Secretul sosului de roșii pentru pizza este faptul că nu e niciun secret și trebuie să fie cât mai simplu. E nevoie doar de ingrediente de calitate și de foarte puține adaosuri, pe lângă roșiile din conservă 9 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Orașe fără foame”, proiectul prin care terenurile neutilizate din zonele urbane sunt transformate în grădini de legume productive / Se creează locuri de muncă, iar comunitățile locale au acces la alimente sănătoase 9 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 2203 vizualizări
9 februarie, Ziua Internațională a Pizzei | G4Food a stat de vorbă cu doi maeștri pizzaioli și am aflat secretele acestui preparat: „Răbdarea de a face un aluat acasă este primul și cel mai important secret” / „Toate ingredientele trebuie să fie de calitate” 9 februarie Otilia Ignat 0 comentarii 2337 vizualizări
VIDEO | Colivă quatro formagi sau tartar de colivă? Nu, nu e o glumă! Acest preparat asociat cu momentele triste ale vieții a fost reinterpretat într-un local din București / Surpriza evenimentului a fost … eclerul cu colivă 9 februarie Otilia Serescu 1 comentarii
VIDEO | Aviz nostalgicilor! Cum arăta un magazin din România la începutul anilor ’90, când plata nu se făcea cu cardul, iar de pe rafturi nu lipseau pufarinele și halvaua / Biscuiții, napolitanele și bomboanele se vindeau la kilogram 9 februarie Otilia Serescu 1 comentarii 2422 vizualizări
Lămâi întregi murate, sau preserved lemon. Alături de măsline, fac parte din categoria alimentelor salvatoare cu care putem prepara ceva rapid, din mai nimic 8 februarie Redacția 0 comentarii 1331 vizualizări
Grecia contraatacă ciocolata Dubai: Deserturi cu cataif și fistic / Cum poate tradiția culinară să rivalizeze cu cele mai noi tendințe internaționale 8 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 10988 vizualizări
Judeţul Harghita a primit titlul de Regiune Gastronomică a Europei pentru anul 2027, după o candidatură depusă în 2023 7 februarie Redacția 0 comentarii
Brownies din fasole și tartă cu ciocolată și năut? Leguminoasele pot fi un bun înlocuitor al făinei rafinate în unele dulciuri 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
E mai bine să ținem sticla de ketchup în frigider sau la temperatura camerei? Ce răspunde reprezentatul unui mare producător 6 februarie Redacția 0 comentarii
Mămăligă rece rămasă? În afară de budincă, putem face din ea niște găluște foarte reușite, peste care putem pune orice fel de sos 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2685 vizualizări
Ceva dulce. Gogoși cu mere și ricotta, o variantă de desert care se consumă în perioada Carnavalului în Italia. La Veneția se numesc fritole și exista, înainte, o corporație profesională a fritolerilor 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 4286 vizualizări
O școală pentru cine vrea să deprindă secretele cafelei sau chiar să-și contruiască o carieră în domeniu, în clădirea unei foste mănăstiri, la Florența 6 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Puțin suc de lămâie în ulei la prăjit elimină mare o parte din miros. Alte mici secrete pentru a evita sau a limita efectul neplăcut al alimentelor prăjite în bucătărie 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 4946 vizualizări
Caesar’s salad în versiune și mai interesantă, de iarnă, cu adaos de mere și boabe de rodie. Cu sau fără piept de pui 5 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1823 vizualizări
„Slană Fest 2025”: Jumări pregătite la ceaun, gulaș unguresc, degustări de vin și muzică la Cluj-Napoca, între 6 și 9 februarie / Festivalul are loc în trei locații distincte 5 februarie Redacția 0 comentarii
CHEF FĂRĂ SECRETE / Chef Andrei Voica, bucătarul echipei naționale de fotbal, a renunțat la „pâinea străinătății” pentru cea umplută cu telemea, ca la bunica acasă: „M-am întors în România ca să devin cine sunt astăzi”/ Fostul câștigător MasterChef știe cu ce se „mănâncă” fotbalul 5 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
