Cea mai ingenioasă gustare din resturi / Cum să transformi niște coji de cartofi copți în vedetele mesei 8 august Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Ciupercile care cresc fără soare / Poți cultiva acest super-aliment direct la tine acasă, chiar în baie, cu efort minim 8 august Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Răzvan Fodor, manager Balcan Aliment: „Spaniolilor mereu le spun că mămăliga este cea mai naturală formă de pâine. Le plac mult și dulciurile românești, plăcintele” 8 august Ioana Costescu 0 comentarii
De ce ești mereu balonat? 11 motive mai puțin cunoscute, explicate de un gastroenterolog: „Alimentele slab digerate duc la fermentație excesivă în colon și la formarea de bule de gaz” 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Un român aruncă, în medie, o porţie de mâncare pe zi. Asta înseamnă 6.000 de tone de alimente irosite zilnic la nivelul întregii ţări/ Asociație: „Risipa începe când cumpărăm prea mult, continuă când gătim disproporţionat şi se încheie când aruncăm ce a fost muncit cu trudă” 8 august Redacția 0 comentarii
Cel mai bun ingredient pe care să-l adaugi în apă / Probabil îl ai deja în frigider 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Sica Burcin, instructor de fitness: „Multe femei îmi spun că le e rușine să vină la sală. Eu le încurajez, pentru că toți am avut un început. Nu e o rușine să mergi la sală, e o dovadă că vrei să faci ceva pentru tine” 8 august Tania Fântână 0 comentarii
Scandal gastronomic între Roma și Londra / Un site britanic adaugă unt și parmezan în cacio e pepe, stârnind furia italienilor 7 august Ana Roman 0 comentarii
Prăjiți, fierți, copți sau piure / Ce cartofi cresc riscul de diabet de tip 2, potrivit unui studiu 7 august Redacția 0 comentarii 2479 vizualizări
De ce o banană puțin verde e mai bună pentru intestin decât una foarte coaptă / Explicația nutriționistului 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Micii, cel mai vândut produs în diasporă / Razvan Fodor, Balcan Aliment Zaragoza: „Indiferent unde va fi, românul niciodată nu va abandona micii. În final, consumul se face în funcție de amintiri” 7 august Ioana Costescu 0 comentarii 1114 vizualizări
Zahărul nu provoacă diabet? 5 mituri demontate de nutriționiști, pentru o gestionare corectă a bolii 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Roxana Zaharia, medic chirurg, explică ce ai voie să mănânci înainte și după endoscopia digestivă superioară: „Nu ingerați nimic înainte de procedură, datorită riscului de aspirație în tractul respirator” 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei beneficii surprinzătoare ale cartofilor, de la fibre la antioxidanți / Un studiu recent a analizat efectul consumului zilnic de cartofi, comparativ cu același număr de calorii provenind din cereale rafinate 6 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să mănânci sănătos chiar și când ești pe fugă / Sfaturi simple pentru mese echilibrate, mai ales când călătorești sau iei masa în oraș 6 august Angela Sabău 0 comentarii
Trucuri pentru a obține aripioare crocante și suculente în același timp, fără ulei și făină, gătite la friteuza cu aer cald / Ingredientul secret este zeama de castraveți 6 august Ana Roman 0 comentarii
Rozmarinul, planta care calmează, protejează creierul și poate preveni demența / Studiile arată că poate proteja memoria și reduce riscul de demență 6 august Angela Sabău 0 comentarii
Apa cu gheață chiar îți poate schimba starea? / De ce este importantă stimularea nervului vag 6 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Răzvan Fodor, manager al magazinului-depozit „Balcan Aliment Zaragoza”: „În Zaragoza vara sunt 40 de grade. Ce poate fi mai bun decât o salată cu roșii și telemea românească?” 6 august Ioana Costescu 0 comentarii 1044 vizualizări
Te-ai întors din concediu cu 2-3 kg în plus? Nu intra în panică! / Nutriționistul Tania Fântână îți spune cum poți scăpa ușor de kilogramele acumulate în vacanță 6 august Tania Fântână 0 comentarii
Beneficiu surprinzător al ciocolatei descoperit de cercetători/ Un compus natural din conținutul acesteia – teobromina – ar putea crește nivelul colesterolului „bun” 5 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Agenții secreți ai pizzei napoletane: O rețea de „spioni ai gustului” pleacă în misiuni sub acoperire în restaurante din întreaga lume, din Japonia până în Ecuador, pentru a verifica dacă se respectă rețeta originală 5 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Cottage cheese”, fenomen viral pe TikTok: Cererea a explodat, iar producătorii nu fac față comenzilor / „Se vinde mai repede decât o putem noi produce” 5 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce trebuie să știi despre electroliți: rol, surse și riscuri / Cum influențează hidratarea, funcționarea mușchilor și starea generală de sănătate 5 august Otilia Ignat 0 comentarii
