Oul, aliment complet sau periculos? Cercetările recente arată când devine o problemă pentru inimă și când poate crește nivelul colesterolului 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Au migdalele prebiotice? Un nutriționist explică de ce migdalele ajută digestia și cum susțin buna funcționare a inimii 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ardeiul Cayenne nu este doar un condiment, ci are multe beneficii pentru sănătate/ Iute și cu gust intens, el poate reduce riscul de boli cardiovasculare și tensiunea arterială și ajută și la reglarea glicemiei și controlul greutății 24 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Sportul, ca prevenție / Instructorul de pilates Larisa Stanciu: „Noi facem prea puțină prevenție. Și, când suntem bolnavi, mai ales pe partea de mobilitate, toți ne gândim că dacă știam, mai bine mă apucam mai de mult de sport” 24 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Expert în metabolism: „90% dintre diete eșuează pentru că nu înțeleg esența. Nu totul se reduce la mănâncă mai puțin și mișcă-te mai mult” 23 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 1330 vizualizări
Un studiu a dezvăluit că sensibilitatea la gluten este determinată de interacţiunea intestin-creier, nu de gluten 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Nu există alimente de origine animală care să protejeze rinichii. Aliații organelor responsabile de filtrarea și eliminarea toxinelor din sânge sunt câteva legume și fructe la îndemâna oricui 23 octombrie Laura Soare 0 comentarii
VIDEO | Pilatesul, sportul cel mai apropiat de kinetoterapie și gimnastică de recuperare / Larisa Stanciu, instructor: „Foarte multe exerciții pe care le făcusem înainte cu kinetoteterapeutul se regăseau și în pilates” 23 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Comportamentul copiilor în timp ce mănâncă, analizat de inteligența artificială, pentru a stabili riscul de obezitate/ A fost studiat felul în care copiii mușcă din alimente și s-a concluzionat că riscul de obezitate este crescut la cei care iau îmbucături mari și mănâncă repede 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Studiu: Limitarea consumului de zahăr în primii doi ani de viaţă are beneficii durabile pentru inimă până la vârsta adultă 23 octombrie Redacția 0 comentarii
Dr. Răzvan Vintilescu avertizează: „Renunță să mănânci puțin și des, pentru că riști să capeți rezistență la insulină!” / Motivele pentru care medicul recomandă condimentarea mâncărurilor cu turmeric și piper 23 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1313 vizualizări
Cum ne „împrietenim” cu broccoli, kale și conopida? / Tania Fântână (nutriționist): „Numeroase studii clinice și epidemiologice au asociat consumul regulat de crucifere cu un risc scăzut de cancer” 23 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Cercetătorii confirmă: Absența micului dejun poate favoriza sindromul metabolic / „Prin faptul că mănânci dimineața, este posibil să consumi mai puțină mâncare pe parcursul zilei” 23 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Nutriționiștii atrag atenția asupra consumului excesiv de zahăr/ Zahărul ne afectează la o vârstă din ce în ce mai tânără și riscă să devină o bombă cu ceas pentru o întreaga generație 22 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Fibremaxxing – excesul de fibre, fenomenul care devine tot mai popular pe internet/ Specialiștii avertizează că prea multe fibre pot duce la balonare, crampe și constipație, de aceea ajustarea dietei trebuie făcută doar sub supravegherea unui nutriționist 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Cum integrăm sportul în rutina noastră / Instructorul de pilates Larisa Stanciu: „Integrarea mișcării în rutina mea a venit treptat; a fost «love at first sight»” 22 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Cum a slăbit o celebră cântăreță 45 de kg fără diete drastice/ Adele: „Tot ce s-a scris despre mine e fals. N-am ținut nicio dietă miraculoasă. Nici post intermitent” 22 octombrie Ioana Radu 0 comentarii 2392 vizualizări
Ce ingredient nu pune niciodată în guacamole un star de la Hollywood/ Faimosul sos cu origini aztece a devenit atât de popular încât se consumă în întreaga lume, iar rețeta lui este ajustată în funcție de preferințe 22 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1992 vizualizări
E mult mai bine să bei apă dacă vrei să-ți protejezi ficatul. Și băuturile cu zahăr, dar și cele cu îndulcitori pot duce la boala ficatului gras 21 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Dieta poate favoriza sforăitul? Unele alimente precum pâinea, produsele de patiserie sau altele care provoacă inflamație în corp pot duce la creșterea în greutate, iar sforăitul va deveni o problemă 21 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Dincolo de calciu: aceștia sunt nutrienții esențiali pentru sănătatea oaselor, mușchilor și articulațiilor/ De ce este bine să consumi produse lactate îmbogățite cu nutrienți necesari după o anumită vârstă 21 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Lintea, un aliment care aproape nu ar trebui să lipsească din meniul unei zile. Este sănătoasă, bună la gust, sustenabilă, ieftină, ușor și rapid de preparat 21 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
5 pași simpli ca să mănânci mai puțină sare fără să simți lipsa gustului / Tania Fântână (nutriționist): „Gătește acasă cât mai des. Preparatele de casă te ajută să controlezi exact cantitatea de sare” 21 octombrie Tania Fântână 0 comentarii
Iubești mâncarea chinezească, dar nu știi dacă îți poate face rău? O nutriționistă îți dezvăluie care sunt cele mai sănătoase preparate ce nu îți cresc colesterolul și tensiunea și nici nu îngrașă 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimente care te ajută să-ți menții tensiunea arterială în limite normale / Un cardiolog recomandă bananele, iaurtul, somonul, cerealele integrale și carnea slabă / Exercițiile fizice și renunțarea la alcool sunt, de asemenea, recomandate 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce ar trebui să mănânci mai des supe cremă în sezonul rece / Tania Fântână (nutriționist): „Pot susține controlul greutății, digestia, imunitatea și aportul de legume” / 3 exemple de supe cremă echilibrate 20 octombrie Tania Fântână 1 comentarii 11796 vizualizări
