Taiwan, destinația cu cei mai fericiți oameni Asia / Cercetător: „Se pare că mâncatul împreună e un factor de bunăstare mult mai puternic decât am fi crezut” 30 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Morkovcha, o rețetă devenită virală care a scos la iveală o poveste tristă de emigrație și marginalizare în Uniunea Sovietică. Este o salată de morcovi parțial fermentați, dar nu e kimchi corean 29 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
FOTO | Povestea bărbatului care și-a propus să viziteze toate pub-urile irlandeze din lume / Este lector universitar la Londra și a crescut într-un mic sat, unde „erau un magazin și cinci pub-uri”: „Nu e vorba despre băut excesiv, ci mai degrabă de spațiu și oameni” 29 martie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Chef fără secrete/ Pachi Larrea, chef cofetar din Ecuador, stabilit în Spania, creatorul Celei mai bune tarte de ciocolată din lume în 2024: „Mi se pare important să călătorești, să inovezi, să înveți de la alții. Eu am reușit să fac toate aceste lucruri și le consider cel mai important aspect al muncii mele” 23 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Ceva dulce | Greta Garbo sau Jerbo – prăjitura care poartă numele unei faimoase actrițe americane, dar face parte din gastronomia maghiară 22 martie Redacția 1 comentarii 25191 vizualizări
Asia încearcă să obțină cele mai bune soiuri de cafea din lume/ Anumite mărci de aici au atins în 2024 prețuri pe kilogram de 9000 de euro, iar în cafenele se servesc cafele și la 50 de euro 22 martie Redacția 0 comentarii
Cum putem prepara un tiramisù mai dietetic și mai proteic, înlocuind mascarpone cu ricotta. Pe 21 martie se sărbătorește World Tiramisù Day 21 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 14686 vizualizări
VIDEO | „Cremaet”, băutura cu cafea care a venit de peste mări și s-a înrădăcinat în estul Spaniei/ Este un amestec de rom, cafea, lămâie, scorțișoară și zahăr și se consumă de obicei pe post de desert sau digestiv după un prânz început la jumătatea dimineții/ Are gust de zahăr ars 21 martie Redacția 0 comentarii
Limbi de rață – Aperitivul chinezesc neobișnuit care se consumă precum semințele/ Chinezii valorifică rața până la ultimul os 20 martie Redacția 0 comentarii
Creveți la air fryer. O cină ușoară, savuroasă și foarte ușor de făcut, serviți cu orez simplu și salată verde 20 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 3270 vizualizări
Varză la tigaie cu măsline. O idee de prânz sau cină de post sau ca garnitură 20 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 8313 vizualizări
Irina Georgescu, scriitoare și ambasador al preparatelor românești: „Ar fi extraordinar să transformăm sudul României într-un brand de țară, la fel cum este Transilvania” 20 martie Andreea Drăghici 1 comentarii 1644 vizualizări
ABC în bucătărie. Secretul chiftelelor reușite. Cinci reguli ca să iasă cât se poate de bune, indiferent dacă sunt din carne sau vegetale 19 martie Redacția 0 comentarii 33233 vizualizări
Paste proteice cu semințe de floarea soarelui în compoziție sau cremă de floarea soarelui cu leurdă? Sunt deja pe piață, dar le poți prepara și acasă. Cum mai poți folosi semințele de floarea soarelui în alimentația cotidiană? 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Căpșuna albă, căpșuna neagră. Pare un nume de film, dar sunt de fapt varietăți mai puțin obișnuite de căpșuni de prin alte colțuri ale lumii 19 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
O metodă gourmet de a propune carnea. Fondue Bourguignonne, gătită direct la masă, în timp real, cu ajutorul unui vas special și înconjurată de sosuri, devine o adevărată experiență 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
VIDEO | Un gălățean produce bragă printr-o metodă diferită, premiată la un salon de inventică / Cristian Gheorghiu: „Folosim grâu, mei și tărâță bio. Are un gust diferit față de braga clasică datorită procesului de producție” 18 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 2357 vizualizări
VIDEO | Mărfurile care se vând în magazinele românești din dispora sunt aduse direct din România/ Cum arată unul dintre cele mai mari depozite de acest fel din Spania 17 martie Ioana Costescu 0 comentarii 1658 vizualizări
Stridiile considerate cele mai bune din lume se găsesc în Insula Prințului Edward / Se recoltează din septembrie până în aprilie, uneori la copcă 16 martie Angela Sabău 0 comentarii
VIDEO | Restaurant-asador, un loc rupt din istorie într-o rezervație naturală din nord-estul Spaniei / Carne pe grătar, ceapă catalană și pan con tomate – un meniu tradițional 16 martie Ioana Costescu 1 comentarii
Insula grecească unde aproape că nu sunt cazuri de demență / Dieta pe care o urmează locatarii de aici și două băuturi specifice au o importanță aparte 15 martie Angela Sabău 0 comentarii 25533 vizualizări
Ceva dulce. Chiffon cake, un desert american. Îl putem servi simplu sau cu cremă și fructe deasupra 15 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 5355 vizualizări
Ce se mănâncă la sărbătoarea valenciană Fallas/ Paella, dulciuri și băuturi speciale la un eveniment unic, unde focurile și efectele pirotehnice fac parte din spectacol 15 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Quinoa la micul dejun, în loc de fulgi de ovăz. Fiartă rapid și adăugată peste iaurt. Putem completa cu fructe, fulgi de migdale sau de cocos, scorțișoară sau miere 14 martie Redacția 0 comentarii 23100 vizualizări
