VIDEO | Președinta Asociației Producătorilor de Alune de Reus DOP (Spania): „Pentru ca alunele să își păstreze toate calitățile, ele trebuie să fie consumate acolo unde sunt produse, nu să călătorească mii de kilometri” 4 iunie Ioana Costescu 0 comentarii
Brânza „Pérail”, preparată în Franța, înscrisă în registrul de indicații geografice al Uniunii Europene/ Materia de bază este laptele de oaie 28 mai Filip Constantin 0 comentarii
VIDEO | Sunt crescute doar pentru carne și pasc în libertate, în pădure/ Caprele din specia Rasquera seamănă cu cele sălbatice, au coarne lungi pentru a se putea strecura printre arbori și boscheți, iar carnea lor este o delicatesă 27 mai Ioana Costescu 0 comentarii 2060 vizualizări
VIDEO | Cum prinde contur slow turismul în Făgăraș: „Turiștii merg la cules de trufe, vizitează puncte gastronomice locale sau cumpără produse tradiționale – miere, brânzeturi, legume – direct de la producători” 25 mai Alina Mihai 0 comentarii 2053 vizualizări
„Cel mai mic restaurant din lume” se află într-un apartament colorat din Torino și are doar patru locuri / Cât costă această experiență culinară 24 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Savolainen mustikkakukko”, un desert tradițional finlandez, înregistrat ca produs cu Indicație Geografică Protejată / Caracteristici: aluatul din făină de secară și umplutura de afine sălbatice 23 mai Filip Constantin 0 comentarii 1250 vizualizări
FOTO | Experiență culinară inedită: Austriecii Margit și Roman Renner invită oamenii la masă. Casa lor din localitatea timișeană Deta va fi gazda unei noi ediții de Banat Brunch / Ce mâncăruri vor fi servite 21 mai Ștefan Both 0 comentarii
Maramureşul, promovat la televiziunea naţională din Cehia / Echipa cehă a fost profund impresionată de gastronomia tradiţională şi ospitalitatea localnicilor 19 mai Redacția 0 comentarii
„Nu le mai spune tapas! Riști să fii alungat din Țara Bascilor! Se numesc pintxos” / Cum se gătesc celebrele gustări și cum le-a descoperit actrița Eva Longoria 18 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Îți plac ardeii iuți? Iată câteva răsaduri care se pot cultiva și pe balcon/ Jalapeno și habanera stau fără probleme lângă un ghiveci cu hrean japonez wasabi sau câteva roșii negre 18 mai Ioana Costescu 0 comentarii 2113 vizualizări
Un nou Punct Gastronomic Local, deschis în județul Bistrița Năsăud: „Totul este gătit din ingrediente locale, multe chiar din ferma proprie. Sunt gusturi desăvârșite care spun povestea unei lumi în care timpul parcă stă în loc” 17 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
National Geographic lansează, în 25 mai, noul documentar gastronomic cu Stanley Tucci, actor premiat cu Emmy şi Golden Globe: „Tucci în Italia” 16 mai Redacția 0 comentarii
Ce conține un mic dejun tradițional francez / Deși croissantul cu unt este un simbol parizian, fiecare regiune a Franței are propria sa delicatesă matinală 15 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
FOTO-VIDEO | Plantele aromatice, esența bucătăriei mediteraneene / Știați că există mentă cu aromă de portocală, lămâie, ananas și chiar de gin tonic sau de piñacolada? 14 mai Ioana Costescu 0 comentarii
Restaurante din Atena unde gustul clasic de souvlaki a rămas neschimbat de 200 de ani încoace / Povestea souvlaki-ului atenian începe în 1924, când un refugiat politic armean a deschis primul local 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Fermierul care păstrează ADN-ul autentic al insulei Santorini / Giannis Nomikos: „La urma urmei, esența insulei stă în pământul ei, nu în hotelurile ei” 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Sfaturi pentru a mânca bine în străinătate, de la o jurnalistă pasionată de gastronomie și călătorii: „Restaurantele cu adevărat autentice nu au nevoie să-și facă reclamă” 11 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Ce am mâncat bun în deplasare: Mixed Kebap / Karışık Kebap la Istanbul. Un preparat savuros, care nu prea are legătură cu produsul știut de noi din fast-food-urile locale 10 mai Ioan Radu 0 comentarii
VIDEO | Alex Onofrei a „furat” meserie de la ultimul marangoz din Deltă și construiește singur o lotcă, o barcă folosită inclusiv la pescuit: „Este, probabil, singura ambarcațiune specifică României, așa cum este gondola în Italia” / A creat un „lego” tradițional pentru copii și adulți, inspirat din tâmplăria navală 10 mai Otilia Serescu 1 comentarii 1225 vizualizări
„Mâncarea Ungariei” vine din… România / Premiul cel mare, câștigat de un preparat transilvănean gătit în Harghita 6 mai Ingrid Georgescu 0 comentarii
Unde mănânci cea mai buna supă de pește (bouillabaisse) în Marsilia/ Rețeta acestui celebru preparat francez 4 mai Ioana Radu 0 comentarii
Călătorii culinare prin Cracovia: Rynek Główny și pâinea cu unsoare și jumeri, Kazimierz și puiul în sos de gălbiori, Fabrica lui Schindler și „kielbasa” / Idei de „pairing” între obiective de neratat și gastronomia locală 4 mai Ciprian Rus 0 comentarii 1305 vizualizări
Helsinki, noua destinație pentru iubitorii de cafea/ Pentru cei care vor o cafea de calitate nu prețul contează, ci povestea din spatele produsului și sustenabilitatea 3 mai Ioana Radu 0 comentarii
Festivalul scrumbiei albastre a deschis sezonul turistic la Sulina/ Participanții au degustat scrumbii, mici și prăjituri preparate după rețete locale 3 mai Redacția 0 comentarii
Restaurantul dintr-un sat portughez unde cei mai buni bucătari din lume se înghesuie să guste un preparat tradițional/Cum se prepară cel mai bun purcel de lapte 3 mai Ioana Radu 0 comentarii 6692 vizualizări
VIDEO | Cum au ajuns micii un simbol al gastronomiei românești / Anita Sterea (istoric): „Micul e un experiment social. La coada din Obor stau și cei care au grijă de tarabe, dar și corporatiștii sau turiștii străini” / Reacția unui inspector Michelin când a gustat acest preparat 1 mai Otilia Serescu 1 comentarii
Cum este promovat un brand național/ Campania #EuMănâncCăpșunidinHuelva încurajează spaniolii să consume produse de proximitate sau naționale chiar dacă au un preț mai ridicat 1 mai Ioana Radu 0 comentarii
VIDEO | Alba Iulia se pregătește să intre în Cartea Recordurilor: 10.000 de oameni la o masă de aproape 3 kilometri 28 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
VIDEO | Lux și cincisprezece Stele Michelin/ Primul vas de croazieră boutique din Spania pleacă din Málaga 28 aprilie Redacția 0 comentarii
FOTO | Conac restaurat, dar fără restaurant: Turiștii de la Foeni, Timiș, pot mânca peste graniță la sârbi 26 aprilie Ștefan Both 0 comentarii
Orez condimentat în stil indian cu ouă poșate / O rețetă simplă, savuroasă și plină de arome 25 aprilie Redacția 0 comentarii 3368 vizualizări
„Trump Burger” sau „Biden Burger”, în meniul unui restaurant din Texas / Cel de-al doilea este doar simbolic, fiind considerat „neapetisant și de trei ori mai scump” 24 aprilie Redacția 0 comentarii
Cola nu este doar americană/ Inka Cola, băutura care a detronat, în Peru, Coca Cola clasică/ În această țară nu prea se bea apă, ci acest suc din ierburi, de culoarea aurului aztec 23 aprilie Anamaria Ionescu 1 comentarii
FOTO: Sant Jordi, sărbătoarea catalană cu povești din cărți, miros de trandafiri și gustări dulci / Cafenelele și restaurantele au meniuri speciale 23 aprilie Anamaria Ionescu 0 comentarii
