Cureți de coajă fructul de kiwi? Ar trebui să-l consumi întreg/ Doctor în medicină moleculară: „Coaja de kiwi este comestibilă și crește valoarea fructului” 27 septembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Știai că poți face pairing între cafea și biscuiți? Stelian Calagiu, Coffee Ambassador: „Cafeaua cu lapte merge foarte bine cu biscuiții cu ciocolată, dar nu și cu cei cu fistic” / „Amaretti se potrivesc cu cafele intense, din inspirația italiană” 27 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Istoria chipsurilor din cartofi: Mofturile unui miliardar și orgoliile unui bucătar / Francezii aveau propria lor rețetă. Informații despre rețetă apar într-o carte din 1825 27 septembrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
VIDEO | De la „nu bea apă rece” la „detox cu sucuri” / Nutriționistul Tania Fântână demontează miturile care ne fac mai mult rău decât bine 27 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ar trebui să bei apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată?/ Potrivit unui studiu recent, în organismul persoanelor care beau apă îmbuteliată se acumulează, într-un an, cantități duble de microplastic, comparativ cu cele care beau apă de la robinet, ceea ce le-ar putea mări riscul de boli grave 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 12478 vizualizări
Semințele de dovleac, mai bune decât cele de chia? / Potrivit nutriționiștilor, ambele opțiuni sunt sănătoase, dar iată care conțin mai multe proteine, fibre și magneziu 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Greșeala de hidratare care poate afecta inima: Renunță la sucul de fructe ca sursă principală de hidratare / Apa reduce riscul evenimentelor cardiace, iar hidratarea corectă protejează inima 26 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
GastroWeekend | De la degustare de plăcinte la sărbătoarea mustului și târgul pâinii. Ce pot face iubitorii de gust bun în București și în țară, în ultimul weekend din septembrie 26 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De ce cofeina nu îmi afectează energia sau somnul/ Acest lucru se întâmplă pentru că nu toate persoanele reacționează la fel sau e vorba de metabolism? 26 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Mustul: antioxidant natural sau bombă de zahăr? / Tania Fântână (nutriționist): „E ideal ca mic răsfăț de toamnă, băut proaspăt, în porții mici și de preferat la primele ore ale zilei, după o masă ce nu conține alimente dulci” 26 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Între fulgii de ovăz și fulgii de porumb există mari diferențe, și de preparare, și de conținut nutrițional. Care sunt mai recomandați și de ce 26 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Există alternative naturale la terapia hormonală? Ce alimente ajută la bufeuri și schimbări de dispoziție / Soia și sunătoarea s-au dovedit eficiente 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta pe care cardiologii nu o recomandă / Aceste alimente sunt considerate cel mai mare pericol pentru inimă 25 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cum să salvezi fructele care se ofilesc și să eviți risipa / Bananele pătate și merele ofilite nu trebuie aruncate / Ce metode simple am găsit pentru a evita risipa și a mă bucura de gustul lor 25 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | ‘Barul Angelei’ din Castellon pare mai mult un muzeu folcloric/ Angela Albu: „Am vrut să aducem aici ceea ce ne reprezintă: vestuța bunicii din ziua nunții, cizmele mamei, covata de pâine. Am amenajat chiar o șură în miniatură” 25 septembrie Ioana Costescu 1 comentarii 1410 vizualizări
STUDIU: Numărul deceselor cauzate de cancer ar urma să crească semnificativ până în 2050 / Între cauzele atribuite acestei boli se numără alimentaţia necorespunzătoare 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Apa plată vs. apă minerală: Ghid complet pentru hidratare sănătoasă / Tania Fântână (nutriționist): „Unele ape minerale conțin sodiu ridicat, ceea ce poate fi dăunător copiilor mici sau celor cu hipertensiune sau afecțiuni renale” 25 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este dieta Dukan/ Un expert demontează miturile despre acest plan alimentar bazat pe proteine, ce promite slăbire rapidă și spectaculoasă 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șapte alimente recomandate de cardiologi pentru o inimă sănătoasă / Ar trebui să le includem în dieta noastră pentru a evita problemele cardiace 24 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un studiu publicat de prestigiosul British Medical Journal asupra beneficiilor oţetului pentru slăbire a fost invalidat şi retras 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu (cardiolog) trage un semnal de alarmă asupra unei situații grave: „Bei băuturi energizante doar dacă vrei să te sinucizi. Riscul apare chiar și atunci când bei una, până la 10 astfel de băuturi pe lună” 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sunt eficiente aplicațiile care îți dau date despre compoziția produselor alimentare? Nutriționist: „Aceste aplicații determină cumpărătorii să se concentreze pe alimente individuale, nu pe dietă în ansamblu” 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce sunt superalimentele și cum le integrăm corect în dieta zilnică / Tania Fântână (nutriționist): Superalimentele nu sunt un „miracol” care rezolvă singure problemele de sănătate 24 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Fluffy Seagull Latte, băutura cu bezea și unt de arahide care transformă cafeaua într-un desert spectaculos, inspirat din tradițiile din Massachusetts / Băutura, poreclită „Pescărușul Pufos”, a devenit virală online 23 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Somonul „candy”, noua senzație de pe TikTok, are rădăcini adânci, de secole, în tradițiile comunităților indigene / Este somon glazurat cu zahăr și cucerește tot mai mulți gurmanzi 23 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai bune uleiuri pentru dieta keto, testate de nutriționiști: De la ulei de măsline la ghee și nuci de macadamia 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetătorii au descoperit marinada care poate face grătarul mai sănătos / O simplă marinare de doar câteva ore în bere poate reduce compușii carcinogeni din carne cu până la 53% 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 moduri delicioase de a adăuga brânza de vaci în meniul tău, pentru a-l face mai sățios și sănătos/ Nutriționiștii o recomandă în sosuri, piureuri, aluat de clătite sau smoothie-uri, pentru un aport suplimentar de proteine 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | După rețetele lui gătesc cei peste un milion de urmăritori ai blogului „La Sebi Acasă”/ Sebastian Stoica: „Îmi place mult să fac paella la foc de lemne. Mă invită la toate sărbătorile din zonă să le gătesc” 23 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
„Loaded water”, noul trend care promite energie și mai puțină poftă de zahăr / Specialiștii explică beneficiile și riscurile și prezintă rețete simple 23 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Cel mai nociv tip de brânză pentru sănătatea inimii, potrivit unui cardiolog / „Brânzeturile procesate și cele tari, cu conținut ridicat de grăsimi, sunt mai bogate în grăsimi saturate și sare” 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Orezul: între mituri și adevăruri. Ce trebuie să știi înainte să îl pui în farfurie / Tania Fântână (nutriționist): Nu orezul în sine îngrașă, ci cantitatea și modul de preparare 23 septembrie Tania Fântână 0 comentarii 1049 vizualizări
STUDIU | Medicii care prescriu exerciții fizice pacienților/ Cum a apărut medicul – „antrenor”/ Nu e vorba de indicații generale de a face sport, ci de recomandări personalizate, cu frecvență și tipologie adaptate fiecărui caz 23 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | „Stretchy yogurt” sau iaurtul elastic, noua senzație culinară care cucerește TikTok și magazinele din lume / Nu e doar o variantă sănătoasă de desert 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii 2588 vizualizări
Ciocolata ar putea avea o legătură cu longevitatea / Cercetătorii spun că suplimentele cu cacao pot încetini îmbătrânirea și reduc riscul de boli cardiovasculare 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Microplasticele din alimente pot ajunge în artere / Un studiu arată o legătură cu riscul crescut de infarct și AVC 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cercetătorii britanici au comparat alimentele bio și cele convenționale: Ce diferențe au găsit la gust și nutrienți 22 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta keto ar putea reduce simptomele depresiei / Participanții la un studiu au înregistrat o scădere de 70% a simptomelor în doar 10–12 săptămâni 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cei peste un milion de urmăritori ai blogului „La Sebi Acasă” nu știu câte alte activități are influencerul Sebastian Stoica: „Am o grădină de legume, culeg, gătesc, postez. Sunt unii care îmi comentează să mă duc la muncă, dar habar n-au cât lucrez eu” 22 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Medic stomatolog: Am observat o diferență colosală între copiii hrăniți cu mâncare gătită în casă și cei care consumă dulciuri și alimente rafinate 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Sălaj: Degustări de vinuri, expoziţii, ateliere, dans și muzică la Nocturna Bibliotecilor 2025 22 septembrie Redacția 0 comentarii
Bucătăria italiană, nominalizată pentru Patrimoniul Cultural Imaterial UNESCO / Giorgia Meloni: „Bucătăria italiană valorează 250 de miliarde de euro la nivel mondial” 22 septembrie Redacția 0 comentarii
Totul despre pak choi, varza chinezească, superalimentul asiatic bogat în vitamine și minerale/ Ce o face specială, cum să o alegi și să o conservi, dar mai ales de ce să o consumi 22 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
De ce unele persoane cu obezitate sunt mai protejate de diabet şi boli cardiovasculare? Cercetătorii au descoperit indicii genetice care explică de ce obezitatea afectează diferit oamenii 22 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre tofu: de la rețete simple la beneficii pentru sănătate / Tania Fântână (nutriționist): „Este un aliment versatil, bogat în proteine vegetale, prietenos cu silueta” 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Longevitatea nu este noroc, este strategie: Hrana celor care trec de 90 de ani se bazează pe legume, leguminoase, cereale integrale, nuci și ulei de măsline / Populațiile longevive practică Hara Hachi Bu, principiul de a mânca până când sunt 80% sătui 22 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1158 vizualizări
Nucile ar putea îmbunătăți calitatea somnului, arată un studiu recent 21 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
De la broccoli la brânzeturi: alimente care pot anula sau amplifica efectul medicamentelor / Lista celor mai periculoase interacțiuni 21 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Ce-ar găti un blogger culinar de succes pentru David Popovici și Elon Musk/ Sebastian Stoica („La Sebi acasă”): „Lui Elon Musk i-aș face un hamburgher – rachetă. iar lui David un kebab adevărat, că-l văd subțirel” 21 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | Motivul pentru care nu ar trebui să oferi copilului acadele și jeleuri / Dr. Iustina Stoian: „Sunt cele mai nocive. Afectează nu doar dinții, ci și pancreasul” 21 septembrie Tania Fântână 0 comentarii