Dr. Roxana Zaharia, medic chirurg, explică ce ai voie să mănânci înainte și după endoscopia digestivă superioară: „Nu ingerați nimic înainte de procedură, datorită riscului de aspirație în tractul respirator” 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Trei beneficii surprinzătoare ale cartofilor, de la fibre la antioxidanți / Un studiu recent a analizat efectul consumului zilnic de cartofi, comparativ cu același număr de calorii provenind din cereale rafinate 6 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să mănânci sănătos chiar și când ești pe fugă / Sfaturi simple pentru mese echilibrate, mai ales când călătorești sau iei masa în oraș 6 august Angela Sabău 0 comentarii
Rozmarinul, planta care calmează, protejează creierul și poate preveni demența / Studiile arată că poate proteja memoria și reduce riscul de demență 6 august Angela Sabău 0 comentarii
Apa cu gheață chiar îți poate schimba starea? / De ce este importantă stimularea nervului vag 6 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Te-ai întors din concediu cu 2-3 kg în plus? Nu intra în panică! / Nutriționistul Tania Fântână îți spune cum poți scăpa ușor de kilogramele acumulate în vacanță 6 august Tania Fântână 0 comentarii
Beneficiu surprinzător al ciocolatei descoperit de cercetători/ Un compus natural din conținutul acesteia – teobromina – ar putea crește nivelul colesterolului „bun” 5 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce trebuie să știi despre electroliți: rol, surse și riscuri / Cum influențează hidratarea, funcționarea mușchilor și starea generală de sănătate 5 august Otilia Ignat 0 comentarii
Ce este, de fapt, monoglutamatul de sodiu / Bucătar: „Îți dă pofta de a mai lua o înghițitură. E un gust pe care vrei să-l savurezi” 5 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente cu microorganisme vii, precum murăturile și iaurtul, ar putea proteja rinichii, arată un nou studiu 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Revoluția fibrelor: Ce spun medicii despre trendul „fibermaxxing”, popular pe TikTok, care promite că te ajută să slăbești și te scapă de constipație / „Fibrele te ajută, la propriu, să elimini toxinele din corp” 4 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Interacțiuni periculoase: combinațiile aliment–medicament pe care trebuie să le eviți / Ce efecte pot avea lactatele și legumele verzi asupra tratamentului medicamentos 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu ai nevoie de băuturi speciale: Aceste 10 alimente îți refac nivelul de electroliți / Recomandările făcute de experții în nutriție 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să te simți mai puțin stresat? Mănâncă ouă și avocado și încearcă să consumi mai puțină cofeină / Un nutriționist în spune ce alimente pot crește producția de cortizol, hormonul responsabil de stres 4 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncarea care protejează mintea / Cum ajută programele alimentare la menținerea sănătății cognitive 3 august Angela Sabău 0 comentarii
Descoperă șase brânzeturi delicioase care oferă peste 7 grame de proteine per porție/ Dacă le consumi frecvent îți vei susține masa musculară și îți vei menține senzația de sațietate 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
25 de alimente bogate în fier, ușor de inclus în meniul tău / Potrivit experților, carnea roșie nu este singura soluție pentru a furniza organismului mai mult fier 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceai băut pe stomacul gol: când e benefic și când îți poate face rău / Recomandările specialiștilor 3 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
3 august – Ziua Mondială a Pepenelui: Pepenele roșu poate crește glicemia? Diabeticii pot mânca pepene? Un expert încearcă să clarifice o serie de false mituri legate consumul de pepene, vedeta verii 3 august Laura Soare 0 comentarii 1769 vizualizări
Pericolul din farfurie: mezelurile / Medicii cardiologi avertizează că acest aliment, deși bogat în proteine, ar trebui evitat după 60 de ani 2 august Angela Sabău 0 comentarii
Este sigur să mănânci stridii crude?/ Experții dezvăluie riscurile și te învață cum să le savurezi fără să te îmbolnăvești 2 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Puterea licopenului – de ce un compus din roșii, pepene roșu și papaya poate încetini îmbătrânirea pielii 2 august Ioana Radu 0 comentarii
De ce este important să începi masa cu legume crude și fructe, apoi să continui cu proteine slabe și grăsimi sănătoase / Profesor în nutriție: „Nu e ca și cum renunți la alimente, doar schimbi ordinea în care le mănânci” 2 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Alimentația în ultimul trimestru de sarcină / Tania Fântână (nutriționist): „Nu mânca pentru doi, ci pentru unul și un pic” 2 august Tania Fântână 0 comentarii
Laptele de capră, alternativa surprinzătoare la laptele de vacă / Aduce beneficii pentru mușchi, digestie și inimă 1 august Angela Sabău 0 comentarii
Caviarul, remediul de lux pentru mahmureală / Un „superaliment” cu beneficii pentru inimă, creier și ficat / Explicațiile unui nutriționist 1 august Angela Sabău 0 comentarii
