• Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • De la Sarmale la Tapas
  • Fântâna de sănătate
  • Snack Mindfully
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Ia ceva din piață
    • Anti-risipă
    • DelicioUS 🇺🇸
    • Târg de Crăciun 2024
    • Târg de Paște 2025
    • Conferințele G4Food
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Ladies&Business
  • Rețetele Juanitei
  • Călătorii Culinare
  • Pizza&Pasta
  • Stop risipă
  • G4Food.ro
  • Video
  • Despre noi
  • Contact
G4Food.ro
  • Agribusiness
    • Agribusiness
    • Retail
    • HoReCa
    • Fermier cu valoare adăugată
    • Bio
  • Viața cu gust mediteraneean
  • De la Sarmale la Tapas
  • Fântâna de sănătate
  • Snack Mindfully
  • FoodLife
    • Farfuria verde
    • Fitness
    • Nutriție
  • Rețete
    • Rețete
    • ABC în bucătărie
  • Showcase
    • Vibe Urban
    • Tehnologie în bucătărie
    • Festivalul grătarelor
    • Ia ceva din piață
    • Anti-risipă
    • DelicioUS 🇺🇸
    • Târg de Crăciun 2024
    • Târg de Paște 2025
    • Conferințele G4Food
  • Agricultura în schimbare
  • Candy Bar
  • Vinul săptămânii
  • Ladies&Business
  • Rețetele Juanitei
  • Călătorii Culinare
  • Pizza&Pasta
  • Stop risipă
Agribusiness

Trei noi proiecte zootehnice noi în județul Vaslui. O mare parte din finanțate a fost asigurată de ministerul Agriculturii

Redacția 26 martie 0 comentarii
tehnologia ai, danemarca, scroafe, britanici FOTO: Dreamstime/Artinun Prekmoung
Mai multe proiecte zootehnice se află actualmente în faza de implementare în județui Vaslui, scrie publicația locală estnews.ro. La sfârșitul anului trecut, au fost finalizate două proiecte cu o valoare de 21,7 milioane de lei, iar în prezent este în derulare un al treilea proiect, care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, potrivit datelor oferite de autoritățile județene din domeniu.

Crescătorie de porci și de pui, deja finalizate

Unul dintre proiecte a fost realizat în sectorul creșterii suinelor, la Murgeni, investiția fiind concretizată prin construcția a două hale de reproducție, cameră frigorifică, bazin stocare dejecții, platforme pietruite și betonate. Prin investiția descrisă ferma și-a mărit capacitatea de reproducție cu 449 noi locuri de cazare pentru scroafe de reproducție, de la 408 locuri la un total de 857 locuri de cazare. Această capacitate de producție va putea genera un număr anual de 22.000 porci pentru îngrășare.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Finanțarea noii investiții a fost realizată cu susținere de la bugetul Ministerului Agriculturii, cu un ajutor de stat în sumă de 9.626.701 lei, reprezentând 80% din totalul investiției de 12.033.376 lei.

Cel de-al doilea proiect a fost realizat în sectorul avicol, în comuna Grivița, investiția a presupus construcția a 4 hale, sediu administrativ cu filtru sanitar, rezervă de apă, platformă dejecții, prin care s-a creat un număr de 33.173 noi locuri de cazare pentru reproducție tineret rase grele. Aceasta se traduce într-o producție anuală de 66.000 capete tineret rase grele. Ajutorul de stat a avut valoarea de 5.839.333 lei, reprezentând 60% din totalul investiției de 9.732.222 lei.

Perioada de execuție a celor două proiecte a fost de 18 luni de la data primirii primei tranșe din ajutorul de stat, astfel că în prezent ambele ferme sunt funcționale și sunt populate cu scroafe, respectiv pui de tineret rase grele.

Un al treilea proiect în domeniul avicol, finalizat în 2026

Un al treilea proiect, încă în lucru, vizează tot producția avicolă. „În prezent se află în stadiul de derulare un al treilea proiect de investiție în sectorul avicol, în comuna Fălciu, care va crea un număr total de 80.000 de locuri de cazare și care va consta în construcția a opt hale pentru creștere pui de carne, corp administrativ, siloz de stocare furaje, platformă dejecții, alei pietruite, filtru rutier. Valoarea ajutorului de stat contractat este de 4.522.538 lei reprezentând 60% din totalul valorii investiției în sumă de 7.537.563 lei. Lucările de construcție sunt în derulare iar termenul de finalizare a investiției este luna iulie 2026”, a spus Gigel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură Județeană Vaslui.

 

 

 
crescatorie de pui, proiecte zootehnice, suine, Vaslui

By Redacția

Citește și

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Top știri

  • VIDEO | Paste cu ton: Se prepară ușor, are un conținut bogat de proteine și grăsimi bune și e gata în mai puțin de 30 de minute
  • VIDEO | Ce se întâmplă la Tomatina, marea sărbătoare a roșiilor, unde oamenii se bat pe stradă cu tomate/ Anul acesta vor fi „sacrificate” 120.000 de kilograme 
  • Ustensile de bucătărie care ți-ar putea da peste cap sistemul hormonal/ Medicii ginecologi avertizează că există șase potențiali perturbatori ai sistemului endocrin care s-ar putea ascunde în cele mai banale ustensile din bucătăria ta, pe care le folosești frecvent
  • Rețetele Juanitei | Chec aperitiv cu broccoli, piept de pui și cașcaval/ Un preparat versatil, se poate servi la cină, mic dejun sau aperitiv la o masă festivă
  • Back to School cu Olini – partener de nădejde pentru un început sănătos și plin de energie
  • Recomandate
  • Populare
  • Nutriționistul Tania Fântână / Sursa foto: G4Food
    Cum să-ți organizezi mesele pentru un post echilibrat / Tania Fântână (nutriționist): Beneficiază de zilele de dezlegare la pește pentru un aport de proteine animale și diversitate a gustului
  • Tania Fântână fructe de vara
    Motivul pentru care nutriționiștii recomandă fructele enzimatice / Tania Fântână: „Sunt un elixir viu, dulce-acrișor, care sprijină flora intestinală și imunitatea”
  • centru-logistic-penny-mihăilești-giurgiu
    FOTO | Penny a inaugurat al cincilea centru logistic al rețelei, la Mihăilești / Investiția se ridică la 35 de milioane de euro / Încălzirea depozitului se face exclusiv cu ajutorul energiei regenerabile
  • ce este mâncatul conștient și cum putem deprinde pas cu pas acest obicei sănătos și benefic
    Ce înseamnă mâncatul conștient și cum îl aplicăm zilnic / „Cel mai ușor pas este să ne oprim înainte de a mânca și să respirăm”
  • salam-caroli-mancare-piata-salam
    Piața salamurilor din România (Episodul 1) | Ana Maria Costea (Caroli Foods): Produsele feliate ambalate câștigă tot mai mult teren / Categoriile de salam fiert-afumat domină vânzările / Cum a afectat inflația vânzările
  • Politică de confidențialitate
  • Despre noi
  • Modifica preferinte cookies

© 2024 G4Food.ro. Toate drepturile rezervate