Lactatele cresc riscul de cancer mamar?/ Medicul oncolog Roxana Rahnea explică: “Cel mai bun ar fi iaurtul degresat, pentru că unele tipuri de brânză au grăsimi saturate, iar laptele conține hormoni” 31 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ai o piele sănătoasă și frumoasă? / Un dermatolog ne sfătuiește să mâncăm arahide, roșii, conopidă și macrou, pentru a ne feri de radicalii liberi și a reduce efectele îmbătrânirii 30 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Batoanele de pește, o masă rapidă, cu proteine și nutrienți esențiali/Ce riscuri pot exista, pentru sănătate, când mănânci batoane de pește, și cum să le păstrezi în mod corect 30 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De la Sarmale la Tapas | Arroz con costra, un preparat tradițional din Alicante / Orez la cuptor. Cu porc, cârnați și crustă de ouă 30 august Ioana Costescu 0 comentarii
7 semne surprinzătoare că nu consumi suficiente fibre – de la oboseală și piele ternă până la probleme de concentrare 30 august Otilia Ignat 0 comentarii
Zece lucruri uimitoare despre cafea, băutura care a schimbat lumea / De la crime și jafuri pe plantațiile de cafea, până la ceremonii și tradiții, toate legate de cea mai consumată băutură din lume 30 august Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Cum îi convingem pe copii să bea mai multă apă? Tania Fântână (nutriționist): „Hidratarea nu se forțează, se încurajează cu răbdare și exemplu personal” 30 august Tania Fântână 0 comentarii
Dieta bogată în potasiu ar putea reduce riscul de insuficiență cardiacă cu 24%, sugerează un studiu recent 29 august Laura Soare 0 comentarii
Ce să le oferi adolescenților să mănânce pentru a-i scăpa de fobiile alimentare, a le crește aportul de fier sau a gestiona intoleranța la lactoză/ Nutriționistă: „Nicio mamă nu ar trebui să funcționeze ca un restaurant, atunci când copiii fac mofturi la masa. Dacă există fobii alimentare, discută cu un psiholog” 29 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Supa la conservă poate crește tensiunea arterială / Deși e un preparat convenabil, ascunde unele riscuri, conform specialiștilor 29 august Angela Sabău 0 comentarii
Grătarul, pâinea prăjită și cartofii crocanți: plăceri vinovate sau posibile alimente cancerigene? Răspunsul experților în sănătate 29 august Ingrid Georgescu 0 comentarii 1372 vizualizări
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Față de restul meniului, mâncarea românească are prețuri mai economice/ Larisa Olteanu, proprietar restaurant în Alicante (Spania): „Ne-am gândit să avem o ofertă la mâncarea românească, să le dăm conaționalilor noștri ocazia să mănânce o ciorbă sau niște mici la un preț decent” 29 august Ioana Costescu 0 comentarii
Biohacking – ultimul trend în materie de nutriție și lifestyle/ Ce este si cum ne poate ajuta să fim mai sănătoși? 29 august Ioana Radu 0 comentarii
Profită de ultimele zile de vară și prepară un ceai rece sau alte băuturi hidratante care nu balonează/ Orice băutură am prefera, sigur are o variantă răcoritoare 29 august Ioana Radu 0 comentarii
Bufeurile și alimentația: Cum putem reduce intensitatea lor prin ceea ce mâncăm / Tania Fântână, nutriționist: „Stilul alimentar are un rol important în reducerea frecvenței și intensității bufeurilor” 29 august Tania Fântână 0 comentarii
Cea mai bună pâine, bogată în fibre, care te ajută să învingi constipația/Includerea în alimentație a pâinii 100% din grâu integral poate ajuta la menținerea unui tranzit intestinal regulat, potrivit unei nutriționiste 28 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Un cuplu de români a introdus micii în meniul restaurantului lor la cererea unor spanioli/ Larisa Olteanu: „ Nu eram hotărâți dacă să facem mâncare românească. Proprietarii spațiului pe care l-am închiriat au vrut mici și așa ne-am decis” 28 august Ioana Costescu 0 comentarii