VIDEO / Un cuptor de pâine încălzit cu paie, cu o activitate neîntreruptă de 500 de ani, în regiunea Puglia din Italia 13 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Sare în cafea, în loc de zahăr sau împreună cu zahărul. Îi reduce amăreala și pune în evidență componenta dulce dar și buchetul aromatic 10 martie Redacția 0 comentarii 6268 vizualizări
Reportaj BBC: Bunicuțele care au salvat bucătăria tradițională albaneză, care risca să dispară, în contextul emigrării masive din anii ’90 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 7789 vizualizări
Ceva dulce. Tortul Mimosa cu care se sărbătorește 8 martie în Italia, inspirat de floarea cu același nume, care se dăruiește în această zi femeilor 9 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 3452 vizualizări
Tot ce poți face cu un extractor electric. De ce merită să ai unul și cum se folosește 8 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 1356 vizualizări
Cum încearcă lumea producătorilor de mezeluri din Italia să „felieze” narativul care spune că orice produs din carne este dăunător sănătății și nesustenabil 8 martie Redacția 0 comentarii 4016 vizualizări
Pastele de vineri seara. Pasta alla lupara, o rețetă din Calabria, cu salam picant și smântână dulce 7 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 3632 vizualizări
Cafenelele tradiționale și rolul lor cultural/ De ce astfel de locuri păstrează memoria istorică și farmecul orașelor 7 martie Redacția 0 comentarii
5 preparate celebre care au apărut din greșeală: Fulgii de porumb de la micul dejun au fost creați pentru a combate „păcatul”, iar sosul Worcestershire a fost un experiment de care au uitat, vreme de câțiva ani, doi chimiști 6 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii 5080 vizualizări
Renumitul chef Raymond Blanc, noul ambasador al Fundației Regelui Charles, alături de David Beckham sau Sienna Miller: „Am petrecut trei ore cu Regele sub o ploaie năprasnică și am simțit că este un frate de arme” 6 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Pie and mash”, un preparat clasic al gastronomiei britanice, în căutarea unui statut protejat/ Un proiect de lege în acest sens a fost depus în Parlamentul Britanic 6 martie Redacția 0 comentarii
Supă cremă de topinambur, cu crutoane picante. Sau cu ciuperci sotate și brânzeturi adăugate la final, ca fel unic 6 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ceva dulce. Banane umplute cu ciocolată și învelite în foietaj. Un desert rapid, delicios și de efect, fără multe grăsimi și fără ouă 6 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 13026 vizualizări
VIDEO | Cofetăriile românești din Spania pregătesc mucenici/ Am preparat mucenici de post împreună cu o moldoveancă din Onești, la Dulciurile Crenguței, cofetărie românească de lângă Barcelona 6 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Uova alla contadina. O rețetă tradițională italiană de ouă la cuptor, cu sos de roșii și brânzeturi 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 3783 vizualizări
Ceva dulce. Mere caramelizate în air fryer, cu aromă de scorțișoară 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii
Vrei să încerci o cafea altfel? Cafea moka, alternativa la cafeaua la ibric sau la cea scumpă pe care o cumperi în fiecare zi. Secretele unei cafele reușite cu sistemul care a anticipat aparatul espresso 5 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 5299 vizualizări
Ziua naţională a gastronomiei şi a vinului românesc – sărbătorită şi de misiunile diplomatice şi oficiile consulare, raport favorabil în cadrul Comisiei pentru agricultură a Camerei Deputaţilor 4 martie Redacția 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Vă place baconul? Faceți cunoștință cu Torreznos de Soria – pieptul de porc „next level”, simbol al bucătăriei iberice / Poate fi gătit și în friteuza cu aer cald 4 martie Cosmin Dragomir 0 comentarii
Ceva dulce. Barete de ciocolată și unt de arahide, un desert sau o gustare de luat la birou, gata în 15 minute 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 3745 vizualizări
Excelsa, cafeaua rară care ar putea revoluționa industria în timp de criză / Poate rezista la secetă și temperaturi extreme, unde alte tipuri de cafea, precum arabica și robusta, nu supraviețuiesc 4 martie Ingrid Georgescu 0 comentarii 1030 vizualizări
Chitfele de ton și cartofi, servite cu suc de lămâie, un mic dejun fără gluten. Alături de o salată, sunt bune și la prânz sau la cină, dar merg și la pachet 4 martie Mihaela Găneț 0 comentarii 6450 vizualizări
Meniul de la festivitatea premiilor Oscar. De peste 30 de ani, același chef de origine din Austria concepe preparatele servite la cina oficială 3 martie Redacția 0 comentarii
Ceva dulce. Chiacchiere, cele mai populare dulciuri care se mănâncă peste tot în Italia în perioada Carnavalului 2 martie Mihaela Găneț 1 comentarii 11886 vizualizări
Dacă ți-e poftă de pește proaspăt în Barcelona există restaurante unde produsele sunt aduse direct din plasa pescarilor/ Alegi de pe tejghea ce dorești să mănânci și le spui cum ai vrea să fie gătit/ Totul se prepară pe loc în câteva minute 2 martie Ioana Costescu 0 comentarii
Îți plac experiențele culinare și ai timp să călătorești? Iată rutele feroviare cele mai interesante din Europa 1 martie Redacția 0 comentarii 1627 vizualizări