VIDEO | De la Sarmale la Tapas (EP. 19) | Gavril Conțiș (Magazinul românesc Mara Market, Alicante): „Smântână sau cârnați se găsesc și în Spania, dar ale noastre sunt mai bune, omul din astea vrea” 27 octombrie Ioana Costescu 1 comentarii
Cum putem crește aportul de pește în alimentație / Tania Fântână (nutriționist): Peștele la conservă (ton, sardine, macrou, somon) este adesea subestimat / 5 rețete simple și rapide 27 octombrie Tania Fântână 1 comentarii 3750 vizualizări
Știai că există alimente care, odată incluse în dietă, îți pot ameliora durerile de genunchi? Morcov, turmeric, avocado, ardei roșu, între alimentele recomandate de specialiști 27 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Broccoli vs. Conopidă: Care dintre ele conține mai multe proteine, fibre și alți nutrienți? 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Ne îngrășam dacă mâncăm după ora 20 seara? Nutriționistă: „Ritmul circadian poate influența digestia și metabolismul anumitor nutrienți” 26 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Uleiul de măsline, aliat pentru sănătatea creierului / Ce spun studiile despre efectele sale benefice, cum ajută funcția cerebrală și care este legătura dintre dieta mediteraneeană și riscul de demență 26 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Secretul care face carnea la grătar mult mai sănătoasă / Marinarea timp de 40 de minute poate să reducă riscul unor boli asociate cu carnea gătită în acest fel, cu până la 90% / Care sunt ingredientele cele mai eficiente 26 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 12): Cum au ajuns castraveții și tomatele repere ale bucatelor autohtone 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
FOTO | O insulă armenească în inima Ținutului Secuiesc. Chef Andras Szigmond explică diferența dintre grill și barbeque și dezvăluie secretul supei armenești din Gheorghieni 26 octombrie Grigoriev Alexandru 0 comentarii
Medic: Vitamina D în exces poate duce la o calcificare rapidă a pereţilor arteriali, poate contribui la deteriorarea funcţiei renale /Ce se întâmplă dacă există deficit de vitamina D: rahitism la copii şi osteoporoză la adulţi/ Cum se administrează corect 26 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cele 1846 de rețete realizate de Ferran Adrià pentru meniurile de la El Bulli, restaurantul cu 3 stele Michelin desemnat de 5 ori cel mai bun restaurant din lume/ Șase luni pe an se gătea în restaurant și alte șase luni se pregăteau rețetele pentru noul sezon 26 octombrie Ioana Costescu 0 comentarii 5230 vizualizări
Copiii mofturoși: când este normal și când refuzul hranei devine un semnal de alarmă / Tania Fântână (nutriționist): „Presiunea, pedepsele sau recompensele nu rezolvă problema” 26 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Efecte secundare grave ale consumului de oțet de mere / Nutriționiștii atrag atenția că „miraculosul” oțet de mere, folosit nediluat și pe termen lung, ne poate afecta dinții, oasele, esofagul și chiar poate interacționa cu unele medicamente 25 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De câte ori pe săptămână este recomandat să facem mișcare / Larisa Stanciu, instructor de pilates: „Ar fi un mare plus să începem să facem sport” 25 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Paste la cuptor cu pui, ciuperci și sos de smântână / O rețetă anti-risipă, ușoară, gătită cu carnea rămasă de la cină 25 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Portretul celebrei artiste mexicane Frida Kahlo, realizat din dovleci/ La Festivalul Dovleacului de la Klaistow (Germania), peste 100.000 de dovleci au fost adunați din toată lumea 25 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
FOTO | Cetera și omul bun – poveștile micilor producători din Maramureș (Ep.3) | Mezeluri şi brânzeturi italiene, adaptate româneşte la Giuleşti / „În România, autorizațiile sunt numai pe procesare industrială. Nu există un sistem simplificat pentru micii producători” 25 octombrie Mira Gomboș 0 comentarii
VIDEO | Cum te pregătești nutrițional pentru a dona sânge: ce să mănânci și ce să eviți înainte și după donare / Tania Fântână (nutriționist): „Pregătirea începe cu o săptămână înainte” 25 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce înseamnă o dietă echilibrată pentru bărbați? Specialiștii explică în ce moment al zilei și cât de mulți carbohidrați, proteine și grăsimi ar trebui să consume bărbații 24 octombrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Cinci alimente fermentate, ușor de preparat acasă, și care ar putea contribui la reducerea riscului de cancer intestinal/ Un medic gastroenterolog spune că principalul motiv este prezența bacteriilor vii, care pot susține digestia și microbiomul intestinal 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Oul, aliment complet sau periculos? Cercetările recente arată când devine o problemă pentru inimă și când poate crește nivelul colesterolului 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Au migdalele prebiotice? Un nutriționist explică de ce migdalele ajută digestia și cum susțin buna funcționare a inimii 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Transformare digitală majoră în industria alimentară: investiții masive în AI și automatizare / Inteligența artificială și sistemele integrate devin standard 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Ardeiul Cayenne nu este doar un condiment, ci are multe beneficii pentru sănătate/ Iute și cu gust intens, el poate reduce riscul de boli cardiovasculare și tensiunea arterială și ajută și la reglarea glicemiei și controlul greutății 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Unii ruşi evită cafeaua, considerată produs occidental, în favoarea ceaiului tradiţional / Popularitatea tot mai mare a ceainăriilor reprezintă „o întoarcere spre propriile tradiţii culturale” 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Sportul, ca