Este sigur să mănânci semințele de pepene verde?/ Circa 30 g de semințe de pepene verde conțin proteine cât un ou, iar experții spun că sunt sigure pentru consum, dacă nu facem excese 1 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mențiune de sănătate pentru kiwi verde aprobată în mod excepțional de Comisia Europeană / Fructul exotic contribuie la funcționarea normală a intestinului prin creșterea frecvenței scaunelor / Porția zilnică, 200 g 1 august Filip Constantin 0 comentarii
De ce nu slăbești, deși urmezi o dietă bogată în proteine? 10 greșeli frecvente și cum le corectezi 1 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lactatele chiar provoacă inflamație în corp? Ce spun studiile / Tania Fântână (nutriționist): „Circulă foarte multe mituri legate de această inflamație” 1 august Tania Fântână 0 comentarii 1260 vizualizări
Legătura dintre fast-food și îmbătrânirea prematură / Oamenii de știință îți explică ce se întâmplă cu adevărat în corpul tău când mănânci produse ultraprocesate 31 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Fii atentă la ce mănânci și bei, când faci mișcare, când te odihnești și cât de des iei o pauză / O nutriționistă dezvăluie câteva sfaturi simple, menite să le ajute pe mame să rămână sănătoase, în timp ce au grijă de toți ceilalți 31 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Opt alimente care produc inflamație în corp / Dacă vrei să fii ferit de boli de inimă, diabet, cancer, depresie sau Alzheimer, limitează consumul acestor alimente 31 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Apelul unui nutriționist pentru menținerea cartofilor la baza piramidei alimentare, care înseamnă consum frecvent, și nu la vârful ei, alături de carne, ouă și brânzeturi. „Sunt un aliment natural, ieftin și accesibil tuturor” 31 iulie Laura Soare 0 comentarii
Tu știi ce sunt caloriile negative? 7 alimente care te ajută să slăbești fără efort, conform nutriționiștilor 31 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pași simpli ca să introduci fibrele în alimentația copilului / Tania Fântână (nutriționist): „Înainte de a merge la farmacie, hai să mergem la piață” 31 iulie Tania Fântână 0 comentarii
O nutriționistă specializată în diabet dezvăluie ce mănâncă în fiecare dimineață/ Combinația sa preferată este cât se poate de simplă, dar plină de fibre și proteine vegetale, care ține glicemia sub control 31 iulie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Tu știi câte grame de proteine conțin alimentele pe care le mănânci?/Iată câte grame de proteine primești, de fapt, dintr-o porție de piept de pui, ouă și multe alte alimente 30 iulie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Ce să mănânci dacă încerci să rămâi însărcinată/Alimente precum somon, spanac și zmeură pot stimula fertilitatea, în timp ce lactatele nepasteurizate, alcoolul și alimentele ultra-procesate trebuie evitate 30 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce este dieta pentru sănătatea planetei, de ce este benefică și pentru oameni și pentru Terra și modul în care o poți include în meniul tău/ Cercetătorii au asociat această dietă, bazată în special pe plante, cu un risc mai scăzut de cancer pulmonar și nu numai 30 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
„Constipația de concediu” și alte neplăceri digestive / Nutriționistul Tania Fântână te învață cum să eviți disconfortul digestiv în vacanță 30 iulie Tania Fântână 1 comentarii
Gustări care pot reduce riscul de cancer de colon / Ce recomandă un medic gastroenterolog 29 iulie Ana Roman 0 comentarii
Toate tipurile de ciocolată, explicate de un maestru ciocolatier / Nu este vorba despre o simplă alegere între ciocolata cu lapte și cea neagră, ci lucrurile devin mai complexe, dacă ții cont de toate diferențele între tipurile de ciocolată 29 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șase reguli de aur pentru a alege cel mai bun pepene verde/ Specialiștii îți dezvăluie la ce semne să fii atent și îți garantează că dacă ții cont de ele vei alege un pepene verde cu gust perfect 29 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Kiwi, fructul surpriză cu 11 beneficii pentru sănătate / De la somn odihnitor la inimă protejată sau digestie și imunitate, acest fruct ajută întregul organism 29 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Tu știi exact ce este tofu? / Iată cum devin boabele de soia o mâncare vegană complexă și delicioasă 29 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Pâinea și pastele, suspecte de apariția depresiei, anxietății și chiar a schizofreniei / Glutenul pare să fie principalul vinovat 29 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Motivul pentru care meniul unui pilot este diferit de cel al unui copilot / Tania Fântână (nutriționist): „Alimentația piloților nu este doar o chestiune de gust sau preferințe. Este reglementată la nivel legal și operațional” 29 iulie Tania Fântână 0 comentarii
Dieta ketogenică, asociată cu un risc mai mare de cancer / Ce au descoperit cercetătorii 28 iulie Angela Sabău 0 comentarii
Cel mai bun mod de a spăla afinele, potrivit experților/ Iată ce trebuie să faci ca să le cureți perfect și nici să nu se altereze 28 iulie Daniela Arnăutu 0 comentarii