Ce este, de fapt, monoglutamatul de sodiu / Bucătar: „Îți dă pofta de a mai lua o înghițitură. E un gust pe care vrei să-l savurezi” 5 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente cu microorganisme vii, precum murăturile și iaurtul, ar putea proteja rinichii, arată un nou studiu 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Revoluția fibrelor: Ce spun medicii despre trendul „fibermaxxing”, popular pe TikTok, care promite că te ajută să slăbești și te scapă de constipație / „Fibrele te ajută, la propriu, să elimini toxinele din corp” 4 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
FOTO VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Florina Gogea cultivă legume românești, în Zaragoza, Spania: „Am un rând întreg de leuștean. Îl folosesc la ciorbe. Fără leuștean, parcă nu-i românește” 4 august Ioana Costescu 0 comentarii 1831 vizualizări
Interacțiuni periculoase: combinațiile aliment–medicament pe care trebuie să le eviți / Ce efecte pot avea lactatele și legumele verzi asupra tratamentului medicamentos 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce salată mănânci în Italia, Turcia, Grecia sau Mexic? 24 de rețete care au făcut istorie 4 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nu ai nevoie de băuturi speciale: Aceste 10 alimente îți refac nivelul de electroliți / Recomandările făcute de experții în nutriție 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu e iaurt, nici lapte, nici apă: Ce este, de fapt, ayranul și de ce e atât de iubit în Turcia / Originile sale merg înapoi în timp cu aproape 1.000 de ani 4 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Vrei să te simți mai puțin stresat? Mănâncă ouă și avocado și încearcă să consumi mai puțină cofeină / Un nutriționist în spune ce alimente pot crește producția de cortizol, hormonul responsabil de stres 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce unii oameni refuză vegetarianismul / Nouă motive evolutive, sociale și gustative 3 august Angela Sabău 0 comentarii
Mâncarea care protejează mintea / Cum ajută programele alimentare la menținerea sănătății cognitive 3 august Angela Sabău 0 comentarii
Descoperă șase brânzeturi delicioase care oferă peste 7 grame de proteine per porție/ Dacă le consumi frecvent îți vei susține masa musculară și îți vei menține senzația de sațietate 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Ep. 5 – Gustul cozonacului de acasă, în Zaragoza, la „Flory în Bucătărie”/ O fată mi-a zis că, atunci când a dus cozonacul acasă, a simțit că s-a întors în bucătăria mamei. A fost cel mai frumos compliment” 3 august Ioana Costescu 1 comentarii 1531 vizualizări
25 de alimente bogate în fier, ușor de inclus în meniul tău / Potrivit experților, carnea roșie nu este singura soluție pentru a furniza organismului mai mult fier 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Povestea din spatele celebrului hotel „Mediterranean Palace” din Salonic / Șnițelele Hoffmann, homarul à la cardinale și clătitele suzette, între felurile emblematice / „Am fost influențați mult de bucătăria germană” 3 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Noua „modă” periculoasă în rândul adolescenților: utilizarea pliculețelor cu cofeină pentru un „boost” rapid de energie / Trendul, foarte popular pe TikTok 3 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce mănânci când ajungi în Bulgaria? Ghid complet cu cele mai gustoase preparate și băuturi tradiționale bulgărești 3 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ceai băut pe stomacul gol: când e benefic și când îți poate face rău / Recomandările specialiștilor 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 4). Povestea porumbului, între domnitori, dări și foamete / Momentul introducerii sale pe ogoarele din România constituie încă un subiect de controversă printre istorici 3 august Grigoriev Alexandru 0 comentarii
3 august – Ziua Mondială a Pepenelui: Pepenele roșu poate crește glicemia? Diabeticii pot mânca pepene? Un expert încearcă să clarifice o serie de false mituri legate consumul de pepene, vedeta verii 3 august Laura Soare 0 comentarii 1769 vizualizări
Pericolul din farfurie: mezelurile / Medicii cardiologi avertizează că acest aliment, deși bogat în proteine, ar trebui evitat după 60 de ani 2 august Angela Sabău 0 comentarii
Este sigur să mănânci stridii crude?/ Experții dezvăluie riscurile și te învață cum să le savurezi fără să te îmbolnăvești 2 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Generația Z renunță la cerealele clasice: „Nici nu m-ați putea plăti să le mănânc” 2 august G4Media.ro 0 comentarii
Puterea licopenului – de ce un compus din roșii, pepene roșu și papaya poate încetini îmbătrânirea pielii 2 august Ioana Radu 0 comentarii
De ce este important să începi masa cu legume crude și fructe, apoi să continui cu proteine slabe și grăsimi sănătoase / Profesor în nutriție: „Nu e ca și cum renunți la alimente, doar schimbi ordinea în care le mănânci” 2 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Este sigur să bei apă dintr-o sticlă de plastic uitată în mașină? Avertismentul cercetătorilor 2 august G4Media.ro 0 comentarii