Ce cantitate de sare utilizează bucătarii pentru ca mâncarea să fie gustoasă/ „Sărăm atunci când trebuie și cât trebuie, în acest talent stă măiestria unui bucătar” 28 august Ioana Radu 0 comentarii
Un iaurt pe zi face minuni pentru digestie/ Specialist în nutrigenetică: Kombucha poate înlocui berea 28 august Ioana Radu 0 comentarii
De ce ni se încălzește corpul după ce mâncăm și cum se activează imunitatea / Tania Fântână, nutriționist: „Corpul își redistribuie energia și activează sistemul imunitar imediat după ce primește hrană” 28 august Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Alexandru cel Mare și împăratul Nero se delectau cu înghețată/ Cum a ajuns acest dulce la curțile regale europene și a devenit în secolul 20 cel mai îndrăgit desert al verii 27 august Ioana Radu 0 comentarii
Trei schimbări alimentare simple, care te pot ajuta să scapi mai rapid grăsimea abdominală/ Nutriționistă: „Elimină zahărul și alimentele procesate, crește aportul de proteine și adaugă mai multe fibre solubile în dietă” 27 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să-ți reduci nivelul colesterolului „rău” și să fii ferit de boli cardiovasculare?/ Ai grijă să incluzi în meniul tău tofu, laptele de soia, burgerii vegetali și alte alimente ce conțin proteine din soia 27 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas – Ep.11 | Din România la Londra și de aici în Alicante/ Larisa Olteanu: „Soțul meu gătește, eu sunt cu marketingul. În Anglia făceam șaormă, aici ne-am reprofilat pe ciorbă de burtă și tapas” 27 august Ioana Costescu 0 comentarii
Porumbul dulce este benefic pentru sănătate?/ Legumă de sezon, bogată în fibre, vitamine și minerale, porumbul dulce poate susține sănătatea intestinală și pe cea a ochilor 27 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Ce se întâmplă la Tomatina, marea sărbătoare a roșiilor, unde oamenii se bat pe stradă cu tomate/ Anul acesta vor fi „sacrificate” 120.000 de kilograme 27 august Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cel mai mare studiu nutrițional din Europa | Cercetători: „Alternativa la Ozempic este dieta mediteraneană cu mai puține calorii și un pic de exercițiu fizic” 27 august Ioana Radu 0 comentarii
O mică porție zilnică de varză, broccoli sau conopidă poate reduce semnificativ riscul de cancer de colon, arată un nou studiu 27 august Laura Soare 0 comentarii
VIDEO FOTO | În acest weekend, în Serbia, are loc Campionatul Mondial de Gătit Fudulii/ Cosmin Dragomir, invitat de onoare și vicepreședinte al juriului în 2023: „O expriență pe care aș repeta-o în fiecare an. Pare exotică, dar e la doar câteva sute de kilometri de noi” 27 august Cosmin Dragomir 0 comentarii
Cum să economisești bani cu mâncarea, dar să mănânci și sănătos. „Cu puțină organizare și câteva trucuri simple, poți să ai mese echilibrate, gustoase și să cheltuiești chiar mai puțin decât pe mâncarea de tip fast-food sau livrările zilnice” 27 august Tania Fântână 0 comentarii
Ce este, mai exact, produsul din bucătăria anglo-saxonă numit buttermilk? Poate fi o alegere ideală pentru cei care vor să slăbească sănătos, sprijină sănătatea intestinelor, reglează tensiunea și ajută sistemul osos 26 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Bicarbonatul de sodiu, cunoscut ca agent de creștere a unui aluat, are multe alte beneficii: în cantități mici, poate susține digestia și reduce aciditatea/ În plus este un ingredient natural eficient în activități domestice de curățenie sau în produse cosmetice 26 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De la Sarmale la Tapas | Mihaela și Lucian Burca, proprietarii unui mic magazin cu fructe și legume (Alicante): „Ne-am dorit să fim și producători, nu doar comercianți. Avem o livadă de portocali” 26 august Ioana Costescu 0 comentarii 2208 vizualizări
