VIDEO. Tagliatelle de pizza Margherita. Cui îi surâde ideea de a tăia pizza în fâșii lungi și înguste și a adăuga peste ele sos ragù de carne, ca peste paste? 1 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pizza, paste și fotbal: Cum îl omagiază Napoli pe Maradona prin gastronomie / La noi, oare n-ar putea exista o pizza Hagi, un covrig Duckdam sau un sendviș Petrolul? 1 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
VIDEO | Experiență culinară inedită la baza pârtiei: Locul unde poți mânca friptură pe piatră încinsă, pregătită chiar de tine! Nu te aștepta la fine dining, ci la o masă autentică, gustoasă și mai ales … accesibilă! 1 martie Otilia Serescu 1 comentarii
Pastele de vineri seara. Spaghetti alla gricia, o rețetă tradițională de lângă Roma, extrem de rapidă. Prevede guanciale și pecorino 28 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2654 vizualizări
Cârnatul cu ou și bătaia cu bezea, două obiceiuri gastronomice din Joia Grasă/ Este ziua care anunță începerea Carnavalului în Spania 27 februarie Redacția 0 comentarii 1284 vizualizări
Din ce poți face o salată iarna? Toate alimentele vegetale pe care le putem combina cu proteine în anotimpul rece. 4 idei de salate ca fel unic 27 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sting și soția sa, în ipostaza de fermieri, anunță că uleiul de măsline pe care îl produc pe proprietatea din Toscana a obținut un premiu important 26 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 26 februarie: De ce francezii și italienii numesc salata de fructe Macédoine/Macedonia? 26 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Locro, o supă cu porumb din gastronomia Argentinei. Are o consistență între gulaș și iahnia de fasole cu cârnați, cu porumb în loc de cartofi sau leguminoase 26 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Majestatea Sa Margareta în bucătărie: Custodele Coroanei Regale va lansa o nouă carte de bucate, intitulată „Patru castele, în patru anotimpuri” / Volumul va cuprinde rețete inedite folosite la mesele, recepțiile și dineurile din reședințele regale 26 februarie Aura Alexa Ioan 2 comentarii
VIDEO | De șapte ani vinde ulei extravirgin de măsline în centrul Barcelonei/ Tot ce găsești în magazinul lui David este produs local, din livezile de măslini din Catalonia/ Dincolo de afacere, uleiul este o pasiune care se simte în tot ceea ce povestește sau în cursurile pe care le susține 26 februarie Ioana Costescu 1 comentarii 5751 vizualizări
Dacă tot ce știi despre bucătăria suedeză sunt chifteluțele de la IKEA, iată aproape treizeci de preparate tradiționale nordice care te vor face să vrei să testezi această gastronomie 25 februarie Redacția 0 comentarii 2566 vizualizări
Războiul antic al aluaturilor din sudul Italiei: Napoli vs Roma. Care sunt diferențele dintre pizza și pinsa 25 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Cheesecake tiramisù, fără cuptor. Un desert rapid și rafinat, o sinteză între un cheesecake american și un tiramisù italian 25 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii 13128 vizualizări
Papanașii moldovenești, printre deserturile preferate ale turiștilor internaționali. Apar într-un clasament al unui ziar britanic, alături de pasteis de nata portughezi sau înghețata italiană 24 februarie Redacția 0 comentarii 10364 vizualizări
ABC în bucătărie. Cum putem folosi usturoiul, crud sau prelucrat termic, în afară de simplul mujdei 23 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1439 vizualizări
FOTO: „Sânii Sfintei Agata”, un desert de neratat în Catania / Dincolo de aspectul său distinct, acest preparat are o poveste fascinantă, legată de martiriul sfintei / Rețeta autentică siciliană 22 februarie Cosmin Dragomir 0 comentarii 1236 vizualizări
Tradiții gastronomice ale Carnavalului de la Barcelona/ Cum a apărut acest eveniment în luna februarie/ Carnavaluri celebre sunt organizate la Veneția, Rio de Janeiro sau New Orleans/ În Spania aproape fiecare localitate are propriul Carnaval 22 februarie Ioana Costescu 0 comentarii 3824 vizualizări
Pastele de vineri seara. Pasta alla carrettiera, gata în 10 minute. Când mergeți la cumpărături luați și pecorino, restul se găsește deja prin cămară 21 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la ciocolata Dubai la ciocolata Carpați și Dunărea. Lanțul de cofetării din Moldova anunță lansarea unei noi linii de produse în 2025 20 februarie Redacția 0 comentarii
O mămăligă altfel. Frascàtula, un fel de polenta a italienilor din sud, din făină de grâu dur. Se servește cu orice legume de sezon trecute printr-o tigaie cu ulei sau ceva carne grasă 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 3122 vizualizări
Ceva dulce. O rețetă de tartă simplă în tigaie. E nevoie de un dram de atenție în plus, și poți reduci puțin factura de gaz sau curent 20 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 3122 vizualizări
VIDEO | CHEF FĂRĂ SECRETE / Vincent Lointier, chef bucătar și fost rugbist, a lăsat Franța pentru România, unde îi învață pe bucătarii români să gătească preparate la un alt nivel / „Îmi place că sunteți familiști mai mult decât francezii. Mâncarea este un pretext să fiți împreună” 20 februarie Redacția 0 comentarii
