Iaşi: Peste 60.000 de sarmale, vin, colăcei, pâine și sucuri, la „Masa Pelerinilor” / Aceștia au sosit din toată țara pentru a se închina la racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Prascheva 14 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Știai că există și semințe de mustar maron închis, nu doar galbene? Iată care sunt diferențele și cum poți le folosi, dincolo de sosul din borcan 14 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Buzău: Sancţiuni de 87.000 lei aplicate de inspectorii de muncă în industria alimentară; abateri privind echipamentele de protecţie 14 octombrie Redacția 0 comentarii
Accesul la alimente cu prețuri mai mici ocupă un loc important pe agenda lui Zohran Mamdani, candidatul stângii la alegerile de primar al NY, de pe 4 noiembrie. „Mâncarea face parte din limbajul pe care îl folosește pentru a face politica sa cu adevărat accesibilă” 13 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Dolj: “Sărbătoarea Zaibărului și Prazului” la Băileşti, în perioada 18-19 octombrie / Evenimentul a devenit simbol al identităţii şi al spiritului autentic al oamenilor locului 13 octombrie Ana Roman 0 comentarii
UE relaxează taxele vamale pentru alimentele ucrainene / Măsura sprijină integrarea economică și stabilitatea 13 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Harghita: 225 de unităţi de cazare, restaurante, programe şi atracţii turistice au certificare Family-friendly 13 octombrie Redacția 0 comentarii
Buzău: Animale sacrificate într-o comună ca urmare a unui focar de pestă porcină / Trei focare în monitorizare 13 octombrie Redacția 0 comentarii
Opt ciuperci matsutake vândute în Japonia la licitație contra sumei de aproape 5000 euro. Vor fi destinate clienților unui local tradițional japonez din Kyoto 13 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Cât de mare este, de fapt, patrimoniul vegetal al României? Costel Vînătoru (specialist genetică vegetală): „Am reușit să conservăm peste 20.000 de soiuri românești, inclusiv câteva tone de semințe vechi. Unele datează de la 1653” 13 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Ce este varza neagră, cum o poți prepara și de ce să o cauți și să o adaugi pe lista alimentelor de toamnă-iarnă. Este ceea ce anglosaxonii numesc kale dar are origini străvechi 12 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 2799 vizualizări
Timbru cu miros de croissant, scos la vânzare de Poșta Franceză pentru a celebra acest „simbol al gastronomiei franceze” 12 octombrie Economedia 0 comentarii
Orezul biryani este ca o foaie albă pe care mirodeniile Asiei au desenat mii de gusturi. De origini persane, a ajuns, tranzitând India, în toate colțurile lumii și înseamnă nenumărate combinații aromatice adăugate în straturi peste orezul cu bob lung 12 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii 1830 vizualizări
Ciocolata fără de care norvegienii nu pleacă în drumeție / Povestea Kvikk Lunsj, devenită simbol norvegian 12 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Cercetătorii au identificat un „comutator” care opreşte foamea, deschizând, astfel, noi direcții în tratamentul obezității 12 octombrie Redacția 0 comentarii
De ce Alexandru cel Mare a ajuns să-i trimită unui rival o pungă cu semințe de muștar. Cum se a ajuns un cuplu italian să producă sosuri din aceste semințe foarte ușor de cultivat 12 octombrie Laura Soare 0 comentarii
O firmă spaniolă devine fenomen global după ce o femeie de 117 ani a spus că le consuma zilnic iaurturile / Motivul pentru care nu vrea să devină o companie multinațională: „Este un proiect al economiei sociale care își dedică misiunea colectivelor vulnerabile” 11 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii 19516 vizualizări
Istoria diafanelor fursecuri de migdale numite macaron. De la mănăstirile medievale la actualul desert modern 11 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Consumul regulat de fructe ar putea avea un rol important în protejarea plămânilor de efectele nocive ale poluării atmosferice (studiu) 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Neamț: Polițiștii confiscă peste 5 kilograme de trufe negre rare, care ar putea valora mii de euro, găsite într-o mașină, cu ajutorul câinilor specializați 11 octombrie Redacția 0 comentarii
Harghita: Gusturi autentice, artizanat şi tradiţie – la Expoziţia de toamnă a produselor tradiţionale şi locale de la Miercurea-Ciuc 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Costul ascuns al alimentelor ultraprocesate / Cum plătește planeta pentru mâncarea industrială / Alimentele care par ieftine, dar costă scump planeta 10 octombrie Ana Roman 0 comentarii
ANPC, amenzi de peste 6,2 milioane de lei în urma unor controale/ Printre nereguli: prezenţa insectelor în blocul alimentar, carne expirată, echipamente cu rugină şi resturi alimentare 10 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Sacrificările de porcine şi păsări au crescut, în august, dar s-au înregistrat scăderi la ovine, caprine şi bovine, conform datelor INS 10 octombrie Ana Roman 0 comentarii