Cele mai bune legume congelate pe care ar trebui să le mănânci ca să poți avea glicemia sub control/ Pot fi gătite la vapori, în cuptor, sotate sau adaugate în supe și tocănițe 26 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sarmaua, promovată la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara/ Proiectul “Sarmale, Oale şi Taclale: Redescoperirea Gustului Tradiţional Bănăţean”, lansat în 12 septembrie 26 august Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | De ce n-ar trebui să confunzi lime-ul cu lămâia/ Folosește felii sau suc de lime pentru a aromatiza apa de băut și vei profita zilnic de beneficiile acestui fruct care accelerează digestia și întărește sistemul imunitar 26 august Ioana Radu 0 comentarii
Înghețată în kurtos la Sovata/ „Recipientele” sunt mai mici decât cele tradiționale, dar sunt preparate din aceeași compoziție și păstrează savoarea originală/ Stațiunea a devenit în ultimii ani un paradis al gurmanzilor 26 august Grigoriev Alexandru 0 comentarii 2500 vizualizări
Alimente care îți cresc energia natural, fără cafea. „Cheia este combinația dintre carbohidrați cu eliberare lentă, proteine de calitate, grăsimi sănătoase, hidratare și micronutrienți” 26 august Tania Fântână 0 comentarii
Fulgii de ovăz, alimentul recomandat de cardiologi pentru persoanele de peste 60 de ani / De ce fibrele devin esențiale odată cu vârsta 26 august Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Baba neagră, o prăjitură din Republica Moldova pe care a testat-o premierul României în timpul vizitei din weekend/ Culoarea neagră nu e dată de cacao sau ciocolată, ci de alte ingrediente și mai ales de modul de preparare 25 august Ioana Radu 0 comentarii 1228 vizualizări
Ridichea – un aliment la îndemâna tuturor cu beneficii puțin cunoscute/ Nutriționist: „Ficatul și bila îți vor mulțumi și vei avea o piele strălucitoare” 25 august Ioana Radu 0 comentarii
Coaja de portocală, un superaliment nevalorificat / Conține nutrienți, fibre și antioxidanți cu beneficii surprinzătoare pentru sănătate 25 august Ana Roman 0 comentarii
Consumul de Matcha poate afecta nivelul de fier din organism / Cum să te bucuri de această băutură în siguranță și să eviți eventualele probleme de sănătate 25 august Angela Sabău 0 comentarii
Alimentele surprinzătoare care te ajută să dormi mai bine/ Vișinele sau kiwi sunt pe listă alături de clasicul pahar cu lapte cald, dar întreaga noastră dietă contează 25 august Ioana Radu 0 comentarii
Greșeala pe care o faci când mănânci și care te poate costa sănătatea / Mâncatul rapid perturbă hormonii sațietății și crește glicemia / Sfaturi pentru prevenirea diabetului și a obezității 25 august Angela Sabău 0 comentarii
Știai că delicioasa bruschetta este slab calorică, dar bogată în nutrienți? / Savuroasa gustare italiană poate susține sănătatea inimii și reduce colesterolul „rău” și inflamațiile din corp, dacă este preparată cu ingredientele potrivite 25 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să citești corect etichetele produselor alimentare / Tania Fântână, nutriționist: acordă câteva secunde să citești ce scrie pe ambalaj. Vei descoperi diferențe uriașe între produse aparent similare 25 august Tania Fântână 0 comentarii
STUDIU | O nouă dietă, remarcabilă pentru îmbunătățirea sănătății intestinului și reglarea apetitului/ Cercetătorii o consideră foarte eficientă în cazul sindromul de colon iritabil 24 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Chipotle testează livrarea mâncării cu drone în Dallas / Serviciul futurist „Zipotle” promite mâncare caldă în câteva minute 24 august Angela Sabău 0 comentarii
Te întrebi câtă grăsime ar trebui să consumi zilnic?/O nutriționistă explică diferențele dintre tipurile de grăsimi și ne dezvăluie cum să păstrăm echilibrul / Excesul poate fi dăunător, iar un aport prea mic poate duce la deficiențe de nutrienți și energie 24 august Daniela Arnăutu 0 comentarii