Doctor nutriționist, inițiator al unei metode de slăbit: „Crezi că aceste 15 alimente te ajută să slăbești, dar te înșeli, îngrașă foarte mult” 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii 2503 vizualizări
Cum să reduci inflamația corpului în mai puțin de o lună și jumătate/ Nutriționistă: „Începe cu mici schimbări în alimentație și în stilul de viață” 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
În România, procentul copiilor supraponderali şi obezi a crescut semnificativ, conform unui raport UNICEF 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp dacă bem ceai de mușețel în fiecare zi și ce efect are asupra rinichilor/ De ce persoanele alergice la ambrozie ar trebui să-l evite 11 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Fructele cu cea mai mare concentrație de vitamina E / Dacă vrei să-ți protejezi ochii, pielea și sistemul cardiovascular, mănâncă des mure, caise și kiwi, potrivit nutriționiștilor 11 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este o greșeală să păstrăm ceapa și cartofii în frigider? Dar alte legume? Scurt ghid de conservare corectă a vegetalelor din rețetarul de bază 10 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Nutriționist: „Mai important decât ceea ce mănânci, este modul în care o faci. Dacă mănânci pe fugă, cu stres sau cu teamă că ceva ți-ar putea dăuna, intestinul este afectat” 10 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Postul intermitent ar putea crește riscul de deces din cauza bolilor de inimă cu 135%, potrivit unui nou studiu / Cercetătorii americani și chinezi sugerează că această dietă foarte populară ar putea avea efecte negative asupra sănătății 10 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce sunt sterolii vegetali și din ce alimente îi putem asimila? Dr. Magda Roșu: „Integrarea lor în dieta zilnică, fie prin alimente naturale, fie prin produse fortificate, atunci când e necesar, poate susține sănătatea metabolică și cardiovasculară” 10 septembrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Obezitatea depăşeşte subponderalitatea în rândul tinerilor din întreaga lume, afirmă UNICEF / A fost atins ”un punct de cotitură” / 188 de milioane de copii şi adolescenţi de vârstă şcolară sunt obezi 10 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Cum înlocuim mâncatul emoțional cu obiceiuri sănătoase / Psiholog Cristina Bragarencu: „Sport, natură și dialog, în loc de mâncare” 10 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Dacă mănânci o mână de oleaginoase, în special nuci, s-ar putea să dormi mai bine/ Un studiu recent arată că acest obicei alimentar este o opțiune naturală promițătoare pentru îmbunătățirea somnului deoarece stimulează producția de melatonina 9 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este o idee proastă să mesteci gumă în mod constant? Specialiștii în sănătate avertizează că există riscul de reflux acid, gastrită sau balonare, iar îndulcitorii artificiali pot avea efect laxativ și pot agrava simptomele sindromului intestinului iritabil 9 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ajută cafeaua la digestie?/Un medic explică acțiunea laxativă a cafelei, dar spune că nu funcționează la fel pentru orice persoană și nici nu recomandă excesul 9 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | De ce mâncăm compulsiv / Psiholog: „Mâncatul compulsiv vine dintr-o teamă de abandon” 9 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
VIDEO | Cum se naște mâncatul emoțional / Psiholog Cristina Bragarencu: „Dulciurile date copiilor creează tipare nesănătoase” 8 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Alimente care combat ridurile, balonarea și oboseala mentală / Explicațiile unui specialist 7 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Apa cu usturoi, ghimbir și lămâie îmbunătățește imunitatea și digestia / Ce spun studiile despre efectul acestei băuturi simple 7 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Semințele de chia ar putea avea beneficii pentru sănătatea arterială și hipertensiune / Iată ce spun studiile 7 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
STUDIU | Nouă formulă împotriva obezității: mănânci la fel, dar slăbești, prin activarea unei proteine care stimulează metabolismul 7 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Trei sfaturi simple pentru rutina de dimineață, menite să-ți stimuleze metabolismul și să te scape de burtă / Cercetătorii explică de ce este benefic un pahar cu apă caldă, băut pe stomacul gol 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ai o digestie bună și să te simți plin de energie? / Cel mai bun mod de a-ți începe ziua este să mănânci la micul dejun fulgi de ovăz cu mere și unt de arahide, pregătit de seara și lăsat peste noapte, conform unui nutriționist 7 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ora de masă la vârste înaintate poate influenţa sănătatea şi longevitatea, arată un nou studiu 6 septembrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | Shaorma ca la carte… dar sănătoasă / Cum e posibil? Îți explică nutriționistul Tania Fântână: „Shaorma, pizza sau fast food-ul în general nu e dușmanul tău, ci felul în care e construită” 6 septembrie Tania Fântână 2 comentarii