Restaurantele de înaltă clasă funcționează aproape ca o structură militară, pe bază de disciplină și rigoare. Care sunt rolurile și ierarhia personalului în bucătărie 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1590 vizualizări
Niște semințe aparent banale, pe care de obicei le aruncăm, sunt un concentrat de sănătate și conțin în principal proteine, vitamine și uleiuri sănătoase 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
„Generația care mănâncă fois gras va dispărea”. Revoluția vegan a unui chef austriac de notorietate, care a eliminat treptat toate alimentele de origine animală din meniul de fine dining 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Cum putem spori potențialul și practicitatea unui air fryer adăugând înăuntru hârtie de copt 4 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 12296 vizualizări
VIDEO | Cafea în cană de biscuit, ce poate fi mai delicios? Noua modă a cafelelor servite în căni dulci și comestibile a împânzit rețelele sociale 4 februarie Redacția 0 comentarii 1320 vizualizări
Coaja de citrice pe post de condiment. În ce alte preparate și rețete o mai putem adăuga, pe lângă deserturi, și cum. Trebuie folosite doar fructe netratate 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1975 vizualizări
Fanta aniversează 70 de ani/ Cunoscuta băutură răcoritoare a fost creată în 1955 la Napoli, folosind portocalele locale/ Un pariu câștigat de creatorul ei cu compania care producea băuturi răcoritoare sub licență Coca Cola 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2545 vizualizări
Conopidă gratinată cu roșii și măsline, la cuptor sau chiar la friteuza cu aer cald. Se pot adăuga și paste, pentru un preparat unic 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 3862 vizualizări
Clătite la friteuză cu aer cald? Da, se poate! E nevoie de o tigaie sau o tavă rotundă care să încapă în airfryer 3 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 9593 vizualizări
Gustul dulce-amar al tehnologiei în cafeaua de fiecare zi din casele italienilor. Renumita caffettieră Moka Bialetti, unul dintre cele mai renumite obiecte de design italiene, în pericol de dispariție, pe fondul proliferării capsulelor 3 februarie Mihaela Găneț 3 comentarii 15888 vizualizări
Istoria feței de masă: Prima mențiune datează din anul 100 d.Hr / Celebra pictură a lui Leonardo da Vinci, „Cina cea de Taină”, un moment-cheie / Cum a ajuns fața de masă de la simbol regal la obiect de uz comun 2 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Călătorii culinare prin Barcelona: Casa Battló și ou estrellat cu txistorra, Muzeul de Artă al Cataloniei și tortilla, plaja din Badalona și aroz caldozo / Idei de „pairing” între obiectivele de neratat și gastronomia locală (FOTO) 2 februarie Ciprian Rus 0 comentarii
ABC în bucătărie | Cum (pre)gătești hârtia de orez, pentru a prepara rețete asiatice și nu numai 1 februarie Ioana Costescu 0 comentarii 1183 vizualizări
Cum a înmormântat o caracatiță personajul lui Garabet Ibrăileanu din romanul „Adela”, publicat în 1933: „Mireasma — ca orice emanaţie subtilă, de roze şi de caracatiţă — nu cunoştea bariere şi continua să îmbălsămeze împrejurimile” 1 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Harta Punctelor Gastronomice Locale, accesibilă on line! Numărul unităților se apropie de 500 / Transilvania, regiunea cu cele mai multe PGL 1 februarie Filip Constantin 0 comentarii
Lanțurile de restaurante își propun adaptarea meniurilor și pregătirea personalului pentru a servi persoanele cu autism/ Toată lumea trebuie să aibă dreptul la o experiență gastronomică plăcută 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
Un bar sau un restaurant, într-o zonă rurală, ajută la îmbunătățirea nivelului vieții și reducerea depopulării/ „Când dispare un bar, dispare și un sat” 31 ianuarie Redacția 0 comentarii