Mituri despre alimentația sănătoasă care te împing să cheltuiești banii degeaba/ Dintre toate trendurile, proteinele merită cu adevărat atenție / Stabilizează glicemia, oferă energie și țin de foame mai mult timp 20 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1987 vizualizări
Cum să-ți menții inima sănătoasă printr-o alimentație echilibrată și bogată în nutrienți / 12 alimente care reduc colesterolul și protejează sănătatea inimii 19 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Cele mai bune alimente și băuturi pentru refacerea musculară după efort / Aceste alimente reduc durerile musculare și sunt accesibile 19 octombrie Angela Sabău 0 comentarii 1196 vizualizări
Semințele de chia, sursă naturală de energie / Când și cum să le consumi corect, pentru a te bucura de un bust de energie 19 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Dieta ketogenică, bogată în grăsimi, dar săracă în carbohidrați, ar putea proteja sănătatea creierului şi încetini declinul cognitiv, arată un studiu 19 octombrie Ana Roman 0 comentarii 2708 vizualizări
De ce unele autorități sanitare naționale nu recomandă ginsengul dimineața ca alternativă la cafea decât pentru scurte perioade. Oferă energie în ritm gradual, mai lent dar mai prelungit decât cafeaua, dar are contraindicații serioase 19 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Există sau nu mezeluri sănătoase? / Nutriționistul Tania Fântână îți spune ce alternative mai bune există și cum le poți prepara acasă 19 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 2204 vizualizări
Un nou „super-aliment” poate reduce riscul de atacuri de cord și cancer / Kimchi, un preparat accesibil, care există în orice supermarket, ar putea ține în frâu glicemia și tensiunea arterială, dar poate îmbunătăți și sănătatea digestivă, potrivit unor studii ample 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Legătura dintre dieta ketogenică și prevenirea problemelor emoționale / Cercetător: „Aportul caloric redus ar putea fi asociat cu beneficiile ulterioare pentru sănătatea mintală” 18 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Băutura fără cofeină care te poate ajuta să ai mai multă energie, conform medicilor / Studiile arată că acest suc are efecte asupra calității somnului 18 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 3960 vizualizări
VIDEO | De ce nu slăbim, chiar dacă facem sport? Nutriționistul Tania Fântână îți spune care este greșeala frecventă care sabotează orice efort 18 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1873 vizualizări
Știai că există vitamina anti-demență?/ Cercetătorii recomandă să stăm suficient la soare și să mâncăm pește gras, gălbenuș de ou și lactate și să bem suc de portocale, dacă vrem să beneficiem de ea 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce este bulking-ul și cum să construiești masă musculară într-un mod sănătos / Specialiștii te sfătuiesc să eviți bulking-ul cu „junk food”, să mănânci alimente sănătoase, iar 50% din caloriile consumate să fie carbohidrați și 2g/kg corp să fie proteine 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Hidratarea, un aliat cu care faci față mai bine stresului / Cercetătorii au stabilit că o bună hidratare nu doar ajută organismul să funcționeze optim, dar poate tine sub control și cortizolul – hormonul stresului 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cinci nutrienți de care are nevoie orice femeie / Specialiștii au stabilit că somonul, legumele verzi, portocalele, nucile și cerealele nu ar trebui să lipsească din dieta unei femei 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Slab caloric, dar bogat în nutrienți: de ce ar trebui să mănânci mai des zucchini / Conține potasiu, vitamina C și acid folic 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | Fântâna de sănătate | Larisa Stanciu, instructor pilates: „Poți să începi oricând, indiferent dacă ești senior sau dacă ești extraordinar de tânăr. Este o formă de sport care te ajută să te conectezi la tine” 17 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 2328 vizualizări
Băuturile fără zahăr, mai periculoase pentru ficat decât cele obișnuite? Avertismentul cercetătorilor 17 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cele mai bune alimente bogate în folat, recomandate gravidelor/ Cercetătorii spun că pentru a susține sănătatea cardiovasculară și neurologică a fătului, femeile însărcinate trebuie să mănânce legume verzi, avocado, banane, oleaginoase și cereale integrale 16 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
De ce te balonezi după ce mănânci fructe și cum poți evita acest lucru / Tania Fântână (nutriționist): Dacă ai un sistem digestiv sensibil, încearcă să alegi fructe de pădure, citrice sau banane mai puțin coapte 16 octombrie Tania Fântână 0 comentarii 1265 vizualizări
Fibrele nu reduc doar riscul de cancer de colon, ci pot susține și sănătatea mentală, arată cercetările recente 15 octombrie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Ce se întâmplă la nivelul sistemului imunitar dacă reduci consumul de zahăr / Răspunsul medicilor 15 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2137 vizualizări
Cât de complex este, de fapt, cartoful? Un medic răstoarnă stereotipul cartofi egal carbohidrați: „Dieta rurală irlandeză, formată din cartofi, lapte și puține legume, era mai complexă decât pare. Cartoful, deși adesea subestimat, este un aliment dens nutritiv” 15 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Suplimentele proteice conțin niveluri ridicate de plumb, avertizează experții 15 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii