VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Ciprian Rău, proprietar român de restaurant din Zaragoza: „Bucătăria românească e mai completă și mai complexă decât cea spaniolă. La noi, o ciorbă sau sarmalele implică mai multe ingrediente și pași” 16 august Ioana Costescu 0 comentarii
Vacanța la all-inclusive se termină cu kilograme în plus/ Iată ce spun nutriționiștii că ar alege ei de mâncare în astfel de restaurante 16 august Ioana Radu 0 comentarii
Istoria gusturilor la români (Ep. 5) | Cum a ajuns cartoful a doua pâine a României / Prima dată a fost cultivat în Transilvania, iar apoi a ajuns în Moldova / Gheorghe Șincai cataloghează cartofii drept „perele cele de pământ” 16 august Grigoriev Alexandru 0 comentarii
VIDEO | Steatoza hepatică, boala care afectează tot mai mulți români, chiar și pe cei slabi sau copii. Tania Fântână (nutriționist): „Nu e nevoie să fii alcoolic ca să ai ficat gras” 16 august Tania Fântână 0 comentarii
Mai sunt morcovii crăpați siguri pentru consum? / Nutriționist: „Aceste fisuri pot permite pătrunderea mai ușoară a bacteriilor sau fungilor” 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De la Sarmale la Tapas | Restaurante din Aragon, adesea menționate și în ghidurile gastronomice/ Tot ce trebuie să știi despre bucătăria acestei regiuni spaniole, preparate emblematice și unde le poți testa 15 august Ioana Costescu 0 comentarii
Alimentele sunt mai complexe decât credem, iar cele considerate benefice pot fi, uneori, dăunatoare/Specialiștii ne sfătuiesc când și cum să mâncăm ciocolată neagră, nuci sau avocado, să ne ascultăm reacțiile corpului, să alegem alimente cât mai divers colorate și cât mai puțin procesate 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dacă ardeiul gras are un…pui de ardei crescut în interior mai este comestibil? / Iată ce se află în spatele acestui fenomen natural, care apare și la alte fructe și legume, și de ce le poți mânca fără griji 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncați două ouă la micul dejun, în fiecare zi? Iată cât de sănătos este / Explicația unui medic cardiolog 15 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Atenție la consumul de psyllium, nu este potrivit pentru toată lumea / Avertisment pentru persoanele cu probleme digestive / „Doza de psyllium trebuie ajustată treptat” – sfaturi pentru o digestie sănătoasă și sigură 14 august Ana Roman 0 comentarii
Știai că ți-ai putea asigura necesarul de carbohidrați și din fructe? / Nutriționiștii spun că atunci când mănânci pere, struguri, mango, afine și alte câteva fructe vei beneficia nu doar de carbohidrați, ci și de fibre, apă și nutrienți care îți susțin sănătatea 14 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta cu sucuri, între detoxifiere și risc nutrițional / Cum să alegi o cură eficientă și sigură, fără a-ți pune sănătatea în pericol / Sfaturile experților 14 august Angela Sabău 0 comentarii
Nucile de macadamia te-ar putea ajuta să slăbești și să-ți menții inima sănătoasă / Un consum constant și moderat de nuci de macadamia este un aliat al sănătății și longevității 14 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
REPORTAJ | De la viața cu șantiere și deadline-uri la deschiderea primului punct gastronomic local din Lepșa: „Cine vrea fast-food, nu vine la noi” 14 august Redacția 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep.8 | Românii comandă mici și ciorbă de perișoare, spaniolii tapas și … invers/ Ciprian Rău, proprietarul unui restaurant din Zaragoza: „Sunt mese mixte, unii vor calamari, alții ciorbă de burtă. Și nu întotdeauna românii sunt cei care cer ciorba de burtă” 14 august Ioana Costescu 0 comentarii 1540 vizualizări
De ce iubesc nutriționiștii brânzica de casă (cottage cheese) / Tania Fântână: „Poate constitui un mic dejun complet alături de 2 felii de pâine neagră sau de secară și legume crude, sau un prânz alături de mămăliguță” 14 august Tania Fântână 1 comentarii
Danone lansează un iaurt dedicat utilizatorilor de medicamente GLP-1 / Acesta conține un amestec patentat de zer, leucină vitamina D, dar și vitaminele B3 și B12 13 august Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Tu știi ce alimente bogate în vitamina B12 să consumi, pentru sănătatea creierului, în loc să iei suplimente? / Somonul, fructele de mare, iaurtul și carnea de vită se numără printre alimentele ce pot susține sănătatea creierului, a nervilor și metabolismul energetic 13 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Savarina cu ganache de ciocolată albă în loc de frișcă, un fusion româno-spaniol de succes/ Agnita Stoica, cofetar în Zaragoza: „Combinația e superbă” 13 august Ioana Costescu 0 comentarii 2707 vizualizări
Alergiile alimentare, pericol real pentru sănătate și chiar viața celor afectați/ Din fericire, studii recente au demonstrat capacitatea unui medicament antiasmatic de a bloca și reacțiile alergice la alimente 13 august Ioana Radu 0 comentarii
Consumul de cafea ar putea ajuta la prevenirea apariției calculilor biliari? Cercetări recente: „Patru-șase cafele pe zi ar putea reduce riscul”/ Nu exagera însă cu cafeaua fără să ceri părerea unui medic 13 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce provoacă ceapa reflux gastric? Chirurg gastroenterolog: „Totul pornește de la substanțele care îi dau cepei gustul specific, aceleași care provocă și lăcrimarea”/ Cum eviți aceste probleme 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii 2121 vizualizări