Cum să alegi cea mai bună cafea? Sfaturi care te ajută să îți dai seama ce cafea e mai „pe gustul tău” 31 ianuarie Redacția 0 comentarii 2808 vizualizări
De 90 de ani în centrul Barcelonei, o tavernă gourmet de familie a ajuns la a treia generație și speră să sărbătorească și centenarul/ „Oamenii care vin în centru vor să mănânce și găsesc doar lanțuri de restaurante și francize, dar își doresc localuri cu suflet” 30 ianuarie Redacția 0 comentarii
Lichiul, desertul tradițional săsesc din zona Târnavelor, „vedetă” într-o revistă de gastronomie din Marea Britanie: „Au fost efectiv vrăjiți! Când l-am scos din cuptor, au zis că este un dulce extraordinar, nu și-au închipuit că poate ieși ceva atât de bun” 30 ianuarie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Colțunașii sunt obligatorii, iar celelalte preparate sunt alese după pronunția lor, pentru că anumite sunete sunt asociate cu succesul, prosperitatea și fericirea/ Iată ce mănâncă de Anul Nou chinezii pentru a atrage norocul 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
MADRID FUSION 2025 | Patru tineri bucătari vorbesc despre provocarea de a deschide un restaurant în Spania rurală/ „Suntem sălbatici și mândri de asta”” 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Madrid Fusion 2025 | „Gastronomia nu poate ignora schimbările climatice”, susțin chefii de la un restaurant venețian, care, de-a lungul anilor, și-a adaptat meniul la schimbările naturale ale mediului înconjurător 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cupa Mondială a Cofetarilor, Lyon: Japonia și-a adjudecat titlul, învingând Cocoșul Galic/ Iată cum se prepară o astfel de operă de artă 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
Sirena cu două cozi, logo-ul Starbucks, are mai mult de 50 de ani și a suferit modificări de design, fără a fi nicidată înlocuită pe paharele acestui celebru lanț de cafenele/ Care e legătura între Starbucks și romanul Moby Dick 29 ianuarie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Cooperativa agricolă care acoperă tot lanțul alimentar/ De la fermă la rețea de magazine și mâncare gata preparată sub marca unor chefi celebri 29 ianuarie Ioana Costescu 1 comentarii 1142 vizualizări
Madrid Fusion: IA va fi folosită în realizarea meniurilor restaurantelor pentru a îmbunătăți rentabilitatea costurilor 28 ianuarie Redacția 0 comentarii
Povestea apicultorului grec care produce miere de lavandă sălbatică / A renunțat la un rol important în cadrul Uniunii Eleno-Americane din Atena și s-a mutat pe insula Serifos / Fotografiile macro în care a surprins albinele au ajuns pe o serie specială de timbre 26 ianuarie Ingrid Georgescu 1 comentarii 2321 vizualizări
Supa de linte, mâncarea preferată a domnitorului Alexandru Ioan Cuza / „Această supă se face întocmai ca cea de fasole, cu deosebirea că trebuie să adaogi o bucată bună de unt și coajă de pâne prăjită” 24 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii 15018 vizualizări
Pastele de vineri seara. Spaghetti cacio e pepe. E suficient să cumpărați spaghetti și brânză pecorino când mergeți la cumpărături 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 6397 vizualizări
Pâinea făcută în casă este o invenție modernă, aproape un lux pe care în trecut oamenii nu și-l puteau permite, aflăm dintr-o carte dedicată istoriei celui mai vechi aliment al omenirii 24 ianuarie Mihaela Găneț 0 comentarii 14184 vizualizări
Regiunea viticolă Dobrogea, selectată de Concours Mondial de Bruxelles pentru a găzdui sesiunea de degustare a vinurilor rosé / Evenimentul va avea loc la Cazinoul Constanța, în perioada 28-30 martie 24 ianuarie Redacția 1 comentarii
Ce mâncăruri se pregăteau pe timpul lui Alexandru Ioan Cuza / În perioada Unirii de la 1859 s-a tipărit o singură carte de bucate / Trei rețete din acea perioadă 24 ianuarie Cosmin Dragomir 0 comentarii 5327 vizualizări