Mozzarella in carrozza, un fel de cașcaval pané 2.0. E nevoie de felii de pâine cu mozzarella între ele, date prin ou și pesmet și prăjite 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 4891 vizualizări
Poți face foarte rapid acasă la tine pop corn fără ulei, folosind un aparat creat special pentru asta 19 februarie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce. PanCookies, un desert american ce îmbină rapiditatea unei pancake cu savoarea unui cookie 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Pesto de busuioc de 1000 de euro/kg făcut după rețeta bunicii de un mic antreprenor din Liguria, Italia. În viitor, el vrea să folosească busuiocul pe care îl cultivă în sistem hidroponic 19 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Istoria fascinantă a vaniliei și sclavul de doar 12 ani care a pus-o la dispoziția omenirii și avea să moară sărac 18 februarie Mihaela Găneț 1 comentarii 2578 vizualizări
Ce mănâncă regele Charles și restul familiei regale? La mesele de ocazie, până și alegerea meniului reprezintă un ritual 18 februarie Redacția 0 comentarii 4083 vizualizări
The World’s 100 Best Coffee Shops, un clasament anunțat la Coffee Fest de la Madrid (15-17 februarie) 18 februarie Redacția 0 comentarii
Curiozități agrifood – 17 februarie: Mâna lui Buddha, o lămâie de formă cu totul ieșită din comun 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Pere în sos de ciocolată, un desert rafinat și dietetic. Folosim fructe de sezon, ideale și pentru combinații dulci, și sărate 17 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
De la spumă aromată la „Friends” – cum a devenit laptele condensat pentru cafea o industrie de 5 miliarde de dolari în SUA/ Fenomenul coffee creamer, alimentat de rețelele de socializare 17 februarie Redacția 0 comentarii
Solo dining, în opoziție cu cina romantică de Valentine’s Day. Crește procentul persoanelor care iau masa singure la resturant 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Se poate congela brânza? Care brânzeturi pot îngheța fără să își modifice structura și care e mai bine să le consumăm proaspete 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 20766 vizualizări
ABC în bucătărie. Cum se face crema Diplomat, o rețetă de bază în patiserie. Originalul este departe de ce se vinde în mod curent sub acest nume 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 12573 vizualizări
Marile branduri de modă investesc tot mai mult în industria HoReCa. Cele mai răsunătoare nume care au deschid restaurante în marile orașe 16 februarie Redacția 0 comentarii
Sendviș japonez la micul dejun? Un amestec de ouă și maioneză între două felii de pâine 16 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Nu știai, dar există și somelieri pentru ceai/ O specialistă spaniolă a călătorit în toată lumea pentru a găsi cele mai rafinate plante de ceai matcha 15 februarie Redacția 0 comentarii
Carne de porc marinată în lapte. O friptură altfel, de sâmbătă seara, gătită în același lapte și servită cu piure de cartofi și salată verde 15 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 9542 vizualizări
„Babă Neagră” – Desertul moldovenesc readus la viață de o tânără în timp ce era gravidă / Mariana Zabrian: „Am găsit rețeta scrisă de mână într-o carte veche și am copt-o împreună cu mama. Avea exact gustul din copilăria mea” / Desertul umed este undeva între prăjitură și budinca cu caramel 15 februarie Ingrid Georgescu 0 comentarii 10202 vizualizări
Pastele de vineri seara. Ravioli roșii în formă de inimă, umpluți în stil quattro formaggi. Se fac foarte ușor folosind o formă pentru fursecuri 14 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Un aparat special cu care poți topi ciocolata, în care apoi să scufunzi căpșuni sau alte fructe proaspete de Valentine’s Day. Prețul începe de la 50 de lei și poate ajunge la 500, în cazul modelelor mai mari și accesorizate 14 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Budincă de lapte cu sos de căpșuni, în pur spirit Valentine. Un desert dietetic, fără unt și fără ouă, din tradiția siciliană 14 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1248 vizualizări
Mic dejun de răsfăț. French toast caramelizat, cu lamele de migdale. Francezii îi spun pain perdu 14 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii
O idee inedită pentru masa de prânz roșu Valentine. Pilaf cu sfeclă roșie și adaos de brânză brie la final 13 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1228 vizualizări
O idee interesantă pentru prânz: spaghetti gratin la cuptor, cu sos de roșii și creveți. Merge și în air fryer 12 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 1777 vizualizări
Irina Georgescu, scriitoare culinară, despre conservarea fructelor și a legumelor: „E un sport național în România. Aveam compoturi, gemuri, ardei copți lent, vinete, ceapă – puse în borcan și păstrate pentru restul anului” 12 februarie Redacția 0 comentarii 1726 vizualizări
Pulpe de pui cu fasole. Un prânz care întrunește toate calitățile: rapid, gustos, sănătos, economic, de sezon, cu ingrediente locale 11 februarie Mihaela Găneț 0 comentarii 2199 vizualizări
Reportaj The Guardian în „lumea de basm” a Maramureșului: „Anii Ceaușescu au trecut de mult, dar încă nu există o cultură a cinei în oraș în zonele rurale. Există un magazin sătesc pentru produse de bază, dar nicio cafenea, bar sau restaurant” 9 februarie Redacția 0 comentarii