Trei efecte secundare ale consumului excesiv de oleaginoase / Specialiștii te sfătuiesc să mănânci cu măsură nuci braziliene, migdale sau alune, pentru că riști să te îngrași, să ai probleme digestive sau chiar să faci intoxicație cu seleniu 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Eliminarea completă a zahărului din dieta zilnică, beneficii multiple pentru minte si corp/ Nutriționist: „Modificările pot fi constatate chiar din prima zi” 12 august Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Cozonacii se prepară în Spania doar cu făină adusă de acasă/ Agnita Stoica, cofetar în Zaragoza: „Facem rețeta tradițională de cozonac moldovenesc” 12 august Ioana Costescu 0 comentarii 3451 vizualizări
Tu știi ce alimente merg de minune combinate și care ți-ar putea dăuna? Specialiștii explică de ce trebuie să mâncăm friptura la grătar împreună cu broccoli sau conopidă și cum îți afectează sănătatea combinațiia dintre cafea și cereale 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Restaurantele McDonald’s din SUA și Europa – aceeași siglă, dar gusturi diferite/ Produsele prăjite au alt gust, deserturile sunt adaptate culturii gastronomice locale, iar sosurile ceva mai picante 12 august Ioana Radu 0 comentarii
Dieta prințeselor Disney – un trend periculos pe TikTok/ O adolescentă avertizează: „Am ajuns de la 63 de kg la 31 și am fost la înmormântarea unor fete care au ținut-o, nu e de glumit” 12 august Ioana Radu 0 comentarii
Senna și Crușin: plante laxative sau soluții pentru slăbit? / Tania Fântână (nutriționist): Ce trebuie să reținem este că acești produși acționează iritând colonul 12 august Tania Fântână 0 comentarii 7246 vizualizări
Uleiul care scade colesterolul și susține sănătatea inimii / Potrivit unui nou studiu, e suficient să iei dimineața, pe stomacul gol, o lingură din acest ulei 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Atenție la semințele de dovleac! Deși pline de nutrienți, pot cauza balonare, alergii și creștere în greutate 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum eviți constipația în vacanță? Nutriționist: Hidratarea corectă și alimentele fermentate te pot ajuta să nu ai astfel de neplăceri 11 august Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci covrigi în fiecare zi/ Cu o reputație proastă din cauza conținutului ridicat de carbohidrați, covrigii nu sunt chiar atât de răi, dacă îi consumi cu moderație și știi ce sortiment să alegi 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum a ajuns o româncă să deschidă o cafenea în Santorini: „Totul a fost o întâmplare. Eram pe stradă, iar o fată mi-a dat un pliant” 10 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Câtă apă trebuie să bei, de fapt, zilnic? / Tania Fântână (nutriționist): „Corpul își ia apă și din alimente” 10 august Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep. 7 | Savarinele pregătite după rețeta clasică românească au mare succes în Zaragoza/ Agnita Stoica, patiser: „Le spun borrachos (bețivele), pentru că sunt însiropate cu esență de rom” 10 august Ioana Costescu 0 comentarii 2147 vizualizări
În ce constă dieta ideală în sindromul ovarelor polichistice și ce complicații grave ar putea preveni / Peștele gras, fasolea, broccoli sau cerealele integrale te pot ajuta să ții în frâu boala, spune Dr. Mihai Marinescu, medic endocrinolog 10 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ții dietă și vrei o slăbire spectaculoasă? / Un nou studiu arată că excluderea din meniu a alimentelor ultraprocesate ți-ar putea dubla pierderea în greutate 9 august Daniela Arnăutu 0 comentarii 1246 vizualizări
Zece alimente care au fost denumite după oameni reali din istorie / Celebra salată Caesar a fost denumită după cel care a creat-o, iar numele Oysters Rockefeller este inspirat de unul dintre cei mai bogați oameni din America 9 august Angela Sabău 0 comentarii
Mâncarea picantă te poate ajuta să mănânci mai puțin / Ce spun cercetătorii despre efectul condimentelor iuți 9 august Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | De la sarmale la tapas | Ensalada Aragonesa, o salată tipică din Aragon, din nordul Spaniei, perfectă pentru zilele fierbinți de vară 9 august Ioana Costescu 0 comentarii 1648 vizualizări
FOTO | Meniu de vacanță: ce am descoperit într-un restaurant din Perissa, una dintre cele mai populare plaje din Santorini 9 august Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Top-ul celor mai populare deserturi din lume/ Au devenit celebre datorită TikTok-urilor virale, iar top-ul a fost realizat cu ajutorul inteligenței artificiale 9 august Daniela Arnăutu 1 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 11-17 august 9 august Ioana Costescu 0 comentarii
Microplasticele din ambalajele alimentare ne contaminează mâncarea și băuturile, relevă un studiu / Ce putem face pentru a evita mâncarea contaminată 9 august Angela Sabău 0 comentarii
Celebra jucărie „Labubu” a ajuns desert: O gelaterie din Oradea prepară o înghețată cu acest nume / Este pregătită cu spirulină albastră / „Toată lumea vrea să mănânce o înghețată sănătoasă” 9 august Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | „Fibrele oferă sațietate, reduc gustările inutile și întăresc imunitatea” / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce este esențial ca și copiii să mănânce fibre / Idei de meniuri „cool” pentru adolescenți 9 august Tania Fântână 0 comentarii
Ceaiuri comune pe care, probabil, le ai în cămară, dar nu știai că pot interacționa cu unele medicamente / Specialiștii avertizează că unele plante pot reduce eficiența anticoncepționalelor iar altele pot reduce efectul anticoagulantelor sau pot scădea glicemia 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce e recomandat să consumi o lămâie pe zi și în ce situații acest obicei este contraindicat, conform nutriționiștilor 8 august Laura Soare 0 comentarii