Dieta fără gluten: Ce este, când este necesară, cum alegi alimentele și cum eviți contaminarea acestora 27 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
VIDEO | „FÂNTÂNA DE SĂNĂTATE”. Dr. Mihai Zaporojan, ginecolog, despre alimentația gravidei: „Trebuie evitate carnea, ouăle și peștele crude sau insuficient preparate”/ Ce spune despre consumul de cafea, ceai și alcool în timpul sarcinii 27 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Cât de eficient este cu adevărat postul intermitent? Nu mai mult decât dietele tradiționale 27 iunie Redacția 0 comentarii
Bei prea mult lapte de migdale? / În afară de beneficii, iată ce efecte secundare are laptele de migdale, de care trebuie să fii conștient 27 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Consumă aceste 15 alimente, pentru a te menține în formă/ Sărace în calorii și bogate în fibre, aceste alimente, ieftine și la îndemâna oricui, te ajută nu doar să nu te îngrași, ci și să-ți păstrezi sănătatea 26 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1418 vizualizări
Nu te lăsa păcălit de dietele la modă / Cum recunoști dietele la modă și care sunt cele trei elemente cheie care te ajută, cu adevărat, să slăbești 26 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum îți susține sănătatea cel mai consumat fruct din lume, conform specialiștilor de la Clinica Mayo / Cum poți integra mărul într-o rețetă de pilaf 26 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Sucul de sfeclă roșie oferă cu adevărat energie dacă este băut dimineața? Și, în general, este bine să bem suc de sfeclă? 26 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Beneficiile pepenilor, dezvăluite de nutriționiștii de la Mayo Clinic / Câte calorii are fiecare tip de pepene și cum poți pregăti o salată delicioasă cu pepene 26 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Este sarea de mare mai sănătoasă decât sarea de masă? / Ce diferențe există între cele două și cum poți reduce consumul de sare cu ajutorul condimentelor 25 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 3041 vizualizări
Trebuie spălată salata pe care o cumperi gata ambalată în pungă? Expert în siguranța alimentelor: Anumiți paraziți pot cauza toxoplasmoză/ Cum previi acest risc 25 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Este în regulă să spui uneori „da” cartofilor/ Specialiștii de la Clinica Mayo spun că sunt un aliment bogat în micronutrienți / Două rețete cu cartofi fără multe calorii 25 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 1929 vizualizări
Ce sunt POSTbioticele, unde le găsim și ce efect au asupra microbiotei/ Dacă despre probiotice știe toată lumea, tot mai mulți specialiști consideră postbioticele esențiale pentru sănătate 25 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Cât alcool poate consuma un bărbat fără să-și crească riscul de cancer? „Un sfert dintre bărbați se tem că vor fi judecați dacă refuză un pahar” 25 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sfaturi utile pentru gătit și planificarea meselor, pentru una sau două persoane / Poți găti sănătos, echilibrat și eficient, apelând la metoda farfuriei 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Medicamentele de slăbire, în creștere de popularitate, reduc vânzările de mâncare în supermarketurile din Marea Britanie. Sunt afectate mai ales produsele ultra-procesate 24 iunie G4Media.ro 0 comentarii
Nutriția este secretul menținerii sănătății / Cinci trucuri pentru femeile ocupate, care sunt mereu pe fugă 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Lapte de vacă, mai sănătos decât băuturile vegetale / Concluziile unui studiu elvețian despre alternativele la lapte: „Aproape jumătate au prea mult zahăr” 24 iunie Ingrid Georgescu 2 comentarii 4050 vizualizări
Un medic de la Harvard avertizează: 6 alimente care cresc riscul de cancer / Cu ce le putem înlocui 24 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1666 vizualizări
Este zahărul brut din trestie de zahăr mai bun decât cel alb? Un nutritionist și un medic explică ce conține acest tip de zahăr și dacă ne crește sau nu glicemia 24 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii 5237 vizualizări
Pierderea în greutate întinerește creierul / Un studiu arată că pierderea a doar 1% din greutate poate reduce vârsta cerebrală cu 9 luni 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Valul de căldură poate provoca indigestie/ Șapte fructe de vară care îmbunătățesc sănătatea intestinală 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Năutul, ingredient modest cu beneficii majore / Poate reduce colesterolul și inflamația, fiind recomandat în special la persoanele cu prediabet 23 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ce alegem, miere sau zahăr? / Câte calorii are fiecare și cum cresc glicemia / Beneficii și riscuri asociate cu consumul 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Nu sări peste micul dejun, pentru că îți îmbolnăvești inima/ Avertismentul vine din partea unui nutriționist care susține că acest obicei poate genera și hipertensiune, obezitate, oboseală și iritabilitate 23 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Omega-3 și vitamina D, aliați ai longevității / Un studiu arată cum aceste două substanțe pot reduce ritmul îmbătrânirii biologice 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cafeaua, asociată cu îmbătrânirea sănătoasă la femei / Ce spun cercetătorii după trei decenii de studii 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Cercetătorii demontează un mit despre slăbit: sănătatea poate fi îmbunătățită și fără pierdere în greutate / O alimentație sănătoasă îți poate proteja inima și metabolismul 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Ceaiul matcha, o băutură cu antioxidanți, energie blândă și tradiție japoneză autentică / Pudra verde din Japonia aduce beneficii pentru sănătate și claritate mentală 22 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Dr. Magda Roșu, medic primar diabet: „Nu există campanii de mâncat sănătos, în ultimii 10 ani”/ Cât de mult mănânci, atunci când crezi că mănânci puțin?/ Medicul recomandă aplicația românească ”Eat & Track”, pentru contorizarea exactă a caloriilor și nutrienților 22 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii 1526 vizualizări