Unii le laudă pentru că sunt pufoase sau pentru că se topesc în gură, pentru alții sunt un desert fad și ușor uscat/ Pișcoturile există de secole, au o istorie și se consumă ca atare sau se integrează în deserturi celebre 18 aprilie Redacția 0 comentarii
Misterul mierii mov care se găsește doar în Carolina de Nord / Doar albinele cunosc „rețeta” 18 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Fără McDonald’s și fără Starbucks”: Cum și-a găsit fericirea un profesor din America într-un orășel liniștit din sudul Italiei / „M-am îndrăgostit de stilul de viață italian și de atitudinea domani. Nu trebuie să te stresezi pentru că întotdeauna există domani” 18 aprilie Redacția 0 comentarii
De la decorarea ramurilor și arbuștilor cu ouă la focul de Paște: 10 tradiții pascale fascinante din Germania 17 aprilie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Cum se sărbătorește Paștele în Franța, un tărâm al tradițiilor/ Preparate gastronomice rafinate pe masa festivă și multe ouă de ciocolată 16 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO | Când avea 20 de ani a plecat în Spania, dar în fiecare an vopsește ouă și prepară friptură de miel / Cum petrec românii de aici Paștele: „Noi în timp am adoptat și din obiceiurile spaniolilor, copiii noștri se bucură și de Mona de Pascua și de cozonac” / Ce este Mona de Pascua 15 aprilie Ioana Costescu 1 comentarii 1270 vizualizări
Festivalul Apei, ce marchează trecerea în Anul Nou în Thailanda, a început duminică cu tradiţionala deja bătaie cu apă 13 aprilie Redacția 0 comentarii
VIDEO: Polinezia Franceză, locul în care mâncarea nu e doar hrană, ci o experiență culturală. Ce mănâncă locuitorii din Tahiti și Bora Bora, acolo unde mesele se iau sub cerul liber, iar peștele proaspăt și fructele tropicale spun povestea unui stil de viață relaxat și autentic 13 aprilie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | Cum vopsești ouăle de Paște cu ingrediente naturale. Florica Zaharia, artizan român: „Sumacul este folosit mai puțin la noi, dar este una dintre sursele de taninuri clasice” 12 aprilie Ruxandra Hurezean 0 comentarii 14242 vizualizări
Paște cu scrumbie și cozonac de casă. Ce meniuri au pregătit pensiunile din Delta Dunării pentru sărbătorile pascale din 2025: „Oamenii vor să mănânce cât mai sănătos și cât mai ecologic” 12 aprilie Andreea Drăghici 0 comentarii
VIDEO | Mâncăruri neobișnuite în cel mai mare supermarket asiatic din Catalonia / Meduză, pachețele de alge cu variate umpluturi, iască sau fructe de durian și alte preparate care sună destul de ciudat pentru consumatorii europeni 12 aprilie Ioana Costescu 0 comentarii
Sarmale și hormonul fericirii | Antropologul culinar Camelia Burghele: „Să lăsăm la o parte fandoselile moderne – că ne îngrășăm, că nu e bine să mâncăm nesănătos, că trebuie să ținem diete” 8 aprilie Ștefan Both 0 comentarii 1602 vizualizări
Bucureștiul, următoarea mare destinație culinară a Europei / Un articol publicat de National Geographic pune reflectoarele pe gastronomia românească și restaurantele din capitală 6 aprilie Redacția 0 comentarii
Museo de la Confitura | Cinci rețete exotice de dulceață din singurul „muzeu” de acest fel din Spania 4 aprilie Redacția 1 comentarii
VIDEO | „Discover the Wines of Oltenia”, un proiect turistic dedicat iubitorilor de vinuri / Florin Opriș, inițiator: „Ne dorim ca oamenii să descopere nu doar vinurile, ci și Oltenia în toată splendoarea ei: de la ospitalitatea localnicilor până la tradițiile culinare” 4 aprilie Cezar Ioan 0 comentarii
VIDEO | Florica Zaharia, fondatoarea Muzeului Textilelor: „Există textile de uz casnic foarte apropiate de ideea culinară. Este ștergarul pentru mămăligă, este ștergarul care se punea peste coșul în care se ducea pomană sau colacul la Paște” 3 aprilie Ruxandra Hurezean 0 comentarii