prevenție / Instructorul de pilates Larisa Stanciu: „Noi facem prea puțină prevenție. Și, când suntem bolnavi, mai ales pe partea de mobilitate, toți ne gândim că dacă știam, mai bine mă apucam mai de mult de sport” 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Bihor: Microplantele pe înţelesul copiilor, în workshop-uri de germinare susţinute de Adriana Pantea / Germenii şi lăstarii (microplantele), printre cele mai sănătoase plante din lume 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Italia nu are rival în UE la capitolul producţia şi exportul de paste (Eurostat) / Anul trecut a produs 4,1 milioane de tone, echivalentul a 69% din producţia totală a UE 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Românii, printre cei mai mari consumatori de paste din lume/ Peste 1,7 milioane de porții comandate într-un an 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Expert în metabolism: „90% dintre diete eșuează pentru că nu înțeleg esența. Nu totul se reduce la mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult” 23 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 1329 vizualizări
Un studiu a dezvăluit că sensibilitatea la gluten este determinată de interacţiunea intestin-creier, nu de gluten 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Nu există alimente de origine animală care să protejeze rinichii. Aliații organelor responsabile de filtrarea și eliminarea toxinelor din sânge sunt câteva legume și fructe la îndemâna oricui 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Pilatesul, sportul cel mai apropiat de kinetoterapie și gimnastică de recuperare / Larisa Stanciu, instructor: „Foarte multe exerciții pe care le făcusem înainte cu kinetoteterapeutul se regăseau și în pilates” 23 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Rețetă anti-risipă: din roșii aproape pierdute, un suc perfect pentru o rețetă de supă / Deși s-au ofilit, tomatele mai pot fi încă folosite pentru o supă sau suc de roșii 23 octombrie Angela Sabău 0 comentarii 2058 vizualizări
Comportamentul copiilor în timp ce mănâncă, analizat de inteligența artificială, pentru a stabili riscul de obezitate/ A fost studiat felul în care copiii mușcă din alimente și s-a concluzionat că riscul de obezitate este crescut la cei care iau îmbucături mari și mănâncă repede 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu: Limitarea consumului de zahăr în primii doi ani de viaţă are beneficii durabile pentru inimă până la vârsta adultă 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu avertizează: „Renunță să mănânci puțin și des, pentru că riști să capeți rezistență la insulină!” / Motivele pentru care medicul recomandă condimentarea mâncărurilor cu turmeric și piper 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1313 vizualizări
Cum ne „împrietenim” cu broccoli, kale și conopida? / Tania Fântână (nutriționist): „Numeroase studii clinice și epidemiologice au asociat consumul regulat de crucifere cu un risc scăzut de cancer” 23 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cercetătorii confirmă: Absența micului dejun poate favoriza sindromul metabolic / „Prin faptul că mănânci dimineața, este posibil să consumi mai puțină mâncare pe parcursul zilei” 23 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nutriționiștii atrag atenția asupra consumului excesiv de zahăr/ Zahărul ne afectează la o vârstă din ce în ce mai tânără și riscă să devină o bombă cu ceas pentru o întreaga generație 22 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Fibremaxxing – excesul de fibre, fenomenul care devine tot mai popular pe internet/ Specialiștii avertizează că prea multe fibre pot duce la balonare, crampe și constipație, de aceea ajustarea dietei trebuie făcută doar sub supravegherea unui nutriționist 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Cum integrăm sportul în rutina noastră / Instructorul de pilates Larisa Stanciu: „Integrarea mișcării în rutina mea a venit treptat; a fost «love at first sight»” 22 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Cum a slăbit o celebră cântăreță 45 de kg fără diete drastice/ Adele: „Tot ce s-a scris despre mine e fals. N-am ținut nicio dietă miraculoasă. Nici post intermitent” 22 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 2392 vizualizări
Consumăm sau nu alimente după data de expirare? Tania Fântână (nutriționist): E important să facem distincția între „a se consuma până la…” și „a se consuma de preferință înainte de…” 22 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1170 vizualizări
Ce ingredient nu pune niciodată în guacamole un star de la Hollywood/ Faimosul sos cu origini aztece a devenit atât de popular încât se consumă în întreaga lume, iar rețeta lui este ajustată în funcție de preferințe 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1992 vizualizări
E mult mai bine să bei apă dacă vrei să-ți protejezi ficatul. Și băuturile cu zahăr, dar și cele cu îndulcitori pot duce la boala ficatului gras 21 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Dieta poate favoriza sforăitul? Unele alimente precum pâinea, produsele de patiserie sau altele care provoacă inflamație în corp pot duce la creșterea în greutate, iar sforăitul va deveni o problemă 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dincolo de calciu: aceștia sunt nutrienții esențiali pentru sănătatea oaselor, mușchilor și articulațiilor/ De ce este bine să consumi produse lactate îmbogățite cu nutrienți necesari după o anumită vârstă 21 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
FOTO | „Portret gastronomic local” ajunge în Țara Zarandului/ Punctul Gastronomic Local „La Părău” din Hărțăgani, unde oamenii vor să păstreze rețetele de vărzar pe vecie/ Rețetă tradițională de pui cu smântână, pregătită de Adrian Dan, creator de conținut: „N-o să crezi cât de simplu e de făcut!” 21 octombrie Ioana Radu 0 comentarii