Fasolea, mai bună decât carnea? Ambele sunt bogate în proteine, dar una dintre ele poate fi un aliat mai bun pentru sănătate și siluetă 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Potasiul ar putea fi secretul unui somn odihnitor / Mineralul poate ajuta corpul să se relaxeze și să doarmă mai bine / Descoperă ce alimente să consumi seara pentru un somn profund 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ceea ce bei îți poate accelera încărunțirea și căderea părului, conform unor studii recente / Vestea bună e că există o vitamină care ar putea inversa procesul 5 septembrie Ana Roman 0 comentarii
Ce este „teff”-ul, cereala cu origini africane și beneficii pentru sănătate / Nu are gluten și are conținut ridicat de proteine / Cum poate fi integrat în dietă 5 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE” | Cristina Bragarencu, psiholog: „Emoțiile nerezolvate se transformă în boli reale și duc adesea la mâncat compulsiv” 5 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
11 motive pentru care prea mult zahăr îți poate afecta sănătatea / Sfaturi pentru a-l reduce din alimentația zilnică 5 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Experții în longevitate dezvăluie care sunt cei mai dăunători aditivi alimentari/ De ce ar trebui să eviți alimentele ultraprocesate, pentru a-ți reduce riscul de moarte prematură 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce beneficii dar și efecte secundare poate avea ketchup-ul și ce alternative mai sănătoase există?/ Conține licopen util, este mai caloric decât muștarul, dar mult mai dietetic decât maioneza 4 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta „sănătoasă” care nu e recomandată pentru toată lumea/ STUDIU: Vârstnicii vegetarieni nu sunt mai feriți de boli cronice și afectări cognitive 3 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 alimente pentru micul dejun cu mai multe proteine decât ouăle: de la brânză cottage la unt de arahide 3 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Dieta săracă în sare, la fel de riscantă ca excesul: Ce spun experții / „Ar trebui să fim conștienți că prea multă sare este cu adevărat dăunătoare, dar să nu o eliminăm complet din dietă” 2 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum să mănânci sănătos cu bani puțini / Scurt ghid recomandat de nutriționiști: Planifică mesele și nu evita fructele și legumele „urâte” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
10 alimente neperisabile sănătoase pe care e bine să le în casă / Nutriționist: „O cămară bine aprovizionată îți asigură accesul la alimente nutritive, chiar și când cele proaspete nu sunt disponibile” 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Biscuiții sunt bogați în nutrienți și îți oferă energie, dar nu face excese: îngrașă și îți cresc colesterolul și glicemia/ Cum să alegi cei mai buni biscuiți și cum să-i depozitezi, pentru a se păstra proaspeți mai mult timp 2 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vine toamna, bine-mi pare/ Ce fructe și legume de sezon găsim în luna septembrie/ Nu uita de conservele pentru iarnă 2 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Despre borborisme: când sunt normale și când să ne îngrijorăm / Tania Fântână (nutriționist): „Zgomotele din stomac apar în mod obișnuit și sunt un semn că sistemul digestiv funcționează” 2 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Șase fructe care pot ajuta la reducerea riscului de cancer, potrivit experților în sănătate / Afinele, avocado și merele, în fruntea listei 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce este dieta Pegan și cum te poate ajuta să slăbești? / Pune accent pe anumite alimente integrale și nutritive, cum ar fi fructele și legumele / Cu ce riscuri vine la pachet, conform unei nutriționiste 1 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Aditivii alimentari care cresc riscul de mortalitate: îndulcitorii, coloranții și aromele, în fruntea listei / Ce au descoperit cercetătorii din Germania 1 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Înlocuitorii de masă – soluție pentru slăbit sau capcană ascunsă? / Tania Fântână, nutriționist: „Folosește-i pe termen scurt sau mediu și ascultă-ți vocea interioară” 1 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Lactatele cresc riscul de cancer mamar?/ Medicul oncolog Roxana Rahnea explică: “Cel mai bun ar fi iaurtul degresat, pentru că unele tipuri de brânză au grăsimi saturate, iar laptele conține hormoni” 31 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Vrei să ai o piele sănătoasă și frumoasă? / Un dermatolog ne sfătuiește să mâncăm arahide, roșii, conopidă și macrou, pentru a ne feri de radicalii liberi și a reduce efectele îmbătrânirii 30 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
Batoanele de pește, o masă rapidă, cu proteine și nutrienți esențiali/Ce riscuri pot exista, pentru sănătate, când mănânci batoane de pește, și cum să le păstrezi în mod corect 30 august Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 semne surprinzătoare că nu consumi suficiente fibre – de la oboseală și piele ternă până la probleme de concentrare 30 august Otilia Ignat 0 comentarii
VIDEO | Cum îi convingem pe copii să bea mai multă apă? Tania Fântână (nutriționist): „Hidratarea nu se forțează, se încurajează cu răbdare și exemplu personal” 30 august Tania Fântână 0 comentarii
Dieta bogată în potasiu ar putea reduce riscul de insuficiență cardiacă cu 24%, sugerează un studiu recent 29 august Laura Soare 0 comentarii