5 variante de mic dejun care merg perfect și pentru cină / Tania Fântână (nutriționist): E foarte greu să te abții să mănânci mult seara, după o zi proastă la serviciu 22 iunie Tania Fântână 0 comentarii 2697 vizualizări
Daniela Stegaru (medic primar diabet zaharat): „Un covrig este echivalentul a 7 felii de pâine cu margarină și zahăr / A fost un șoc pentru mine când mi-a spus mentorul meu asta, la începutul carierei / A fost momentul când am exclus covrigii din viața mea” 21 iunie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
VIDEO | Este într-adevăr vara cel mai bun anotimp pentru slăbit? Tania Fântână (nutriționist): „Alcoolul e inamicul siluetei de vacanță” 21 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Ce se întâmplă în corp dacă înlocuim carnea cu proteine vegetale/ Consumul de alimente vegetale reduce riscul de a suferi de boli precum cardiopatia ischemică, diabetul sau anumite tipuri de cancer 20 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Patru alimente accesibile pentru a urma dieta mediteraneeană, recomandate de un expert de la Clinica Mayo / Fructele și legumele de sezon, conservele de pește și cerealele integrale, printre cele mai bune și ieftine alegeri 20 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Știința din spatele consumului de broccoli/ Medic: Această legumă te poate ajuta „să trăiești mai mult și mai bine” 20 iunie Ioana Radu 0 comentarii
Caisele sunt pline de nutrienți benefici pentru sănătatea inimii și digestie/ O nutriționistă ne sfătuiește să nu ocolim aceste fructe, pentru că sunt pline de antioxidanți 20 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Cum să mănânci cu plăcere în weekend fără să te îngrași / Tania Fântână (nutriționist): „Nu tratați fiecare masă ca și când e ultima voastră șansă de a mânca. Și mâine o să aveți pofte. Și mâine e posibil să vreți să ieșiți în oraș” 20 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Ce mănâncă dimineața cei mai longevivi oameni din lume / Cercetător: „Ar trebui evitate majoritatea produselor promovate drept alimente pentru micul dejun, precum cereale pline de zahăr, iaurturi și granola” / Ce părere are despre ovăz 20 iunie Ingrid Georgescu 0 comentarii 14107 vizualizări
Fisticul, cea mai bună alegere pentru scăderea tensiunii arteriale / Potrivit unui dietetician, fisticul nesărat este sărac în sodiu și bogat în potasiu, grăsimi sănătoase și antioxidanți 19 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Zincul şi seleniul, rol esențial în funcționarea sistemului imunitar/ Ai nevoie doar de o dietă echilibrată, bogată în legume, fructe, nuci, seminţe şi peşte/ Suplimentele nu sunt un substitut al unui stil de viaţă sănătos 19 iunie Redacția 0 comentarii
VIDEO | „Să treci de la ceafă cu cartofi prăjiți la sălățele este efectiv nerealist. Micile ajustări ale dietei sunt tolerabile” – Andi Cârlan, pacient oncologic 19 iunie Tania Fântână 0 comentarii
Modalități delicioase și ușoare de a folosi pepenele verde / Iată câteva rețete de vară, rapide, sănătoase și răcoritoare 19 iunie Daniela Arnăutu 0 comentarii
Alimentele care „vindecă” burnoutul: ce să ai mereu în frigider / Tania Fântână (nutriționist): „Dieta mediteraneeană se dovedește a fi de ajutor: grăsimi sănătoase din abundență, pești grași, avocado, nuci și semințe, ulei de măsline în salate și la gătit” 19 iunie Tania Fântână 1 comentarii
Condimentul comun care crește riscul de boli de inimă și accidentul vascular cerebral / Sfaturi de la un cardiolog privind riscurile consumului excesiv de sare 18 iunie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Andi Cârlan, pacient oncologic: „Zahărul e un drog la fel de puternic ca oricare altul. Dependența de zahăr este ceva extraordinar de serios, dar care nu e luat în serios” 18 iunie Tania Fântână 1 comentarii
Primul studiu despre stilul de viață al Generației Z din România: 1 din 3 tineri este supraponderal sau obez / Dr. Laura Gavrilaș (Asociația Dieteticienilor): „Această generație este una aflată la răscruce între alegeri alimentare sănătoase și riscuri tot mai mari asociate stilului de viață modern” 18 iunie Otilia Serescu 0 comentarii
Un ingredient găsit în înghețată sau produsele „fără zahăr” poate crește riscul de accident vascular cerebral / Eritritolul este un tip de carbohidrat numit alcool de zahăr 18 iunie Angela Sabău 0 comentarii
Un studiu recent a identificat o legătură directă între perceperea mirosului alimentelor şi inducerea precoce a senzaţiei de saţietate 18 iunie Redacția 0 comentarii
Ce nu ți-a spus nimeni despre alimentația în sarcină / Tania Fântână (nutriționist): „Probabil cel mai folosit sfat este că trebuie să mănânci cât doi” 18 iunie Tania Fântână 0 comentarii