Ce pot face doar patru zile de mâncare nesănătoasă memoriei tale/ Cercetătorii de la Universitatea din Carolina de Nord explică în ce mod creierul poate fi bulversat de mâncarea de tip junk-food și cum se poate remedia această situație, prin dietă 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumul de carne trebuie redus la o porţie mică / Dieta bazată pe fructe, legume şi nuci previne milioane de decese 3 octombrie Redacția 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu: „Fastingul nu este înfometare, ci o schimbare de… combustibil, ca atunci când treci de la lemne ude la gaz natural/ Corpul este forțat să utilizeze rezervele de grăsime și vei fi plin de energie” 3 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Alimentația, factor-cheie pentru sănătatea pielii. Dermatolog Roxana Chelaru: „Degeaba bei apă dacă nu ai ce să hidratezi” 3 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Ceea ce alegi să mănânci după un post intermitent este esențial/ Medic specialist în longevitate: „A consuma carbohidrați imediat după post este o greșeală” 2 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei mai multă apă? / S-ar putea să ai mai multă energie, o imunitate mai bună, articulații mai sănătoase și chiar vei putea slăbi, dacă urmezi aceste reguli, timp de 30 de zile 2 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci metode sigure și susținute științific pentru a slăbi fără medicamente/ Alegerea alimentelor integrale și nutritive, dimensiunile rezonabile ale porțiilor, mișcarea, reducerea stresului și somnul odihnitor sunt secretele eficienței oricărei cure de slăbire 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ceaiul pe care ar trebui să-l bei pentru a-ți menține creierul tânăr / Potrivit unui nou studiu, acest ceai, combinat cu dieta mediteraneeană, poate ajuta la încetinirea îmbătrânirii creierului 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 2141 vizualizări
Ce trebuie să faci dacă ai consumat ciuperci otrăvitoare / Dr. Luminița Cristina Pelin (director DSP București): „La primele simptome sunați la 112! Intoxicația cu ciuperci este o urgență medicală și poate fi, în multe cazuri, fatală” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Adrian David (psiholog): „Dacă mănânci compulsiv, ești obsedat de alimentația sănătoasă sau îți restricționezi sever mesele, terapia te poate ajuta” 1 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Postul ortodox, „regimul alimentar” care stă la baza dietelor moderne? / Tania Fântână (nutriționist): Ambele promovează consumul ridicat de legume, fructe, leguminoase, semințe și cereale integrale 1 octombrie Tania Fântână 1 comentarii
Băutura surprinzătoare care te-ar putea ajuta să slăbești, potrivit unui nou studiu/ Yerba maté este recomandată ca o băutură delicioasă și sănătoasă, ce conține compuși care pot ajuta la gestionarea greutății, a glicemiei și a inflamației 30 septembrie Daniela Arnăutu 1 comentarii
Un obicei la îndemâna oricui ar putea ajuta la scăderea hipertensiunii arteriale / Din păcate, potrivit unui nou studiu, mai puțin de unu din 20 de adulți cu hipertensiune folosesc înlocuitori de sare, pentru a reduce aportul de sodiu și a-și proteja inima, creierul și rinichii 30 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce eșuează dietele? Psihologia din spatele restricțiilor alimentare / Tania Fântână (nutriționist): Mulți pornesc la drum cu obiective greu de atins: „vreau să slăbesc 10 kg într-o lună” sau „nu mai ating niciodată dulciurile”. Acestea duc la frustrare 30 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Uleiul de cocos, un aliment popular, pus sub semnul întrebării de cardiologi / Medicii avertizează asupra riscului cardiovascular 29 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Ce se întâmplă cu organismul tău dacă mănânci mure zilnic / Nouă beneficii pe termen scurt și lung: murele pot proteja inima și mintea, iar specialiștii spun că ar trebui consumate zilnic 29 septembrie Angela Sabău 1 comentarii
Consumi zilnic struguri? Iată ce se întâmplă cu organismul tău / Diferențe dintre strugurii verzi și cei roșii / Dietetician: „La fel ca fructele citrice, strugurii conțin vitamina C, care susține sistemul imunitar” 29 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cele cinci fructe ideale pentru diabetici și cum ajută ele la gestionarea glicemiei și protecția pancreasului/ Dr. Răzvan Vintilescu: “Mulți pacienți se uită la un măr ca la o prăjitură frumoasă, dar suspectă” 29 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Avantajele „burticii” la femeile de peste 45 de ani / Tania Fântână (nutriționist): „O circumferință a taliei peste 88 cm la femei este asociată cu risc crescut de boli metabolice” 29 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Nutriția personalizată pe baza testelor ADN: promisiuni vs. realitate / Tania Fântână (nutriționist): Studiile arată că efectul genelor asupra greutății este modest, comparativ cu factori precum dieta reală, nivelul de activitate fizică și somnul 28 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Colesterolul sau grăsimile saturate, care este factorul cel mai dăunător pentru inimă / Cardiologii explică unde trebuie pus accentul pentru sănătatea cardiovasculară 27 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Cureți de coajă fructul de kiwi? Ar trebui să-l consumi întreg/ Doctor în medicină moleculară: „Coaja de kiwi este comestibilă și crește valoarea fructului” 27 septembrie Redacția 0 comentarii
VIDEO | De la „nu bea apă rece” la „detox cu sucuri” / Nutriționistul Tania Fântână demontează miturile care ne fac mai mult rău decât bine 27 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ar trebui să bei apă de la robinet, în loc de apă îmbuteliată?/ Potrivit unui studiu recent, în organismul persoanelor care beau apă îmbuteliată se acumulează, într-un an, cantități duble de microplastic, comparativ cu cele care beau apă de la robinet, ceea ce le-ar putea mări riscul de boli grave 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 12477 vizualizări
Semințele de dovleac, mai bune decât cele de chia? / Potrivit nutriționiștilor, ambele opțiuni sunt sănătoase, dar iată care conțin mai multe proteine, fibre și magneziu 26 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Greșeala de hidratare care poate afecta inima: Renunță la sucul de fructe ca sursă principală de hidratare / Apa reduce riscul evenimentelor cardiace, iar hidratarea corectă protejează inima 26 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
De ce cofeina nu îmi afectează energia sau somnul/ Acest lucru se întâmplă pentru că nu toate persoanele reacționează la fel sau e vorba de metabolism? 26 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Mustul: antioxidant natural sau bombă de zahăr? / Tania Fântână (nutriționist): „E ideal ca mic răsfăț de toamnă, băut proaspăt, în porții mici și de preferat la primele ore ale zilei, după o masă ce nu conține alimente dulci” 26 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Între fulgii de ovăz și fulgii de porumb există mari diferențe, și de preparare, și de conținut nutrițional. Care sunt mai recomandați și de ce 26 septembrie Laura Soare 0 comentarii
Există alternative naturale la terapia hormonală? Ce alimente ajută la bufeuri și schimbări de dispoziție / Soia și sunătoarea s-au dovedit eficiente 25 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta pe care cardiologii nu o recomandă / Aceste alimente sunt considerate cel mai mare pericol pentru inimă 25 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
STUDIU: Numărul deceselor cauzate de cancer ar urma să crească semnificativ până în 2050 / Între cauzele atribuite acestei boli se numără alimentaţia necorespunzătoare 25 septembrie Redacția 0 comentarii
Apa plată vs. apă minerală: Ghid complet pentru hidratare sănătoasă / Tania Fântână (nutriționist): „Unele ape minerale conțin sodiu ridicat, ceea ce poate fi dăunător copiilor mici sau celor cu hipertensiune sau afecțiuni renale” 25 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Ce este dieta Dukan/ Un expert demontează miturile despre acest plan alimentar bazat pe proteine, ce promite slăbire rapidă și spectaculoasă 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Șapte alimente recomandate de cardiologi pentru o inimă sănătoasă / Ar trebui să le includem în dieta noastră pentru a evita problemele cardiace 24 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
Un studiu publicat de prestigiosul British Medical Journal asupra beneficiilor oţetului pentru slăbire a fost invalidat şi retras 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Dr. Gabriel Tatu-Chițoiu (cardiolog) trage un semnal de alarmă asupra unei situații grave: „Bei băuturi energizante doar dacă vrei să te sinucizi. Riscul apare chiar și atunci când bei una, până la 10 astfel de băuturi pe lună” 24 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sunt eficiente aplicațiile care îți dau date despre compoziția produselor alimentare? Nutriționist: „Aceste aplicații determină cumpărătorii să se concentreze pe alimente individuale, nu pe dietă în ansamblu” 24 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
Ce sunt superalimentele și cum le integrăm corect în dieta zilnică / Tania Fântână (nutriționist): Superalimentele nu sunt un „miracol” care rezolvă singure problemele de sănătate 24 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Cele mai bune uleiuri pentru dieta keto, testate de nutriționiști: De la ulei de măsline la ghee și nuci de macadamia 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cercetătorii au descoperit marinada care poate face grătarul mai sănătos / O simplă marinare de doar câteva ore în bere poate reduce compușii carcinogeni din carne cu până la 53% 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
7 moduri delicioase de a adăuga brânza de vaci în meniul tău, pentru a-l face mai sățios și sănătos/ Nutriționiștii o recomandă în sosuri, piureuri, aluat de clătite sau smoothie-uri, pentru un aport suplimentar de proteine 23 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cel mai nociv tip de brânză pentru sănătatea inimii, potrivit unui cardiolog / „Brânzeturile procesate și cele tari, cu conținut ridicat de grăsimi, sunt mai bogate în grăsimi saturate și sare” 23 septembrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Orezul: între mituri și adevăruri. Ce trebuie să știi înainte să îl pui în farfurie / Tania Fântână (nutriționist): Nu orezul în sine îngrașă, ci cantitatea și modul de preparare 23 septembrie Tania Fântână 0 comentarii 1049 vizualizări
Cercetătorii britanici au comparat alimentele bio și cele convenționale: Ce diferențe au găsit la gust și nutrienți 22 septembrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dieta keto ar putea reduce simptomele depresiei / Participanții la un studiu au înregistrat o scădere de 70% a simptomelor în doar 10–12 săptămâni 22 septembrie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Medic stomatolog: Am observat o diferență colosală între copiii hrăniți cu mâncare gătită în casă și cei care consumă dulciuri și alimente rafinate 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii
Totul despre pak choi, varza chinezească, superalimentul asiatic bogat în vitamine și minerale/ Ce o face specială, cum să o alegi și să o conservi, dar mai ales de ce să o consumi 22 septembrie Ioana Radu 0 comentarii
De ce unele persoane cu obezitate sunt mai protejate de diabet şi boli cardiovasculare? Cercetătorii au descoperit indicii genetice care explică de ce obezitatea afectează diferit oamenii 22 septembrie Ioana Costescu 0 comentarii
Tot ce trebuie să știi despre tofu: de la rețete simple la beneficii pentru sănătate / Tania Fântână (nutriționist): „Este un aliment versatil, bogat în proteine vegetale, prietenos cu silueta” 22 septembrie Tania Fântână 0 comentarii