Vrei să ai dantura perfectă cât mai mult timp?/Consumă aceste șase alimente și băuturi care pot ajuta la combaterea bolii gingivale, principala cauză a pierderii dinților 20 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Roxana Raluca Bârzu, nutriționist clinician, despre rolul pe care îl joacă dieta în recuperarea după operațiile estetice: “Fructele, legumele și proteinele de calitate, spre deosebire de alimentele ultraprocesate, au efect antiinflamator și ajută organismul să se refacă mai bine” 20 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci frecvent usturoi / Această legumă-condiment îți poate susține imunitatea, luptă cu inflamația și poate îmbunătăți glicemia, tensiunea și sănătatea intestinală 20 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să reduci caloriile sau să începi ziua mâncând mai ușor?/ Aceste idei de mic dejun te vor ajuta să nu mai sari peste masa de dimineață 20 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce este bine să mănânci salată în fiecare zi/ Tania Fântână (nutriționist): „Dacă vrei să îți fie ușor să o pregătești, păstrează în caserole de sticlă, închise ermetic, ingredientele principale, spălate, tocate, gata de a fi amestecate rapid, într-un bol” 19 august Tania Fântână 0 comentarii 26824 vizualizări
De ce femeile au nevoie de o dietă mai bogată în proteine?/ Acestea sunt importante în orice etapă a vieții, sunt sățioase, reglează hormonii, întrețin oasele și ne influențează starea de spirit, susțin specialiștii care ne învață cum să ne asigurăm că mâncăm suficiente proteine 18 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dacă suferi de sindromul colonului iritabil, o porție zilnică de mere fierte te-ar putea ajuta/ Acest fruct ieftin și gustos poate reduce inflamația din corp, hrănește bacteriile bune din intestine și stimulează imunitatea 18 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ajungi la o vârstă înaintată cu o minte ageră și un corp sănătos?/ O parte din răspuns s-ar putea afla în ceașca ta de cafea, conform unei cercetări recente 18 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să îți echilibrezi mesele când mănânci mai des la terasă / Tania Fântână (nutriționist): „Nu te duce nemâncat la terasă. Foamea și meniurile bogate sunt combinația periculoasă” 18 august Tania Fântână 0 comentarii
Vrei să-ți susții metabolismul? Alege somon, piept de pui, cartofi, banană și alte alimente bogate în vitamina B6/ Nutriționiștii spun că această vitamină ajută organismul să transforme alimentele în energie și susține funcția imunitară 17 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu, medic primar cardiolog, demontează un mit devenit viral: Fructele nu atacă ficatul! Trebuie să mănânci 31 de banane ca să ajungi la alcoolul dintr-o bere 17 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum îți menții aportul de proteine când nu ai poftă de mâncare / Tania Fântână (nutriționist): „Pregătește mereu ceva la îndemână, pentru a evita alegerile nepotrivite” 17 august Tania Fântână 0 comentarii
Motivul pentru care turmericul poate fi problematic pentru persoanele cu afecțiuni renale 16 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Steatoza hepatică, boala care afectează tot mai mulți români, chiar și pe cei slabi sau copii. Tania Fântână (nutriționist): „Nu e nevoie să fii alcoolic ca să ai ficat gras” 16 august Tania Fântână 0 comentarii
Mai sunt morcovii crăpați siguri pentru consum? / Nutriționist: „Aceste fisuri pot permite pătrunderea mai ușoară a bacteriilor sau fungilor” 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentele sunt mai complexe decât credem, iar cele considerate benefice pot fi, uneori, dăunatoare/Specialiștii ne sfătuiesc când și cum să mâncăm ciocolată neagră, nuci sau avocado, să ne ascultăm reacțiile corpului, să alegem alimente cât mai divers colorate și cât mai puțin procesate 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dacă ardeiul gras are un…pui de ardei crescut în interior mai este comestibil? / Iată ce se află în spatele acestui fenomen natural, care apare și la alte fructe și legume, și de ce le poți mânca fără griji 15 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Mâncați două ouă la micul dejun, în fiecare zi? Iată cât de sănătos este / Explicația unui medic cardiolog 15 august Ingrid Georgescu 0 comentarii
Atenție la consumul de psyllium, nu este potrivit pentru toată lumea / Avertisment pentru persoanele cu probleme digestive / „Doza de psyllium trebuie ajustată treptat” – sfaturi pentru o digestie sănătoasă și sigură 14 august Ana Roman 0 comentarii
Știai că ți-ai putea asigura necesarul de carbohidrați și din fructe? / Nutriționiștii spun că atunci când mănânci pere, struguri, mango, afine și alte câteva fructe vei beneficia nu doar de carbohidrați, ci și de fibre, apă și nutrienți care îți susțin sănătatea 14 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta cu sucuri, între detoxifiere și risc nutrițional / Cum să alegi o cură eficientă și sigură, fără a-ți pune sănătatea în pericol / Sfaturile experților 14 august Angela Sabău 0 comentarii
Nucile de macadamia te-ar putea ajuta să slăbești și să-ți menții inima sănătoasă / Un consum constant și moderat de nuci de macadamia este un aliat al sănătății și longevității 14 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce iubesc nutriționiștii brânzica de casă (cottage cheese) / Tania Fântână: „Poate constitui un mic dejun complet alături de 2 felii de pâine neagră sau de secară și legume crude, sau un prânz alături de mămăliguță” 14 august Tania Fântână 1 comentarii
Danone lansează un iaurt dedicat utilizatorilor de medicamente GLP-1 / Acesta conține un amestec patentat de zer, leucină vitamina D, dar și vitaminele B3 și B12 13 august Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Tu știi ce alimente bogate în vitamina B12 să consumi, pentru sănătatea creierului, în loc să iei suplimente? / Somonul, fructele de mare, iaurtul și carnea de vită se numără printre alimentele ce pot susține sănătatea creierului, a nervilor și metabolismul energetic 13 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alergiile alimentare, pericol real pentru sănătate și chiar viața celor afectați/ Din fericire, studii recente au demonstrat capacitatea unui medicament antiasmatic de a bloca și reacțiile alergice la alimente 13 august Ioana Radu 0 comentarii
Consumul de cafea ar putea ajuta la prevenirea apariției calculilor biliari? Cercetări recente: „Patru-șase cafele pe zi ar putea reduce riscul”/ Nu exagera însă cu cafeaua fără să ceri părerea unui medic 13 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce provoacă ceapa reflux gastric? Chirurg gastroenterolog: „Totul pornește de la substanțele care îi dau cepei gustul specific, aceleași care provocă și lăcrimarea”/ Cum eviți aceste probleme 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii 2121 vizualizări
Trei efecte secundare ale consumului excesiv de oleaginoase / Specialiștii te sfătuiesc să mănânci cu măsură nuci braziliene, migdale sau alune, pentru că riști să te îngrași, să ai probleme digestive sau chiar să faci intoxicație cu seleniu 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Eliminarea completă a zahărului din dieta zilnică, beneficii multiple pentru minte si corp/ Nutriționist: „Modificările pot fi constatate chiar din prima zi” 12 august Ioana Costescu 0 comentarii
Tu știi ce alimente merg de minune combinate și care ți-ar putea dăuna? Specialiștii explică de ce trebuie să mâncăm friptura la grătar împreună cu broccoli sau conopidă și cum îți afectează sănătatea combinațiia dintre cafea și cereale 12 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta prințeselor Disney – un trend periculos pe TikTok/ O adolescentă avertizează: „Am ajuns de la 63 de kg la 31 și am fost la înmormântarea unor fete care au ținut-o, nu e de glumit” 12 august Ioana Radu 0 comentarii
Senna și Crușin: plante laxative sau soluții pentru slăbit? / Tania Fântână (nutriționist): Ce trebuie să reținem este că acești produși acționează iritând colonul 12 august Tania Fântână 0 comentarii 7246 vizualizări
Uleiul care scade colesterolul și susține sănătatea inimii / Potrivit unui nou studiu, e suficient să iei dimineața, pe stomacul gol, o lingură din acest ulei 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Atenție la semințele de dovleac! Deși pline de nutrienți, pot cauza balonare, alergii și creștere în greutate 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum eviți constipația în vacanță? Nutriționist: Hidratarea corectă și alimentele fermentate te pot ajuta să nu ai astfel de neplăceri 11 august Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci covrigi în fiecare zi/ Cu o reputație proastă din cauza conținutului ridicat de carbohidrați, covrigii nu sunt chiar atât de răi, dacă îi consumi cu moderație și știi ce sortiment să alegi 11 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Câtă apă trebuie să bei, de fapt, zilnic? / Tania Fântână (nutriționist): „Corpul își ia apă și din alimente” 10 august Tania Fântână 0 comentarii
În ce constă dieta ideală în sindromul ovarelor polichistice și ce complicații grave ar putea preveni / Peștele gras, fasolea, broccoli sau cerealele integrale te pot ajuta să ții în frâu boala, spune Dr. Mihai Marinescu, medic endocrinolog 10 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ții dietă și vrei o slăbire spectaculoasă? / Un nou studiu arată că excluderea din meniu a alimentelor ultraprocesate ți-ar putea dubla pierderea în greutate 9 august Daniela Arnăutu 0 comentarii 1246 vizualizări
Mâncarea picantă te poate ajuta să mănânci mai puțin / Ce spun cercetătorii despre efectul condimentelor iuți 9 august Angela Sabău 0 comentarii
Nu știi ce să mai gătești? G4Food îți propune un meniu pentru întreaga săptămână 11-17 august 9 august Ioana Costescu 0 comentarii
VIDEO | „Fibrele oferă sațietate, reduc gustările inutile și întăresc imunitatea” / Nutriționistul Tania Fântână explică de ce este esențial ca și copiii să mănânce fibre / Idei de meniuri „cool” pentru adolescenți 9 august Tania Fântână 0 comentarii
Ceaiuri comune pe care, probabil, le ai în cămară, dar nu știai că pot interacționa cu unele medicamente / Specialiștii avertizează că unele plante pot reduce eficiența anticoncepționalelor iar altele pot reduce efectul anticoagulantelor sau pot scădea glicemia 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce e recomandat să consumi o lămâie pe zi și în ce situații acest obicei este contraindicat, conform nutriționiștilor 8 august Laura Soare 0 comentarii
De ce ești mereu balonat? 11 motive mai puțin cunoscute, explicate de un gastroenterolog: „Alimentele slab digerate duc la fermentație excesivă în colon și la formarea de bule de gaz” 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cel mai bun ingredient pe care să-l adaugi în apă / Probabil îl ai deja în frigider 8 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Sica Burcin, instructor de fitness: „Multe femei îmi spun că le e rușine să vină la sală. Eu le încurajez, pentru că toți am avut un început. Nu e o rușine să mergi la sală, e o dovadă că vrei să faci ceva pentru tine” 8 august Tania Fântână 0 comentarii
De ce o banană puțin verde e mai bună pentru intestin decât una foarte coaptă / Explicația nutriționistului 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zahărul nu provoacă diabet? 5 mituri demontate de nutriționiști, pentru o gestionare corectă a bolii 7 august Daniela Arnăutu 0 comentarii