cea mai periculoasă pentru sănătate/ Medic: „Ceea ce favorizează acumularea acesteia nu este atât grăsimea pe care o mâncăm, ci zahărul și ceilalți carbohidrați rafinați” 16 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 1172 vizualizări
Prea multă sare în alimentație îți poate crește tensiunea arterială și riscul de infarct și accident vascular cerebral, avertizează cardiologii / Cum să reduci consumul de sare 16 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De la Sarmale la Tapas | Bucătăria din Alicante/ Olleta – tocana tradițională, o combinație de leguminoase cu carne, legume și orez 16 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii 1813 vizualizări
Multe ingrediente din alimentele ultraprocesate nu sunt doar nocive, ci chiar pot scurta viața, indică un metastudiu recent pe sute de mii de persoane 16 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Cum combinăm proteinele vegetale pentru o absorbție maximă / Tania Fântână (nutriționist): „Nu trebuie să le consumi toate la aceeași masă, ci pe parcursul zilei” 16 septembrie Tania Fântână 1 comentarii
„Zone Zero”, antrenamentul viral care pare „prea ușor”, dar aduce beneficii reale pentru sănătate / Antrenorul „vedetelor”: „Beneficiile sunt reale. Ajută la reglarea glicemiei, îmbunătățește circulația și face recuperarea în zilele de pauză mai ușoară” 16 septembrie Ingrid Georgescu 1 comentarii
Băuturile vegetale – foarte la modă, dar sunt într-adevăr o opțiune bună? Ce ar trebui verificat pentru a le consuma pe cele mai sănătoase 15 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 1163 vizualizări
Laptele de capră poate ajuta la regenerarea masei musculare și la reducerea inflamației din intestin 15 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Cele trei tipuri de dietă care reduc riscul de boli cronice, de la cardiopatie la diabet și boli neurodegenerative. Toate au la bază principiile dietei mediteraneene, dar cu ceva în plus 15 septembrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO – VIDEO | Poveste lipovenească în episodul 2 al seriei „Portret gastronomic local”/ „La Grisha” și Tortul Medovik 15 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Spaniolul Agustin Montero crede că multe dintre tradițiile românești seamănă cu cele spaniole: „Și noi tăiem porcul înainte de Crăciun și facem toate preparatele ca și românii. Doar că aici carnea nu se afumă” 15 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Cum a dus mâncarea tradițională japoneză la cel mai mare număr de centenari din lume / Peștele, algele și porțiile mici, pe lista „secretelor” longevității 15 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dovleacul, un aliat în perioada toamnei / Tania Fântână (nutriționist): „Are doar 26 kcal la 100 g și este plin de antioxidanți” / Două rețete rapide cu dovleac 15 septembrie Tania Fântână 0 comentarii 4843 vizualizări
Burrito este un preparat delicios, plin de vitamine, minerale și proteine/ Este un mic dejun perfect dacă ai grijă că nu fie foarte caloric și plin de sodiu, pentru a nu-ți afecta greutatea și inima 15 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii