Practici prietenoase cu biodiversitatea/ Reprezentant ADEPT Transilvania: Prin folosirea de polenizatori naturali, agricultorii au şi beneficii economice, nu doar ecologice 21 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Angajaţii unei ferme din Arad au incendiat cadavre de bovine într-o groapă/ Anchetă penală și amendă de 24.000 lei 21 octombrie Pets&Cats 0 comentarii
Soia, porumbul și grâul închid în creștere la Bursa de Valori din Chicago/ Optimismul pieței este alimentat de un posibil acord comercial între SUA și China 21 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Buzău: Varză murată cu apă din baltă şi izvoare sărate/ 1 litru de apă sărată la 10 litri de apă dulce 21 octombrie Redacția 0 comentarii
USAMV Cluj-Napoca reprezintă România într-un proiect de 11,7 mil. euro, cu parteneri europeni. Proiectul va studia cum poate contribui agricultura regenerativă la inversarea degradării catastrofale a solurilor 21 octombrie Redacția 0 comentarii
Recolta mică de floarea-soarelui din Ucraina pune presiune pe piața regională/ Prețurile la ulei cresc din cauza deficitului de semințe 21 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Nicuşor Dan: Binenţeles că o parte din TVA -ul care nu se colectează vine din gospodăriile oamenilor, da asta nu înseamnă că trebuie să interzicem oamenilor să-şi facă gem, sau zacuscă sau vin din struguri. Problema mare este la mare evaziune 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Franța suspendă exporturile de bovine și impune restricții stricte, pentru a stopa răspândirea dermatozei/ Sancțiunile sunt între 750 și 1.500 de euro 20 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Ministrul Agriculturii Florin Barbu a cerut deputaților respingerea moţiunii simple: „Agricultura românească nu are nevoie de circ politic, ci de predictibilitate”/ Votul asupra moțiunii va avea loc miercuri în plenul Camerei Deputaților 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Valoarea coşului minim de consum pentru un trai decent în România în 2025 a crescut faţă de anul trecut cu aproape 9 procente/ Creşterea valorii totale este determinată de majorarea costurilor la aproape toate capitolele şi în special în cazul alimentaţiei 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Poți dona o pâine pentru cei în nevoie miercuri 22 octombrie în cadrul evenimentului „Oradea donează o pâine” 20 octombrie Redacția 0 comentarii
Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor deschide noi pieţe de export pentru produsele româneşti de origine animală, în Albania şi Azerbaidjan 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
20 octombrie, Ziua Internațională a Bucătarilor și Cofetarilor / G4Food a încercat să afle cum poți ajunge un profesionist în aceste domenii, în 2025: „Nu e despre ce se vede pe TikTok, ci despre muncă și învățare” 20 octombrie Andreea Neacșu Drăghici 0 comentarii
Se deschide în curând la Perugia, în Italia, cel mai mare muzeu experiențial dedicat ciocolatei. Aici au fost create în 1922 celebrele „Bacio Perugina” de către creatoarea de modă Luisa Spagnoli 20 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Târgul de mere de la Sibiel revine toamna aceasta/ Participanții au achiziționat mere direct de la producători duminică 19 octombrie, iar următoarea duminică vor avea din nou ocazia de a se aproviziona 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Ciupercile, vedete în weekend la Iași/ 250 de soiuri, inclusiv cea mai toxică din Europa, au fost expuse la Grădina Botanică 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Moţiunea simplă pe agricultură, dezbătută azi în plenul Camerei Deputaților 20 octombrie Ioana Radu 0 comentarii
Festivalul Prazului şi al Zaibărului – o sărbătoare a tradiţiei şi gustului din Băileşti 19 octombrie Redacția 0 comentarii
Povestea unui inginer italian care și-a abandonat cariera și a început să producă panettone. ”Cel mai greu a fost să găsesc curajul de a-mi urma visul” 19 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Istoria zahărului. De la mirodenie regală rară obținută din trestie, la produs industrial din sfeclă de zahăr. În Europa modernă, răspândirea lui i se datorează lui Napoleon Bonaparte 19 octombrie Mihaela Găneț 0 comentarii
Ministerul de Interne: Clipurile create cu inteligenţă artificială devin periculoase atunci când manipulează adevărul / Ştim că, în această perioadă, borcanele cu gem ‘fac rating’ 19 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Cum gătești corect carnea de vită / Lecția profesioniștilor care explică ce rol are crusta și cum să o obținem 19 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
Studiu: Plumb detectat în 16 dintre cele mai populare pudre proteice americane / Cele pe bază de plante și organice aveau, în medie, niveluri de nouă ori mai mari decât produsele din zer și de două ori mai mari decât cele din carne de vită 18 octombrie Ana Roman 0 comentarii
GAP-ul de TVA rămâne o problemă majoră / Specialistul fiscal Gabriel Biriș arată de ce autoconsumul nu e vinovatul principal 18 octombrie Economedia 0 comentarii
Microplasticele invizibile din bucătăria noastră / Cum ajung în mâncare şi ce putem face ca să reducem contaminarea alimentelor 18 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO | Vinul de gheață, un vin memorabil cu arome de caise, gutui și migdale, născut din răbdare și frig / Legenda, gheața și știința din spatele unui elixir unic 18 octombrie Angela Sabău 0 comentarii
AFIR: Plăţile pentru beneficiarii PNDR 2014-2020 şi PAC 2023-2027 au fost deblocate 17 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Dolj: Poliţiştii au confiscat 470 kilograme de peşte depozitat în spaţii neautorizate / Întreaga cantitate a fost predată unei firme de profil pentru a fi distrusă 17 octombrie Ana Roman 0 comentarii
De la tradiție la tendințe moderne: Un podcast despre istoria berii în România / De la băutura de pe vremea dacilor, la fabricile moderne de azi 17 octombrie Redacția 0 comentarii
ANPC a verificat peste 2.000 de operatori economici la nivel naţional şi a dat amenzi de şase milioane de lei / Printre nereguli: automate de cafea neconectate la reţeaua de alimentare cu apă 17 octombrie Ana Roman 0 comentarii
GastroWeekend I Al treilea weekend al lunii octombrie vine cu multe evenimente gastronomice în Capitală 17 octombrie Ana Roman 0 comentarii
VIDEO. Muzeul imersiv dedicat alimentației, inaugurat ieri de FAO la 80 de ani de la crearea organizației. Exponatele înfățișează tradiții alimentare din întreaga lume 17 octombrie Laura Soare 0 comentarii
EIT Food a lansat Alianţa agroalimentară europeană în domeniul biotehnologiei, pentru a construi un viitor biotehnologic european „competitiv, sustenabil şi rezilient” 16 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Unele rase periculoase de câini, interzise pentru paza turmelor, în Harghita / Autoritățile locale au luat această decizie pentru a proteja oamenii și a evita unele incidente 16 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Elevii de clasa a III-a din Bucureşti vor învăţa cum să mănânce echilibrat şi să aibă grijă de mediul înconjurător, în cadrul programului educaţional „Stil de viaţă sănătos, o alimentaţie diversificată şi o atitudine sustenabilă” 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Gabriel Biriș, despre gemul bunicii și TVA-ul României: autoconsumul contează, dar nu explică un GAP de 30% 16 octombrie Economedia 0 comentarii
Papa Leon al XIV-lea cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației: „Folosirea foamei ca armă de război este o crimă. Foamea neagă demnitatea umană, a sosit timpul să acționăm” 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Suedia începe să își facă primele rezerve strategice de cereale, care pot fi folosite în caz de război sau de criză, în contextul creşterii tensiunilor cu Rusia 16 octombrie Redacția 0 comentarii
Astăzi se sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației. Romuald Bulai, Federația Băncilor Alimentare (FBAR), pentru G4Food : ”Într-o țară unde milioane de tone de mâncare ajung la gunoi, mii de oameni nu știu ce vor pune pe masă a doua zi” 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Marsilia, orașul francez unde se servesc preparate gourmet cu 1 euro. Istoria migrațiilor a construit o identitate culinară unică dar a contribuit și la spiritul de solidaritate socială 16 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Artisan Food Market revine la Hanul lui Manuc / O sărbătoare a gustului autentic și a poveștilor din spatele produselor locale 15 octombrie Ana Roman 0 comentarii 1119 vizualizări
O campanie de promovare a alimentației vegetale lansată de guvernul belgian. Cuvintele „vegan” și „vegetarian”, înlocuite cu termeni neutri, pentru a face mai atrăgător acest tip de dietă 15 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Mâncarea nesănătoasă, timpul petrecut în fața ecranelor, ţigările – obiceiuri la care studenţii au recurs mai mult în ultimul an (studiu) 15 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Descoperire științifică în industria lactatelor / Noi mecanisme bacteriene pot preveni infecțiile virale din fermentație / Bacteriile care „se apără” de viruși ar putea revoluționa producția de brânzeturi și iaurturi, arată un studiu internațional 15 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Kit de testare a mierii de albine, dezvoltat de trei elevi de la Colegiul Naţional „Unirea” din Târgu Mureș 15 octombrie Redacția 0 comentarii
„Portret gastronomic local” ajunge la Jurilovca, locul unde mâncarea spune povești / Tradiții lipovenești, foc de lemne și o rețetă de șuberek cu istorie 15 octombrie Ana Roman 0 comentarii
Magazinele „secrete” unde găsești fructe și legume nemaivăzute în supermarketuri. Ce este „râma verde” 15 octombrie Laura Soare 0 comentarii
Rețeta succesului Beaver Nuggets, gustarea americană din porumb expandat învelit în caramel, devenită virală pe rețelele sociale 14 octombrie Laura Soare 0 comentarii
FOTO – Canada a sărbătorit Ziua Recunoștinței/ Cum arată o masă tradițională de Thanksgiving, o sărbătoare a recunoștinței și a belșugului toamnei 14 octombrie Aura Alexa Ioan 0 comentarii
Satu Mare: Prefectul face apel la mobilizare pentru eliminarea focarelor de pestă porcină africană / În județ există 20 de astfel de focare 14 octombrie Ana Roman 0 comentarii