GastroWeekend I Al doilea sfârșit de săptămână din octombrie vine după o perioadă grea, cu ploi torențiale, dar e plină de evenimente gastronomice 10 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Premieră pentru USAMV Cluj-Napoca: Cadru didactic la Facultatea de Medicină Veterinară, primul Diplomat european în Parazitologie Veterinară 10 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
„Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti”, celebrată în curtea Ministerului Agriculturii 10 octombrie Redacția 0 comentarii
Arad: Pesta porcină africană a fost descoperită din nou în judeţ, după şase luni 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Porci morți cu urechile tăiate, găsiți aruncați pe câmp în județul Timiș, cu suspiciunea de pestă porcină 9 octombrie Laura Soare 0 comentarii
STUDIU: În Europa, o masă echilibrată costă 7 euro, dar majoritatea familiilor au doar 5–6 euro / Ce aleg și ce sacrifică la farfurie 9 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO Ciobanii blocați de zăpadă pe Transalpina, salvați de drumari după aproape o săptămână / ”Se coboară în siguranță către Rânca” 9 octombrie G4Media.ro 0 comentarii
VIDEO | Maria Grapini, cadou inedit pentru comisarul european pentru Agricultură, Christophe Hansen: „Demnitate, Onoare, Curaj! Așa să acționați în Comisie!” 9 octombrie Redacția 0 comentarii
Înainte de a o consuma dimineața pe post de băutură revigorantă, cafeaua era folosită în trecut ca igienizant pentru mâini. A început să fie băută prima dată în contextul ritualurilor sufiste din Yemen 9 octombrie Laura Soare 0 comentarii
În afară de faptul că protejează inima și vasele de sânge, o mână de nuci la masa de seară te poate ajuta să dormi mai bine, arată un studiu recent 8 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Șoferii cu permis categoria B pot conduce și tractoare / Noua lege elimină examenul suplimentar și simplifică viața fermierilor 8 octombrie Ana Roman 0 comentarii
O floare din deşertul chilian Atacama ar putea deţine cheia pentru culturi rezistente la secetă 8 octombrie Redacția 0 comentarii
Flavours Group deschide o nouă locație Stradale Carnivale în „Genesis College” București, cu o investiție de 150.000 de euro 8 octombrie Comunicate de presă 0 comentarii
Un restaurant din Marea Britanie a fost nevoit să își schimbe numele pentru că cel inițial, Jap To Go, era perceput de britanici ca fiind ofensator pentru japonezi 8 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Krillul antarctic, un animal marin de dimensiuni mici care joacă un rol important în lanţul trofic din oceane şi în ciclul carbonului, respinge hrana contaminată cu microplastice, conform unui studiu australian 8 octombrie Laura Soare 0 comentarii
„Ziua Produselor Agroalimentare Româneşti”, celebrată în curtea Ministerului Agriculturii, la sfârşitul săptămânii 8 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Buzău: Burete vegetal de până la un metru lungime, cultivat de Banca de Resurse Vegetale / Cercetătorii spun că poate fi folosit pentru izolarea caselor 8 octombrie Redacția 0 comentarii
Proces împotriva Qatar Airways: Un medic cardiolog vegetarian ar fi murit în avion după ce i s-a servit carne / Acuzațiile familiei 8 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Un autotren care transporta pui vii s-a răsturnat, miercuri dimineaţă, în zona localităţii vasluiene Secuia / Șoferul a fugit de la locul accidentului 8 octombrie Redacția 0 comentarii
Carrefour se retrage din mai multe țări arabe, pe fondul boicotului pro-palestinian / Retragerea brandului din Golf, o victorie simbolică pentru mișcarea BDS 7 octombrie Economedia 0 comentarii
Starea de „hangry”. De ce devenim nervoși și irascibili când ne e foame și cum putem gestiona aceste stări? Un studiu american scoate în evidență legătura dintre corp, minte și obiceiuri 7 octombrie Laura Soare 0 comentarii
„Portret gastronomic local” ajunge în Maramureș/ Patrimoniul viu al Mariei din Poian Novăț și rețeta care păstrează gustul autentic 7 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Festivalul Tocanului de Novaci, organizat între 11 și 12 octombrie / Evenimentul, dedicat preparatului tradițional certificat de OSIM și considerat simbol culinar al zonei 7 octombrie Ingrid Georgescu 0 comentarii
Veniturile gospodăriilor din România au crescut, în medie, cu 15,7% în interval de un an. O treime din cheltuielile de consum o reprezintă alimentele și băuturile nealcoolice 7 octombrie Economedia 0 comentarii
VIDEO I Stilul și obiceiurile dietei care poate deveni un antidot pentru anxietate, explicate de un psiholog-nutriționist de la Harvard Medical School. „Starea de spirit se îmbunătățește și cu ajutorul dietei” 7 octombrie Laura Soare 0 comentarii
În Rusia se poate cultiva la ora actuală „orice”, susțin oficialii. Motiv pentru care se pregăteşte să cultive banane şi alte fructe tropicale, după modelul unor sere din Kazahstan 6 octombrie Laura Soare 0 comentarii